Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?
tv vergelijken

Wil jij een nieuw televisie- en internetcontract afsluiten, dan is de beste manier om deze te vinden via een vergelijkingssite zoals deze. Je vult je filters in, geeft aan wat je maximaal wilt betalen en de site zal je een aantal passende resultaten aanbieden waaruit je je keuze kunt maken. Dit is natuurlijk veel gemakkelijker dan alle providers zelf af te gaan. Toch zijn er enkele valkuilen waarvan je jezelf bewust moet zijn wanneer je een nieuw contract aan het zoeken bent.

De internetsnelheid

Er zijn twee valkuilen omtrent de internetsnelheid die je wordt aangeboden. Ten eerste is dit niet altijd de snelheid die je ook daadwerkelijk zal ontvangen en ten tweede heb je vaak geen internet nodig met een zeer hoge snelheid. Deze twee punten worden hieronder toegelicht.

 • Welke snelheid ontvang je: is er op jouw adres glasvezelinternet aanwezig, of heb je gekozen voor internet via je COAX-kabel (ook kabelinternet genoemd), dan is de internetsnelheid die gegeven wordt de downloadsnelheid die je krijgt. Hier kan niets aan veranderd worden. Bij glasvezelkabel is de snelheid voor uploaden zelfs even hoog. Ga je ADSL-internet nemen, dus internet via de telefoonkabel, dan is de snelheid die gegeven wordt het maximum voor jouw adres. De daadwerkelijke snelheid van het internet dat je ontvangt is afhankelijk van de afstand naar de centrale. Je kunt dit gemakkelijk uitzoeken via een online postcodecheck.
 • Welke snelheid heb je nodig: de tweede valkuil waar mensen vaak over struikelen is hoeveel snelheid je daadwerkelijk nodig hebt. Vergeleken met wat er wordt aangeboden lijkt 20Mbit/s langzaam, maar dit is voor een tweepersonenhuishouden soms prima voldoende. Je kunt de volgende richtlijnen aanhouden als je je internetsnelheid wilt bepalen.
  • 20 Mbit/s: gemiddeld, twee personen kunnen hier goed mee e-mailen, browsen en af en toe video’s streamen.
  • 40 Mbit/s: een huishouden met meerdere personen kan met een 40 Mbit/s internetsnelheid met meerdere mensen tegelijk browsen en HD-filmpjes kijken.
  • 100 Mbit/s: heb je een gezin waarvan de leden veel internetten, bijvoorbeeld om te gamen, om te browsen en sociale media te kijken of te streamen, dan is een 100 Mbit/s internet ideaal.
  • 150 Mbit/s: wil je je internetsnelheid alvast aanpassen op de toekomst en wordt het gebruikt door meer dan 5 personen, dan kun je bij deze snelheid allen tegelijkertijd met al je wifi-apparaten online gaan om te streamen en te browsen. Ook kun je 4K televisiekijken.
  • 300 Mbit/s: internet met deze snelheid is alleen handig als er een aantal zware gebruikers zijn die interactieve spellen spelen online, die 4K televisie op meerdere toestellen willen bekijken of die veel live streamen.

De motivatie van de vergelijkingssite

Een andere valkuil waar je tegenaan kunt lopen is de motivatie van de vergelijkingswebsite. Sommige van deze sites hebben er commercieel belang bij als jij een pakket neemt bij een bepaalde provider. Ze hebben dan bijvoorbeeld een deal gesloten waarmee ze geld krijgen als ze een klant voor een provider kunnen winnen. Dit kun je op enkele manieren vrij gemakkelijk voorkomen.

 • Onafhankelijk: gebruik altijd vergelijkingssites die duidelijk aangeven dat ze onafhankelijk zijn. Dat betekent dat jouw aankoop hen geen winst zal opleveren.
 • Eerlijk: een vergelijkingssite die onafhankelijk is zal er geen problemen mee hebben eerlijk uit te leggen waar ze dan hun geld aan verdienen. Lees dus altijd eerst de informatie over de website door. Hierin zou dat duidelijk moeten zijn aangegeven.
 • Keurmerken: als laatste kun je de motivatie van de vergelijkingssite controleren op een keurmerk of een E-rating. Deze geven aan dat de site eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar en actueel is.

De kortingen en aanbiedingen

Als je wilt weten hoeveel je exact betaalt voor je televisie- en internetpakket, dan is het beter om jaar de jaarprijs te kijken. Veel providers bieden een korting aan de eerste x maanden en adverteren hun pakket dan met die prijs. Soms lijkt het daardoor alsof de ene provider goedkoper is dan de andere. Toch kan het heel goed zijn dat je jaarlijks meer kwijt bent, omdat op een gegeven moment je korting verdwijnt. Vergeet niet dat deze kortingen en aanbiedingen zijn ontworpen om jou binnen te halen als klant. Soms is het beter om niet voor een korting te kiezen, maar een welkomstgeschenk. Bij XS4ALL krijg je bijvoorbeeld een wifi-versterker cadeau.

De extra opties

Een andere manier waarop providers proberen meer geld van je te vangen is door extra opties aan te bieden. Een extra ontvanger, bijvoorbeeld, voor €4 per maand, een zenderpakket voor €10 per maand of de mogelijkheid om je programma’s op te nemen voor €3,50 per maand. Deze extra opties lijken erg goedkoop en terwijl je je contract afsluit klik je ze gemakkelijk aan, maar de vraag is of je deze ook echt nodig hebt. Kies je voor bovenstaande drie opties, dan ben je jaarlijks dus al €210 meer kwijt. Het is veel beter om te beginnen met een basispakket, deze een paar maanden uit te proberen en dan te beslissen wat je hier nog aan zou willen toevoegen.

 

Abonnementen vergelijken

Bij ons kun je ook televisie- en internetpakketten vergelijken en afsluiten. Via de link naar onze vergelijker doe je dit snel en gemakkelijk. Zo kun je op jaarbasis soms tientallen euro’s besparen.

Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Laatste nieuws

4G voor thuisnetwerk van T-mobile

T-mobile komt na een succesvolle test op de markt met de service

tv vergelijken

Providers verhogen de prijzen

Providers verhogen de prijzen van hun abonnementen Diverse providers hebben het afgelopen

Vodafone en Ziggo gaan samen verder

Vodafone en Ziggo hebben besloten om de handen ineen te slaan, ze