Tv en internet veel gemaakte fouten

Als je een televisiepakket uit wilt kiezen, dan heb je tegenwoordig ook een internetverbinding nodig. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een televisie- en internetpakket af te sluiten bij één en dezelfde provider. Deze pakketten worden dan ook door de meeste providers aangeboden en zijn erg populair. Er zijn enkele aandachtspunten waarvan je je het beste goed bewust bent als je een nieuw televisie- en internetabonnement gaat zoeken. Hier vind je een lijstje met de meest gemaakte fouten.

Een betrouwbare en consequente vergelijkingswebsite

Het wordt ons tegenwoordig erg gemakkelijk gemaakt om een nieuw televisie- en internetpakket te vinden omdat we beschikking hebben tot een groot aantal vergelijkingssites. Deze sites geven je de mogelijkheid door middel van filters in te geven wat je zoekt en zullen vervolgens presenteren welke abonnementen hieraan voldoen. Dit is heel handig, want het scheelt jou de tijd en moeite alle providers apart af te lopen. Wat je echter het beste niet doet is de eerste de beste vergelijkingssite pakken en gebruiken. Er zijn enkele eisen waaraan deze site moet voldoen, wil je een eerlijke vergelijking kunnen maken.

  • Onafhankelijk: allereerst is het erg belangrijk dat de site die je gebruikt onafhankelijk is. Dat betekent dat er geen bijbedoelingen zijn en dat de site geen winst maakt van jouw aankoop. Een onafhankelijke site heeft geen deals met providers en zal je de resultaten objectief presenteren.
  • Brede dekking: het heeft weinig nut om een vergelijkingssite te gebruiken die maar is aangesloten bij drie providers. Op die manier krijg je nog steeds een beknopt beeld van wat er daadwerkelijk is. Probeer een vergelijkingssite te vinden die met zoveel mogelijk providers zakendoet. Lukt dit niet, kies dan twee sites uit die elkaar complementeren.
  • Voldoende filters: als laatste is het altijd goed om van de filters gebruik te maken. Zo kun je alleen de resultaten genereren die voor jou ook echt van belang zijn. Zoek dus een vergelijkingssite die de filters aanbiedt die jij nodig hebt.

De internetsnelheid die je ontvangt

Een andere fout die veel mensen maken heeft te maken met de internetsnelheid. Deze is in realiteit namelijk niet altijd gelijk aan wat er klaarblijkelijk beloofd wordt. Als je een postcodecheck doet kun je uitvinden via welke kabel jij internet kunt ontvangen op jouw adres. Naar aanleiding daarvan kun je de volgende informatie gebruiken over de snelheden die je kunt ontvangen.

  • Glasvezel: met glasvezel kunnen snelheden van maar liefst 1Gbit/s worden bereikt en dit is bij glasvezel voor downloaden en uploaden hetzelfde. De snelheid die je beloofd wordt is dus ook de snelheid die je zal ontvangen. In Nederland zijn nog lang niet alle adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk.
  • ADSL: je kunt ook internet ontvangen via je telefoonlijn. Dit wordt ook wel DSL, of ADSL genoemd. De snelheid die je dan wordt beloofd is de maximale snelheid. Wat je daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van de afstand naar de centrale en dit kan veel langzamer zijn. Ook als er iemand televisie aan het kijken is kan dit invloed hebben op de snelheid van je internet. Met internet via ADSL bereik je meestal geen hogere waarden dan 100 Mbit/s.
  • Kabelinternet: als laatste kun je je internet ook via je oude televisie (COAX) kabel ontvangen. In Nederland biedt Ziggo dit voornamelijk aan. Het internet is stabiel, de snelheid die je krijgt is ook daadwerkelijk wat je werd beloofd en televisiekijken heeft hier geen invloed op. Je hebt wel aanzienlijk minder keuzevrijheid wat providers betreft. Met kabelinternet zijn downloadsnelheden van 200 Mbit/s heel gewoon.

De internetsnelheid die je nodig hebt

Een ander punt dat ook met snelheid van het internet te maken heeft, betreft je eigen behoeften. Misschien ben jij aangesloten op het glasvezelnetwerk en kun je snelheden van 400 Mbit/s ontvangen. Dat is geweldig als je een groot gezin hebt met allemaal zware internetgebruikers die van interactief gamen houden, die graag 4K televisiekijken of series streamen. Een tweepersoonshuishouden waarvan de leden af en toe YouTube kijken, sociale media doorlopen en surfen heeft voldoende aan 20 Mbit/s. Deze laatste optie is dan ook veel goedkoper. Laat je dus niet gek maken door het aantal Mbit/s tenzij jouw levensstijl hier echt om vraagt. Kijk naar jouw gebruikersgedrag en bepaal aan de hand daarvan hoe snel jouw internet moet zijn.

Te veel extra opties

Een laatste fout die veel mensen maken is te veel extra opties toe te voegen aan hun basispakket. Terwijl je je abonnement aan het samenstellen bent is het heel gemakkelijk om allerlei extra opties aan te klikken die je denkt nodig te hebben. Deze zijn er om je pakket aan te passen op jouw wensen, maar je kunt gemakkelijk te ver gaan. Als je meer dan 100 televisiezenders hebt, bijvoorbeeld, maar je werkt fulltime en hebt een actief sociaal leven, hoe vaak heb je dan daadwerkelijk de mogelijkheid om televisie te kijken? Eén zenderpakket van €12,50 per maand lijkt goedkoop, maar als je er uiteindelijk geen gebruik van maakt heb je op jaarbasis €150 te veel uitgegeven. Het is beter te beginnen met een basispakket. Hier kun je later altijd aan toevoegen mocht dit noodzakelijk blijken.

Abonnementen vergelijken

Bij ons kun je de eerste stap zetten in de richting van je nieuwe abonnement. Gebruik onze vergelijker en vind snel het beste televisie- en internetpakket voor jou. Je kunt dan tientallen euro’s besparen op jaarbasis.