Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

T-mobile komt na een succesvolle test op de markt met de service ‘4G voor thuis’. Deze is speciaal bedoeld voor mensen in buitengebieden of andere plekken waar geen vaste internetverbinding is. 4G voor thuis moet ervoor gaan zorgen dat deze mensen toch het internet op kunnen. Daarnaast mikt T-mobile ook op mensen die niet tevreden zijn over de snelheid van hun vaste internetverbinding.

Wat is eigenlijk het 4G-netwerk?

4G staat voor de vierde generatie van het mobiele netwerk. Het is de opvolger van 2G en 3G. Met het 4G netwerk kunnen veel hogere snelheden behaald worden voor het down- en uploaden van gegevens via het internet. Het is dus ontworpen voor gebruik op mobiele telefoons, maar T-mobile biedt nu abonnementen aan met een modem, dat het 4G-signaal omzet in wifi. Daardoor is het ook mogelijk om met een pc of laptop gebruik te maken van het netwerk. Op het modem kunnen zelfs 32 apparaten tegelijk aangesloten worden.

Drie abonnementen om uit te kiezen

t-mobile-4g-voor-thuisT-mobile biedt deze mogelijkheid aan in drie abonnementen:

  • 4G voor thuis met 25 GB data, voor 30 euro per maand.
  • 4G voor thuis met 50 GB data, voor 40 euro per maand.
  • 4G voor thuis met 100 GB data, voor 50 euro per maand.

Daarnaast moet een eenmalige vergoeding van 99,95 euro betaald worden voor het modem. De laatste twee opties hebben als bijkomend voordeel dat ’s nachts onbeperkt gratis gedownload kan worden. Met 100 GB data per maand ter beschikking is het mogelijk om ongestoord op het internet te surfen, iedere dag een uur HD video te kijken en twee uur per dag te skypen. Wie zijn maandelijkse datalimiet desondanks overschrijdt kan eenvoudig bundels bijkopen van 5, 25 of 100 GB, voor respectievelijk 10, 20 en 40 euro. Met deze tarieven zegt T-mobile te concurreren met het vaste internet van aanbieders als Ziggo, Vodafone en KPN.

Beperkte snelheid

Omdat het 4G signaal via de ether verspreid wordt zal het nooit de snelheid van een glasvezelnetwerk kunnen evenaren. Toch zijn er aanvaardbare internetsnelheden mee te bereiken. Volgens T-mobile ligt de maximale download snelheid op 120 Mbps. In de praktijk zal die echter lager uitvallen, afhankelijk van zaken als de afstand van het modem tot de zendmast, het aantal gebruikers en storende constructies binnenshuis. Ondanks dat zal het 4G voor thuis netwerk een stuk sneller zijn dan een 2G of 3G-verbinding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Juiste abonnement kiezen

Voor veel apparaten heb je een abonnement nodig. Bereikbaar zijn kan alleen

Ook Vodafone komt met prijsverhoging en Fox Sports in basispakket

Vodafone zal in navolging van KPN, XS4ALL, Telfort en Ziggo enkele tarieven

XS4ALL meest aanbevolen alles in 1 provider van Nederland

XS4ALL is de meest aanbevolen alles in 1 provider van Nederland. Dat