Nieuws

TV en internet worden duurder: Delta in Zeeland verhoogt de prijzen

De noodzaak om TV en internet te vergelijken wordt vooral voor inwoners van Zeeland groter, want kabelaar Delta heeft besloten om de tarieven daar te verhogen. Dat betekent dat klanten meer zullen moeten betalen voor hun internetverbinding en het TV-signaal dat ze ontvangen. Daar komt bovendien bij dat ook de tarieven voor bellen omhoog gaan, waardoor iedereen te maken zal krijgen met de hogere kosten.

Het lijkt er niet op dat de hogere tarieven voor TV en internet te maken hebben met de enorme bedragen die voor het voetbal worden betaald. Wat de daadwerkelijke reden wel is blijft voorlopig gissen, want Delta geeft zelf aan dat het ook niet te maken heeft met de overname van het bedrijf.

Prijs omhoog naar minimaal €38 per maand

De tarieven van Delta stijgen naar minimaal €38 per maand, dat wordt de prijs voor het goedkoopste abonnement voor TV en internet. Het betekent voor veel klanten dat zij €2 per maand meer gaan betalen, waardoor ze op jaarbasis een kleine €25 meer kwijt zijn.

Het duurste abonnement wordt zelfs €3,75 per maand duurder en zal daardoor nu €75,50 gaan kosten. De grootste verhoging betalen klanten met een Alles-in-1 Premium-abonnement. Zij gaan €4 per maand meer betalen en zijn op jaarbasis dus bijna €50 extra kwijt.

TV en internet in duurdere pakketten

Klanten die TV en internet vergelijken  zullen daardoor merken dat ze meer betalen voor het abonnement dat ze willen afnemen, in relatie tot een tijdje geleden. De nieuwe abonnementen gaan in op 1 mei 2017, dus tot die tijd kunnen klanten nog blijven profiteren van de oude tarieven. De nieuwe tarieven gaan gelden voor zowel nieuwe als bestaande klanten, waardoor ook de huidige aansluitingen bij Delta duurder zullen worden.

Ook bellen duurder bij Delta

Delta verhoogt de tarieven voor TV en internet en ook klanten die alleen gebruik maken van bellen zullen daar niet aan ontkomen. De kosten per minuut gaan €0,03 omhoog. Dat betekent dat een minuut bellen in het vervolg €0,12 gaat kosten. Dat is een verhoging van bijna 15%, waarmee Delta er heel duidelijk voor kiest om de telefoonkosten flink op te schroeven.

Geen relatie met overname van het bedrijf

Wat de reden is voor de prijsverhoging wil Delta niet aangeven. De tarieven voor TV en internet gaan bij meer providers regelmatig omhoog, maar dat de kabelaar ook de kosten om te bellen verhoogt is opvallend. Delta werd in december overgenomen door een Zweeds investeringsbedrijf en verschillende partijen beweren dat de prijsverhoging daarmee te maken heeft. Het bedrijf zelf heeft dit tot nu toe steeds ontkend. Delta geeft aan dat het de tarieven van de abonnementen voor TV en internet de afgelopen twee jaar niet verhoogd heeft, waardoor er nu een inhaalslag moet worden gemaakt. Het is de vraag in hoeverre klanten de prijsverhoging accepteren of zullen zoeken naar andere mogelijkheden en hun TV en internet gaan vergelijken.

Comments for this post are closed.