Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

KPN start in oktober met een nieuwe test voor haar Vplus technologie. Het is technologie die de snelheid van ADSL-internet enorm kan verhogen, waardoor er op korte termijn bijvoorbeeld 400Mb-verbindingen mogelijk worden. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de huidige maximale snelheid over een koperverbinding.

Van één naar twee aderparen

KPN zal de Vplus technologie in eerste instantie testen op basis van een enkel aderpaar. Dat is van belang, aangezien dat een maximale snelheid oplevert van 200Mb download en 30 Mbit upload. In de toekomst wil KPN ook gebruik gaan maken van de technologie op basis van twee aderparen. Er is dan sprake van pairbonding, waarmee het mogelijk wordt om de snelheid te verdubbelen naar 400Mb.

KPN 400 mb

Tweede test van KPN

Het is de tweede keer dat KPN een test uitvoert met de Vplus technologie. Eerder al slaagde KPN erin om in het laboratorium een geslaagde test uit te voeren en de provider slaagde er bovendien in om één adres daarvan te voorzien. De nieuwe test wordt gedaan in verschillende woonwijken. Het gaat om drie locaties in Rotterdam en een vierde locatie in Haarlem. Op die manier hoopt KPN de volgende stap te kunnen zetten en de technologie op termijn op grote schaal uit te kunnen rollen.

Doorbraak voor ADSL

Joost Hut is verantwoordelijk voor de vaste verbindingen bij KPN en geeft aan dat dit een enorme doorbraak kan zijn. Hij is er zelfs van overtuigd dat het op termijn mogelijk wordt om snelheden tot 1Gb per seconde aan te bieden over een combinatie van koper en glasvezel.

KPN ziet bijvoorbeeld kansen in een glasvezelkabel naar de wijkkast en vervolgens een kopernetwerk naar de verschillende adressen. Op die manier is het mogelijk om de snelheid van het vaste netwerk flink te verhogen. KPN wil met de tests bovendien aantonen dat het kopernetwerk klaar is voor de toekomst en dat er nog veel rek zit in de snelheden die er voor klanten beschikbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Telfort past pakketten aan

Aanbieder Telfort staat bekend om de grote diversiteit aan pakketten die je

tv vergelijken

Providers verhogen de prijzen

Providers verhogen de prijzen van hun abonnementen Diverse providers hebben het afgelopen

Ziggo opent de aanval op glasvezel

TV en internet vergelijken: Ziggo opent de aanval op glasvezel De markt voor