Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

TV en internet vergelijken: Ziggo opent de aanval op glasvezel

De markt voor TV en internet is behoorlijk in beweging. Onlangs gaf Tele2 aan zich naast TV en internet meer op de mobiele markt te gaan richten en inmiddels is bekend dat Ziggo de aanval opent op glasvezel.

De provider gaat symmetrische internetsnelheden aanbieden, die hoger liggen dan nu het geval is. Dit wordt mogelijk dankzij de uitrol van de nieuwe EuroDOCIS 3.1 techniek, die ervoor moet gaan zorgen dat de aanbieder van TV en internet kan gaan concurreren met het aanbod via glasvezel. Veel mensen die nu TV en internet vergelijken ontdekken namelijk dat glasvezel hogere snelheden voor het downloaden en vooral het uploaden te bieden heeft.

Efficiënter gebruik van het netwerk

De nieuwe techniek moet er vooral voor zorgen dat Ziggo op een meer efficiënte manier gebruik kan maken van het bestaande netwerk. Het moet daardoor mogelijk worden om klanten een snelheid tot 1 Gbps aan te bieden, wat gelijk staat aan 1000 Mbps. Die snelheden liggen stukken hoger dan wat er op het moment verkrijgbaar is, zelfs voor zakelijke klanten die TV en internet vergelijken.

Op dit moment hebben zakelijke klanten de mogelijkheid om maximaal 500 Mbps af te nemen. Er is echter nog sprake van een asymmetrische snelheid, waardoor het uploaden stukken langzamer gaat dan het downloaden. Hier wil Ziggo verandering in brengen, door symmetrische snelheden aan te gaan bieden. Het was een van de prijsvergelijkers die de informatie bij Ziggo los wist te weken, waardoor duidelijk is dat er aan een plan gewerkt wordt.

Bandbreedte voor het leveren van televisie

Veel mensen die TV en internet vergelijken ontdekken op dit moment dat Ziggo de hoge snelheid van glasvezel niet bij kan benen. Dat heeft onder andere te maken met de manier waarop de provider op dit moment gebruik maakt van het netwerk. Er is in totaal 4 Gbps aan bandbreedte beschikbaar, die vooral wordt gebruikt om het televisie-signaal door te geven. Met name de analoge zenders nemen een groot deel voor hun rekening, terwijl weinig mensen daar naar kijken.

De nieuwe EuroDOCSIS 3.1 technologie maakt het mogelijk om het complete frequentiespectrum zowel voor uploaden als downloaden in te zetten. De snelheden kunnen daardoor flink omhoog, ten opzichte van de 3.0 technologie die op dit moment nog gebruikt wordt.

Aanval op glasvezel

Ziggo lijkt hiermee heel duidelijk de aanval te willen openen op glasvezel. Dankzij de symmetrische hogere snelheden wordt TV en internet via de kabel ineens weer interessanter binnen de vergelijkingen. De glasvezel abonnementen maken snelheden tot 500 Mbps mogelijk, waardoor Ziggo daar zelfs boven zou kunnen gaan zitten. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de mensen die over een tijdje TV en internet vergelijken daadwerkelijk aan snelheden gaan zien, daar wilde Ziggo op dit moment nog geen uitspraken over doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Vodafone lanceert Begin Gemist

Vodafone werkt doorlopend aan de verbetering van het TV-aanbod voor haar klanten,

KPN verhoogt per 1 juli hun prijzen

KPN verhoogt per 1 juli de prijzen voor vaste abonnementen KPN zal

Onderhandelingen Fox Sports leidden tot gang naar rechter

De onderhandelingen tussen onder andere KPN en Fox Sports hebben de gemoederen