Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Voor veel apparaten heb je een abonnement nodig. Bereikbaar zijn kan alleen met een mobiel abonnement of internet thuis en onze tv gaat tegenwoordig digitaal of als interactieve tv. Hiervoor zijn veel providers te vinden, die jou allemaal een ander abonnement aan kunnen bieden en de bundels aanzienlijk van elkaar laten verschillen. Een abonnement vinden die bij je past, kan daarom lastig zijn. Het juiste abonnement kiezen is van belang om niet te veel te betalen iedere maand en de beste kwaliteit te verkrijgen. Met onderstaande informatie leer je hoe je een abonnement vindt dat goed bij je past en waar je op kunt gaan letten.

Het juiste abonnement kiezen aan de hand van factoren

Het juiste abonnement kiezen voor internet, televisie en bellen is niet eenvoudig. Je wilt altijd bereikbaar zijn, maar daarbij ook de beste kwaliteit voor een lage prijs. Aanbieders bieden hierdoor continu nieuwe abonnementen aan, waarbij gesproken wordt over het meest stabiele internet dat je je kunt wensen. Ook de kortingsacties vliegen om je oren. Een keuze maken wordt hierdoor aan de ene kant eenvoudiger gemaakt, maar aan de andere kant ook lastiger. Het goedkoopste abonnement met de meeste kortingen hoeft immers niet altijd het beste netwerk te zijn, maar kan wel de grootste besparing opleveren.

Meerdere mogelijkheden bij de beschikbare providers

Bij het uitzoeken van abonnementen heb je verschillende mogelijkheden:

  • De abonnementen bij verschillende providers
  • Enkele diensten van een provider met elkaar combineren
  • Een alles-in-1 pakket bij de provider

Het juiste abonnement kiezen begint bij te weten dat je voor het afnemen van meer diensten bij een provider een betere prijs kunt verwachten. Diensten met elkaar combineren of een alles-in-1 pakket levert namelijk een korting op bij de pakketten. Zo krijg je bij bepaalde providers een van de diensten voor een korte periode gratis of wordt er een andere prijs berekend voor een aantal maanden.

Bekijk goed wat je nodig hebt voor nu en de toekomst

Het juiste abonnement kiezen moet je echter nooit alleen doen voor de hoge kortingen. Je moet ook goed kijken naar jouw eigen verbruik. Ondanks dat het vaak voordelig kan zijn om diensten te combineren kan het immers zijn dat je er geen gebruik van maakt. Mocht je bijvoorbeeld veel op het internet thuis zitten, maar gebruik je geen tv of vaste telefonie, dan is het zonde om hier jouw geld aan uit te geven. Echter moet je dan ook bekijken hoe de situatie in de toekomst kan veranderen. Je moet daarom alles meenemen in het maken van een keuze. Bekijk daarbij in ieder geval als eerste wat je daadwerkelijk verbruikt. Hoe fanatieker je het internet verbruikt, hoe hoger de snelheid moet gaan zijn. Maar ook hier zitten limieten aan. Niet iedere snelheid kan behaald worden op jouw woonadres.

De hoogst haalbare snelheid op jouw woonadres

Afhankelijk van jouw woonadres zijn er verschillende verbindingen terug te vinden. Dit zijn ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. ADSL is over het algemeen het goedkoopste, maar brengt ook lagere snelheden met zich mee. Glasvezel is het snelst en daarbij ook het duurst. Ook is glasvezel niet overal in Nederland beschikbaar. Deze verbinding aanschaffen heeft vaak geen zin en kan dus zonde van het geld zijn. Doe daarom altijd eerst een postcode check, zodat je het juiste abonnement kiezen kunt voor jouw internet. Neem daarna ook de samenstelling van jouw huishouden en het aantal apparaten dat verbonden moeten worden mee. Fanatiek streamen brengt over het algemeen een veel grotere snelheid met zich mee.

Televisie niet voor iedereen belangrijk in het huishouden

Daarna ga je door naar de andere diensten. Zo kan het zijn dat je met jouw huishouden ook veel naar de televisie kijkt en de programma’s ook wilt bekijken wanneer deze uitgezonden worden. Hiervoor kan interactieve of digitale tv een goede uitkomst bieden. Providers bieden standaard een startpakket aan, waar een bepaald aantal zenders inzitten. Dit startpakket kun je uitbreiden met verschillende zenderpakketten, waaronder sport en films. Mocht je echter niet veel tv kijken, dan is een standaardpakket meer dan genoeg. Ook hierbij is het juiste abonnement kiezen afhankelijk van jouw eigen verbruik.

Vaste of mobiele telefonie, of toch allebei?

Als laatste ga je bekijken of je vaste of mobiele telefonie aan gaat schaffen. Tegenwoordig doe je veel met jouw smartphone, waardoor een bundel ook belangrijk kan zijn. Maar in hoeverre gebruik je het aantal belminuten, sms’jes of data? Je zult hiervoor weer naar jouw eigen verbruik moeten gaan kijken. Bel je veel, maar gebruik je het internet nooit, dan is het goed om naar een abonnement te kijken waar je voornamelijk belminuten hebt. Deze zijn over het algemeen ook het goedkoopste. Echter kan het ook zijn dat je juist bijna niet meer belt, maar voornamelijk op het internet te vinden bent. Voor iedereen is er een geschikt abonnement te verkrijgen bij de provider. Hetzelfde voor vaste telefonie. Als je deze vrijwel niet meer gebruikt, kun je deze weglaten uit jouw alles-in-1 pakket.

Een korte samenvatting van de diensten en aandachtspunten

Onderstaande tabel geeft nog een keer aan waar je op moet letten bij het juiste abonnement kiezen voor jouw huishouden. Deze is opgesplitst in de verschillende diensten van een provider.

DienstLetten op
Internet thuisAls eerste moet je letten op de maximaal haalbare snelheid op jouw adres; Let op de samenstelling van jouw huishouden en het aantal apparaten dat op de verbinding aangesloten wordt; Let op de verbinding die mogelijk is.
Mobiel abonnementHet verbruik bij jouw huidige provider moet in acht worden genomen; Neem nooit minder dan je nu verbruikt, maar ook niet veel meer; Kijk uitsluitend naar producten binnen jouw budget.
Tv-pakketAls je weinig tv kijkt, heb je genoeg aan het standaardpakket; Bij fanatieke kijkers kunnen de extra zenderpakketten aangeschaft worden; Extra tv-ontvangers zijn ook mogelijk bij de provider.
Vaste telefonieBekijk of je de vaste telefonie gaat gebruiken, anders kun je jezelf weer enkele euro’s per maand besparen.

Stel jouw eigen abonnement samen

Nieuwsgierig geworden en wil je het juiste abonnement kiezen voor jouw huishouden? Begin dan vandaag nog met het maken van een vergelijking door de prijzen van providers op te vragen. De maandelijkse kosten kunnen sterk van elkaar verschillen en daarbij biedt ook niet iedere aanbieder hetzelfde pakket. Aan de hand van filters kun je ervoor zorgen dat je uitsluitend de prijzen ontvangt van de diensten die je nodig hebt, zodat jouw keuze eenvoudiger wordt gemaakt. Wacht daarbij niet te lang, want voordat je het weet loop je een goede deal mis. Daarnaast kun je sneller gebruik gaan maken van de nieuwe abonnementen, waardoor je weer van alle gemakken bent voorzien.

5 thoughts on “Juiste abonnement kiezen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Tele2 richt zich naast TV en internet meer op mobiele markt

Tele2 richt zich inmiddels enige tijd op de markt voor TV en

Ook Vodafone komt met prijsverhoging en Fox Sports in basispakket

Vodafone zal in navolging van KPN, XS4ALL, Telfort en Ziggo enkele tarieven

tv vergelijken

Providers verhogen de prijzen

Providers verhogen de prijzen van hun abonnementen Diverse providers hebben het afgelopen