Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Is het tijd dat je je televisie- en internetpakket gaat samenstellen? Dan heb ben je vast geïnteresseerd in de prijzen. Uiteraard zijn deze prijzen afhankelijk van de instellingen van je abonnement en ook van de provider die je kiest. Tot op zekere hoogte heb je zelf invloed op hoeveel je gaat betalen. Hoe meer extra’s en hoe sneller je internet, hoe hoger je maandelijkse lasten. Hier kun je alles lezen over de huidige kosten van tv- en internetabonnementen in Nederland.

De kosten

De prijs die je betaalt voor jouw tv- en internetabonnement is dus niet gemakkelijk te zeggen. Wat wel kan worden vastgesteld is de basisprijs. De meeste providers bieden pakketten aan met internet van een bepaalde snelheid en een x aantal televisiekanalen. Deze pakketten zijn voor iedereen hetzelfde en even duur. Nadat je een pakket gekozen hebt kun je deze uitbreiden met extra opties. Onderstaand vind je een tabel waaruit je de minimale en maximale prijzen voor deze basispakketten kunt vinden per provider. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Provider Korting Prijs per maand Prijs per jaar
KPN 3 maanden €12,50 korting, gratis monteur €51,50 – €74,49 €580,50 – €826,38
NLE 9 maanden €10 korting €39,95 – €67,50 €389,40 – €720
Online.nl 6 maanden €10 korting, gratis Fox Sports 1, 3 en 5 Eredivisie €39 – €72,50 €408 – €840
T-Mobile 6 maanden €10 korting, gratis Fox Sports Eredivisie €42 – €65 €474 – €757,50
Tele2 6 maanden €4 korting €33 – €40 €402 – €489
Telfort 3 maanden €12,50 korting €42,50 – €55 €472,50 – €622,50
XS4ALL 3 maanden €17,50 korting, gratis wifi-versterker cadeau €56 – €83,50 €654,50 – €883,50
Youfone 6 maanden €22 korting €41,95 €401,30
Ziggo 3 maanden minimaal €5 korting €39,50 – €83,50 €464,40 – €762
  • De goedkoopste optie: Tele2 is de goedkoopste telecomprovider in Nederland op dit moment. Voor een bedrag van slechts €33 per maand en €402 per jaar krijg je 20 Mbit/s internet en 34 televisiezenders.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld liggen de prijzen uiteraard wat hoger en je krijgt bij deze pakketten dan vaak ook extra bonussen. Bij XS4All kun je voor €56 per maand 20 Mbit/s internet ontvangen en 61 televisiezenders, maar hier krijg je dan een wifi-versterker voor cadeau. Bij T-Mobile kun je voor €55 per maand glasvezelinternet krijgen met een snelheid van 750 Mbit/s. Als dit voor jou belangrijk is, is dat een zeer gunstige prijs.
  • De duurste optie: de duurste basispakketten krijg je bij Ziggo, XS4ALL, Online.nl en KPN. Deze zijn allen hoger dan €70 per maand en €800 per jaar. Hiervoor krijg je dan wel supersnel glasvezel internet voor terug met een down- en upload snelheid van 500 Mbit/s en zeker 70+ televisiezenders.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Het is dus verstandig om eerst te kijken waar je naar op zoek bent. Als je bijvoorbeeld geen glasvezelinternet hebt waar jij woont, dan heeft het ook geen zin om daarnaar te zoeken. Is het belangrijker dat jij meer televisiekanalen in je pakket vindt, dan kun je dat als één van de doorslaggevende factoren nemen bij het kiezen van een provider. Deze keuzes die je maakt hebben direct invloed op de prijs. Het is dus verstandig jezelf af te vragen hoeveel waarde je eraan hecht.

  • De provider: je kunt je provider kiezen op prijs en dan is Tele2 de goedkoopste. Je kunt ook andere redenen hebben om een bepaalde provider te kiezen, bijvoorbeeld KPN omdat deze erg betrouwbaar is of T-Mobile omdat je dan het snelste internet kunt krijgen. Verschillende providers bieden verschillende prijzen aan, maar hier krijg je dus ook verschillende mogelijkheden voor terug.
  • De internetsnelheid: de prijzen van veel basispakketten worden bepaald door de internetsnelheid. Vaak krijg je bij de duurdere pakketten dan ook extra zenders, maar dat is niet altijd zo. Een alleenstaand iemand heeft genoeg aan internet met een snelheid van 20 Mbit/s, terwijl een gezin met drie grote kinderen zeker 100 Mbit/s en eventueel meer nodig heeft. De beste internetsnelheid voor jou bepaal je door te kijken naar het aantal gebruikers en het gebruikersgedrag. Gamers en mensen die veel streamen en/of downloaden hebben sneller internet nodig dan iemand die enkel af en toe wat websites en sociale media bekijkt.
  • De extra opties: als laatste zijn er de extra opties die je wel of niet toevoegt aan je contract. Hier vind je een indicatie van wat er mogelijk is, inclusief de prijzen. Deze extra opties verschillen per provider.
Extra optie Bijzonderheden Prijs per maand
Extra ontvanger Een tweede televisie aansluiten met een ontvanger €3
Sneller internet Wanneer je de snelheid van je internet wilt opkrikken Vanaf €5 extra
Wifi-versterker Een groter bereik thuis, dus ook op zolder en in de tuin €80 eenmalig
Interactieve tv Televisie die je kunt opnemen en pauzeren €3
Spotify Geeft je toegang tot miljoenen nummers €8,99 – €13,99
Veilig internet Antivirussoftware en beveiligingssoftware €4
FOX Sports Verschillende sportpakketten €12,95 – €24,95
Ziggo Sport Totaal Zes live sportkanalen €14,95
Film 1 5 filmkanalen €14,95
Turks 9 Turkse televisiezenders €7,95
Duits 10 extra Duitse zenders €2,50
Videoland Unlimited toegang tot films en series €8,99
Hindi 6 Hindi televisiezenders €15,95

Interessante bespaartips

De kosten voor je abonnement lopen dus gemakkelijk uit de hand, vooral als je kijkt hoeveel opties je hebt. Gebruik daarom de onderstaande tips en houd je kosten laag.

  • Begin met basis: als je een goed basispakket hebt gevonden is het geen slecht idee om hiermee te beginnen, zonder uitbreidingen. De zenderpakketten zijn vaak maandelijks aan- en uit te zetten, wat betekent dat je dit later ook nog kunt doen. Zo kun je alles even laten bezinken en later bekijken wat je exact nodig hebt.
  • Vergelijk abonnementen: het is ook altijd goed om constant abonnementen te blijven vergelijken en te zien wat er op de markt aanwezig is. Er verandert veel, er komen aanbiedingen en acties bij en er komen betere contracten aan. Doe dit jaarlijks en je contract is altijd actueel.

Abonnementen vergelijken

Door met onze vergelijker een goede vergelijking te maken van wat de markt je op dit moment te bieden heeft, kun je tientallen euro’s besparen op je televisie- en internetpakket.

Lees ook: kosten kunststof kozijnen

 

 

Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Laatste nieuws

Onderhandelingen Fox Sports leidden tot gang naar rechter

De onderhandelingen tussen onder andere KPN en Fox Sports hebben de gemoederen

KPN verhoogt per 1 juli hun prijzen

KPN verhoogt per 1 juli de prijzen voor vaste abonnementen KPN zal

Juiste abonnement kiezen

Voor veel apparaten heb je een abonnement nodig. Bereikbaar zijn kan alleen