Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

De onderhandelingen tussen onder andere KPN en Fox Sports hebben de gemoederen de afgelopen tijd flink beziggehouden. Het was op een gegeven moment zelfs zo erg dat KPN besloot naar de rechter te stappen. De rechter stelde Fox Sports echter in het gelijk, waardoor KPN uiteindelijk wat water bij de wijn moest doen om tot een akkoord te kunnen komen.

KPN stapte naar de rechter

KPN stapte naar de rechter toen Fox Sports eiste dat abonnees minimaal €2 per maand zouden betalen om de diensten af te kunnen nemen. KPN wilde daar niet mee akkoord gaan en vond bovendien dat de gesprekspartner een stap te ver ging. De rechter wilde daar niet in mee en gaf aan dat Fox Sports dergelijke eisen mocht stellen op het moment dat het contract afliep. Fox Sports wilde er daarmee voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen naar de sport kunnen kijken, van groot belang voor de toekomst en stabiliteit van de sportzender.

fox-sportsAndere providers en de ACM

KPN is overigens niet de enige provider die problemen ondervond met de houding en eisen van Fox Sports. Ook Caiway en Delta besloten een klacht in te dienen bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Zij wilden daarmee aangeven dat ze een oneerlijke en duurdere overeenkomst met Fox dienden af te sluiten, terwijl Ziggo nog 4 jaar lang gebruik kan maken van het huidige contract. Dat verslechtert volgens de bedrijven de mogelijkheid tot concurreren. De rechter heeft geen uitspraak gedaan over deze situatie.

Sport blijven aanbieden

Opvallend is wel dat de ACM aan Fox Sports heeft laten weten dat het voor hen van belang is dat de zender de sportwedstrijden tijdens de onderhandelingen wel door zou blijven geven. De onderhandelingen tussen de verschillende partijen mochten er volgens de toezichthouder niet toe leiden dat de consument daar uiteindelijk de dupe van zou worden. Inmiddels zijn KPN en Fox eruit en is er geen sprake van het sportkanaal in het basispakket. Wel ligt het tarief voor het premium-pakket met Fox Sports een stuk lager dan bij veel andere providers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Tele2 richt zich naast TV en internet meer op mobiele markt

Tele2 richt zich inmiddels enige tijd op de markt voor TV en

Ziggo opent de aanval op glasvezel

TV en internet vergelijken: Ziggo opent de aanval op glasvezel De markt voor

Onderhandelingen Fox Sports leidden tot gang naar rechter

De onderhandelingen tussen onder andere KPN en Fox Sports hebben de gemoederen