Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

De verschillen tussen ADSL, de kabel en glasvezel zijn behoorlijk, we zetten er een aantal voor u op een rij. Over het algemeen biedt ADSL de goedkoopste abonnementen, voor glasvezel betaalt u aan de andere kant het hoogste bedrag per maand.

Snelheid van ADSL, de kabel en glasvezel

Het grootste verschil tussen ADSL, de kabel en glasvezel heeft betrekking op de snelheid. Via ADSL kunt u rekenen op maximaal 24 mbit per seconde, door middel van VDSL kunt u dit verhogen naar 60 mbit per seconde. De hoogst mogelijke snelheid over de kabel is op dit moment 120 mbit per seconde, waardoor u veel sneller kunt downloaden. Via glasvezel kan de snelheid nog veel verder oplopen, er zijn al pakketten beschikbaar op basis van 500 mbit per seconde.

kabel adsl glasvezel tabel

Het verschil in snelheid is vooral interessant wanneer u met meerdere personen gebruik maakt van de verbinding, bijvoorbeeld om te streamen, te gamen of grote bestanden te downloaden. Het verschil tussen ADSL, de kabel en glasvezel wordt dan goed duidelijk, dus houd daar rekening mee binnen uw keuze.

Verlies van snelheid

Een ander verschil tussen ADSL, de kabel en glasvezel heeft betrekking op het verlies aan snelheid. Bij ADSL en VDSL ligt de daadwerkelijke snelheid veelal lager dan de aangeboden snelheid, al wanneer u 2 kilometer of meer bij de centrale vandaan woont. Bij glasvezel heeft u daar geen last van, u ontvangt dan de daadwerkelijke snelheid waar u voor betaalt.

Maakt u gebruik van interactieve TV (IPTV)? Houd er dan rekening mee dat de snelheid van ADSL en VDSL verder terug zal lopen. U heeft minimaal 20 mbit per seconde nodig. Hier is bij de kabel en glasvezel geen sprake van.

Uploaden via ADSL, de kabel of glasvezel

Het uploaden via ADSL en de kabel gebeurt met een snelheid die gemiddeld genomen 10x lager ligt dan die voor het downloaden. De enige uitzondering? Glasvezel. Het verschil met betrekking tot uploaden wordt vooral interessant wanneer u de verbinding op basis van ADSL, de kabel of glasvezel wilt gebruiken om grote bestanden te versturen of die online te plaatsen.

Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Laatste nieuws

Vodafone lanceert Begin Gemist

Vodafone werkt doorlopend aan de verbetering van het TV-aanbod voor haar klanten,

Internet-, UTP- of LAN-kabel inkorten

Een internet-, UTP- of LAN-kabel gebruikt u om een connectie te maken

Ziggo opent de aanval op glasvezel

TV en internet vergelijken: Ziggo opent de aanval op glasvezel De markt voor