Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Eens in de zoveel tijd is het goed om je televisie- en internetabonnement eens flink onder te loep te nemen. Jij verandert, je leven verandert en je gebruikersbehoeften veranderen. Het is dus goed mogelijk dat je huidige contract niet meer afdoende is, of dat er contracten op de markt zijn die beter aansluiten bij jouw situatie zonder dat je er erg in hebt. Daarom kun je het beste tegen de tijd dat je huidige contract afloopt overgaan tot het uitvoeren van een vergelijking. Dit is ook het geval als je een nieuw contract af wilt sluiten. Gebruik daarom de onderstaande tips wanneer jij op zoek bent naar een nieuw televisie- en internetpakket.

 

Tip 1: bepaal je eisen

Of je al een contract hebt of je wilt een nieuw contract afsluiten, je hebt vast wel een idee van welke eisen je hebt van je provider. Deze hebben vaak te maken met de snelheid van het internet, het aantal aangeboden zenders, de extra opties die je aan- en uit kunt zetten en de prijs natuurlijk. Maak van tevoren een lijstje met deze punten en eventueel splits je ze op in wensen die je per se nodig hebt en wensen die handig zouden zijn, maar optioneel. Op die manier kun je veel beter voorbereid je vergelijking maken.

 

Tip 2: doe een postcodecheck

Veel providers bieden je internetsnelheden aan van meer dan 100 Mbit/s, maar dit is enigszins misleidend. De snelheid die je kunt ontvangen is voornamelijk afhankelijk van hoe je je internet binnenkrijgt. Je kunt dit controleren door middel van een postcodecheck. Er zijn drie gangbare mogelijkheden.

  • Glasvezel: glasvezelinternet is het snelste en kan soms een down- en uploadsnelheid van 1Gbit/s bereiken. Lang niet iedereen is nog op het glasvezelnetwerk aangesloten. De voordelen van glasvezel zijn dat de internetsnelheid die je aangeboden wordt ook de snelheid is die je daadwerkelijk ontvangt. Daarnaast kun je even snel uploaden als downloaden. Een nadeel van glasvezel is dat het duurder is dan de andere opties.
  • DSL: een andere mogelijkheid is het ontvangen van je internet en televisie via je telefoonkabel (DSL). De meeste woningen zijn hier gewoon op aangesloten. De internetsnelheid die de providers je aanbieden is de maximale snelheid en deze is afhankelijk van de lengte van de kabel naar de centrale. Het kan dus zijn dat jouw internet veel langzamer is. Daarnaast kan televisiekijken invloed hebben op je internetsnelheid. Een voordeel van DSL is wel dat het goedkoper is.
  • Kabelinternet: kabelinternet komt binnen via de televisiekabel, ook wel de COAX-kabel genoemd. Bijna alle woningen in Nederland zijn daarop aangesloten, maar er zijn maar een klein aantal providers die dit aanbieden. De grootste en verreweg dominantste op dat gebied is Ziggo. De snelheid van je internet is dan erg stabiel en exact wat je aangeboden krijgt in je contract en als je televisiekijkt blijft dit hetzelfde. Kabelinternet en -televisie is wel wat duurder dan via DSL.

 

Tip 3: maak een uitgebreide vergelijking

Je kunt natuurlijk de eerste de beste internet- en televisieprovider uitkiezen en hier een contract bij afsluiten (zie ook: internet prijzen). Op die manier weet je echter niet of je bij een andere aanbieder misschien een betere overeenkomst had kunnen vinden. Gelukkig zijn er veel vergelijkingswebsites waarmee je gemakkelijk en snel een vergelijking kunt maken. Dit kost je niet al te veel tijd, maar kan je exact vertellen wat voor jou de beste aanbieding is op dit moment. Via de filters kun je de eisen die je bij tip 1 hebt opgeschreven invullen en zo alleen relevante resultaten genereren. Vergeet niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de volgende punten:

  • De duur van het contract.
  • De algemene voorwaarden, vooral over vroegtijdige terminatie.
  • Welke extra opties biedt de provider aan (zenderpakketten, extra ontvangers, tv opnemen, begin gemist etc.)
  • Wat zijn de contactmogelijkheden?
  • Welke acties en aanbiedingen zijn er voor nieuwe klanten?

 

Tip 4: gebruik een overstapservice

Als je al een contract hebt en je gaat overstappen naar een nieuwe provider, dan is dat stukken gemakkelijker als je hier een overstapservice voor gebruikt. Deze worden aangeboden door de vergelijkingssites. Zij zullen dan je huidige contract opzeggen en contact opnemen met je nieuwe provider. Soms moet je dan alleen nog je televisieabonnement zelf opzeggen, maar dit is niet altijd het geval. Je vult alles simpelweg in en je ontvangt een bevestigingsbrief van je nieuwe provider. Deze geven je dan direct een aansluitingsdatum en komen de apparatuur installeren. Makkelijker kan bijna niet.

 

Tip 5: vergelijk jaarlijks

De beste manier om altijd het goedkoopste en meest actuele contract te hebben is door elk jaar zo’n vergelijking uit te voeren. Elke keer als je contract bijna ten einde komt is het tijd om te kijken of er iets beters aanwezig is. Op die manier weet je zeker dat je altijd de beste deal sluit en dat je altijd de juiste diensten ontvangt. En als uit je vergelijking blijkt dat je huidige contract nog steeds het beste is, dan is dat ook een uitstekende conclusie. Zonder verder actie te hoeven ondernemen ben je in ieder geval gerustgesteld dat er geen beter abonnement is voor jou.

 

Abonnementen vergelijken

Waarom begin je je vergelijking niet hier, met onze vergelijker? Je kunt dan snel zien wat er voor jou wordt aangeboden op de telecommarkt. De kans is groot dat je dan ook een aantal euro’s bespaart.

Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Laatste nieuws

4G voor thuisnetwerk van T-mobile

T-mobile komt na een succesvolle test op de markt met de service

Vodafone en Ziggo gaan samen verder

Vodafone en Ziggo hebben besloten om de handen ineen te slaan, ze

TV en internet vergelijken: veel klachten over Fiber bij Radar

Consumenten die TV en internet vergelijken doen er verstandig aan goed te