Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Er zijn een aantal vergelijkingswebsites waarbij je tv- en internetabonnementen van dit moment met elkaar kunt vergelijken. Dit is handig, want dan hoef je niet zelf bij elke provider te gaan kijken wat ze je te bieden hebben. Met een vergelijkingswebsite krijg je in één overzicht te zien welke contracten voldoen aan jouw eisen en hoeveel je hiervoor betaalt. De filters gebruik je om de resultaten relevanter te maken. Heb je een passend contract gevonden, dan kun je de vergelijkingssite zelfs ook gebruiken om deze mee af te sluiten. Het kan bijna niet gemakkelijker. Het onderstaande stappenplan kun je gebruiken bij het uitvoeren van je vergelijking.

Stap 1: bepaal wat je wilt

Allereerst is het goed om je af te vragen wat je precies nodig hebt van je telecomprovider. Bedenk bijvoorbeeld of je een bepaalde internetsnelheid wilt kunnen bereiken, hoeveel televisiekanalen je wilt kunnen ontvangen, of er bepaalde zenderpakketten zijn die je aan- en uit wilt kunnen zetten, wat de duur van het contract moet zijn en natuurlijk ook wat je kunt betalen. Schrijf deze punten op in een lijstje, want dit zijn de filters die je later zal toepassen en de criteria waarop je de vergelijking baseert.

Stap 2: doe een postcodecheck

De volgende stap is het uitvoeren van een postcodecheck. Daarmee kun je zien hoe je op jouw adres je internet kunt ontvangen en hoe snel deze zal zijn. Kijk uit met de internetsnelheid die er beloofd wordt. Heb je glasvezel- of kabelinternet, dan zal je de exact ontvangen wat er in het pakket wordt aangegeven. Krijg je internet via je telefoonlijn (DSL), dan is de snelheid afhankelijk van de afstand naar de centrale. Dat betekent dat de beloofde snelheden maxima zijn en dat deze soms veel lager kunnen liggen. Met een postcodecheck kun je controleren of je aangesloten bent op het glasvezelnetwerk en zo niet, dan kun je aflezen wat de maximale snelheid is van het DSL-internet dat je op jouw adres kunt ontvangen.

Stap 3: zoek een vergelijkingswebsite

Daarna ga je op zoek naar een goede vergelijkingswebsite. Deze moet aan verschillende eisen voldoen. Vind je deze niet in één website, dan kun je altijd twee overlappende sites kiezen. Op die manier garandeer je jezelf de beste dekking en een second opinion. Controleer de vergelijkingssites op de volgende punten:

  • Onafhankelijk: als een vergelijkingssite onafhankelijk is, dan heeft deze geen commercieel voordeel bij jouw aankoop. Dat betekent dus dat ze geen deals hebben gesloten met providers. De resultaten zullen objectief worden gepresenteerd. Je kunt dit controleren door wat meer te lezen over de site in kwestie en te achterhalen waar ze hun geld dan aan verdienen.
  • Brede dekking: het heeft natuurlijk weinig nut om een vergelijking uit te voeren als er maar drie providers bij de vergelijkingssite zijn aangesloten. Probeer daarom een site te vinden met een zo breed mogelijke dekking, zodat alle abonnementen met elkaar vergeleken worden. Als dat betekent dat je een combinatie van twee of meer sites moet gebruiken is dat ook prima. Je kunt in de filters zien welke providers bij de vergelijkingssite zijn aangesloten.

Stap 4: maak een vergelijking

Vervolgens kun je beginnen aan je vergelijking. Neem hier een paar uurtjes de tijd voor, zodat je je niet hoeft te haasten. Gebruik de filters zo veel mogelijk om je wensen door te geven en om zeker te stellen dat je alleen resultaten genereert die voor jou relevant zijn. Deze resultaten worden waarschijnlijk in volgorde van prijs aangeboden, maar dit kun je vaak veranderen, mocht je dat willen. Vergeet niet om ook dieper de contracten in te duiken, te kijken naar de algemene voorwaarden, de opzegtermijn en andere elementen die je in het eerste opzicht niet kunt zien. Het beste contract voor jou wordt aangeboden door de provider die een zo passend mogelijk pakket heeft samengesteld voor een zo geschikt mogelijke prijs.

Stap 5: overstappen of afsluiten

Als je een contract hebt kunnen vinden dat bij je past, dan is het tijd om deze af te gaan sluiten. Je kunt dit via de vergelijkingswebsite doen, eventueel via een overstapservice. Je geeft exact door welk contract je wilt, wat je eraan toe wilt voegen en je ontvangt schriftelijke bevestiging van je nieuwe provider. In die brief staat ook wanneer ze je komen aansluiten. Het enige dat je dan nog moet doen is je huidige contract opzeggen (als je een overstapservice gebruikt wordt dit vaak al voor je gedaan) en wachten tot de aansluitingsdatum is aangebroken. Vanaf dat moment kun je beginnen met het kijken naar je nieuwe televisie en het surfen op je nieuwe internet.

Abonnementen vergelijken

Door een vergelijking te maken kun je soms tientallen euro’s per jaar besparen. Via onze vergelijker kun je snel zien welke contracten voor jou beschikbaar zijn op de Nederlandse telecommarkt. Wij kunnen je daarna helpen bij het overstappen naar je nieuwe provider of afsluiten van je nieuwe contract.

Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Laatste nieuws

Internet-, UTP- of LAN-kabel inkorten

Een internet-, UTP- of LAN-kabel gebruikt u om een connectie te maken

Ziggo opent de aanval op glasvezel

TV en internet vergelijken: Ziggo opent de aanval op glasvezel De markt voor

Ook Vodafone komt met prijsverhoging en Fox Sports in basispakket

Vodafone zal in navolging van KPN, XS4ALL, Telfort en Ziggo enkele tarieven