Nieuws

tv en internet vergelijken

Providers verhogen de prijzen

Providers verhogen de prijzen van hun abonnementen

Diverse providers hebben het afgelopen voorjaar en vooral de zomerperiode aangegrepen om hun abonnementen te veranderen. In veel gevallen liggen de nieuwe tarieven hoger dan de oude. Daarnaast is er in een paar gevallen sprake van nieuwe snelheden voor bijvoorbeeld internet en paste een provider de zenders aan die er beschikbaar zijn.

Benieuwd naar de nieuwe tarieven voor internet, telefonie en televisie, de alles in 1 abonnementen of de combinaties van internet en bellen of internet en televisie? Wij zetten de verschillende wijzigingen op een rij, voor een actueel overzicht van de abonnementen, tarieven, snelheden en zenders.

Nieuwe prijzen bij Discovery Networks: verdubbeld

Discovery Networks draait er niet omheen en komt met een flinke prijsverhoging voor de Discovery televisiezenders. Het moederbedrijf heeft besloten de tarieven omhoog te gooien, door die praktisch te verdubbelen. Onder andere Delta is daarom gestopt met het aanbieden van dit kanaal, terwijl Online en CanalDigitaal besloten om nog wat langer te onderhandelen. Het pakket van Discovery Networks bestaat uit onder andere de World- en Science-zenders, net als Animal Planet, ID, TLC en Eurosport.

Nieuwe prijzen bij Ziggo sinds 1 juli

Ook Ziggo heeft een wijziging doorgevoerd, door de tarieven per 1 juli van dit jaar te verhogen. Veel van de abonnementen voor internet en televisie zijn €2,55 per maand duurder geworden. De provider zal bovendien de snelheden voor vast internet binnen de Complete- en Max-abonnementen verhogen, al is daar pas vanaf 2 oktober sprake van. De provider geeft aan de kostenverhoging door te moeten voeren om de kosten voor series, films en sport op TV te kunnen dragen.

Nieuwe abonnementen voor KPN Thuis

Ook KPN voert een wijziging door. Het gaat bij de provider om nieuwe abonnementen voor Thuis. Klanten kunnen zelf hun extra’s kiezen bij het basisabonnementen. Er komen die pakketten, waarvan één voor alleen internet en drie voor internet met televisie. Opvallend genoeg is bellen standaard uit het abonnement verdwenen. Klanten kunnen kiezen voor een vaste telefoonaansluiting voor €1 per maand, gebruik van Spotify, FOX Sports en/of andere zenderpakketten of extra internetsnelheid. Op die manier kunnen klanten zelf bepalen waar ze in hun abonnement bij KPN gebruik van maken.

Nieuwe zenders bij Delta/Zeelandnet

Delta/ Zeelandnet paste per 5 mei de zenders in het pakket aan. Er zijn 6 zenders toegevoegd, waaronder FOX Sports 1. Aan de andere kant verdwenen er een aantal zenders uit het pakket (Discovery Networks) en werden er een paar zenders toegevoegd aan het pluspakket.

Nieuwe tarieven bij Online

Online gebruikte 1 juni om nieuwe tarieven door te voeren, voor de DSL-abonnementen. Het ging om een opvallende prijsverhoging van 25 procent voor het goedkoopste abonnement. De kosten voor de TV-abonnementen zijn wel gelijk gebleven. De provider geeft aan de extra opbrengsten te gebruiken om meer te kunnen investeren in het netwerk en de verbetering van de klantenservice.

XL4ALL verhoogt internetsnelheden en tarieven

Tenslotte heeft ook XL4ALL een aantal wijzigingen doorgevoerd. De snelheid van het internet ging al per april van dit jaar omhoog. Dat leek een gratis upgrade, maar in juli werden ook de tarieven verhoogd. Gemiddeld met zo’n €5 per maand, waardoor klanten meer betalen om daar gebruik van te kunnen maken. Bovendien zijn er een aantal extra’s bijgekomen, zoals een gratis Wifi-versterker voor de Smart-, Plus- en Pro-abonnementen.

Alsnog besparen op je tv en internet ga naar: Tv en internet vergelijken

Comments for this post are closed.