Tv en internet voor studenten

Wanneer je met een aantal studenten in een studentenhuis woont, dan heb je natuurlijk internet en televisie nodig. Daarnaast wil je tegelijkertijd dat dit niet te duur is. Eigenlijk bestaan er geen speciale internet en televisiepakketten voor studenten, maar wat je wel kunt doen is een pakket uitzoeken dat aan jullie eisen voldoet. Hier vind je enkele tips en aandachtspunten bij het vinden van een geschikt tv- en internetabonnement specifiek voor studenten.

De eerste stap: de internetsnelheid

Als je met meerdere studenten in één huis woont en je wilt allemaal met je telefoons, laptops, tablets, iPods en e-readers het internet op kunnen, dan heb je natuurlijk een contract nodig dat dit aankan. Wat betreft internet heb je dan verschillende opties:

  • 1 – 3 studenten gebruiken het internet: als je het internet deelt met maximaal 3 studenten, dan kun je met een 50 Mbit/s snelheid prima uit de voeten.
  • 4 studenten gebruiken het internet: komt hier één student bij, dan is het verstandig om de snelheid van je internet te verhogen naar 100 Mbit/s.
  • 5 of meer studenten gebruiken het internet: zijn er 5 of meer internetgebruikers in jouw studentenhuis, dan kun je het beste een provider vinden die je internet kan aanbieden van 150 Mbit/s of hoger.

Stap 2: de televisie

Vervolgens heb je beslissingen te maken omtrent je televisie. Kom overeen welke kanalen je nodig hebt en hoeveel ontvangers je erbij wilt bestellen. Voor deze ontvangers betaal je meer, maar het zou jammer zijn als één van jullie geen televisie kan krijgen en de rest wel. Probeer een zo klein mogelijk pakket uit te kiezen en voeg hier geen extra zenders aan toe tenzij jullie het hier allemaal over eens zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iemand in huis graag alle sportzenders kijkt, maar dat iedereen daarvoor moet betalen. Een andere oplossing is om allemaal één extra pakket uit te kiezen en de kosten voor al jullie extra pakketten te delen. Hoe jullie dit uitzoeken is uiteraard aan jullie, maar het is wel belangrijk dat je tot een beslissing komt.

 

Stap 3: doe een vergelijking

Nu jullie exact weten hoe het contract eruit moet zien dat jullie gaan afsluiten, is het tijd om een vergelijking te maken. Dit doe je met een onafhankelijke vergelijkingssite zoals deze. Gebruik de filters om in te toetsen wat je nodig hebt en kijk waarde site mee komt. Wij hebben alvast enkele goede contracten voor je op een rijtje gezet.

 

Provider Bijzonderheden Prijs per maand
Tele2 20 Mbit/s internetsnelheid, 34 televisiezenders, 1 extra ontvanger

Geschikt voor 1 of 2 studenten

€36
Online.nl 50 Mbit/s internetsnelheid, 75 televisiezenders, 1 extra ontvanger

Geschikt voor maximaal 3 studenten

€45
NLE 100 Mbit/s internetsnelheid, 70 televisiezenders, 1 extra ontvanger

Geschikt voor studentenhuis met maximaal 4 personen

€43,95
T-Mobile 200 Mbit/s internetsnelheid, 66 televisiezenders

Geschikt voor minimaal 5 studenten

€53
NLE 500 Mbit/s internetsnelheid, 70 televisiezenders, 1 extra ontvanger

Geschikt voor studentenhuis met minimaal 8 personen

€71,50

 

Enkele aandachtspunten

Wanneer je als een groep een gezamenlijk internet en televisieabonnement gaat afsluiten, dan zijn er wel enkele aandachtspunten waarmee je het beste goed rekening houdt. Lees daarom de onderstaande informatie goed door voordat je overgaat op het afsluiten van een contract.

  • De internetsnelheid: als je DSL-internet krijgt in jullie studentenhuis, dan is het belangrijk dat je weet dat de snelheid die de providers aanbieden de maximale snelheid is. Het is heel goed mogelijk dat deze op jouw adres veel lager is omdat je verder weg van de centrale woont. Wil je zeker weten dat je de internetsnelheid ontvangt die er beloofd wordt, neem dan glasvezelinternet (als jullie hier al op zijn aangesloten) of internet via de COAX-kabel van Ziggo.
  • Maandelijks opzegbare pakketten: als studentenhuis kun je goed gebruik maken van één van de mogelijkheden die veel providers aanbieden en dat is dat je op elk moment van de dag je contract kunt aanpassen. Wil je een maand lang sportzenders kijken omdat de Olympische Spelen bezig zijn, dan kun je het sportpakket voor een maand activeren. Is er een serie die je graag wilt zien, dan is daar ook een pakket voor. Of als je een maand weinig thuis bent, kun je de optie om op te nemen activeren, zodat je je programma’s op een tijdstip dat jou uitkomt terug kunt zien.
  • De betaalopties: bespreek van tevoren de manier waarop jullie voor je internet en televisie willen betalen erg goed. Zet dit eventueel op papier. Jullie kunnen het eerlijk delen, maar als er iemand veel minder thuis is, is het eigenlijk niet eerlijk dat hij of zij hetzelfde betaalt als iemand die constant thuis op het internet zit. Tenzij jullie het hierover eens zijn, natuurlijk. Hetzelfde geldt voor de extra pakketten die jullie toevoegen. Als alleen degene die dit wil activeren hiervoor betaalt, maar iemand anders er stiekem ook naar kijkt, is het niet meer dan eerlijk dat deze persoon ook bijspringt. Maak dus goede afspraken en weer zeker dat iedereen het begrijpt en eens is.
  • Het aantal extra ontvangers: als je met een grote groep studenten in één woning bent heb je een aantal extra ontvangers nodig. Niet alle providers kunnen online meer dan 4 ontvangers aanbieden. Dit is dus een punt waarover je waarschijnlijk moet bellen met de provider. Vergeet ook niet dat je via een Google Chromecast en de app van de provider de programma’s op je televisie kunt streamen.

 

Abonnementen vergelijken

Wil jij internet en televisie aan laten sluiten in jouw studentenhuis? Dan kun je via onze vergelijker hier op deze website in één oogopslag zien welke pakketten voor jullie het meest voordelig zijn.