Tv- en internetpakket

Bij de telecomaanbieders in Nederland heb je de mogelijkheid verschillende pakketten uit te kiezen. Vaak kun je alleen internet bij hen afsluiten, kun je een all-in-one (televisie, internet en bellen) contract nemen of kies je voor een televisie- en internetpakket. Vaak heb je dan ook nog de mogelijkheid je mobiele contract in hetzelfde pakket onder te brengen, mocht je dit willen. Veel mensen kiezen voor een tv- en internetpakket, omdat de vaste lijn steeds meer verdwijnt en we alles met onze mobiele telefoons doen. Deze pakketten kun je vaak precies zo samenstellen als je zelf wilt. Dit gaat bij de meeste providers op exact dezelfde manier.

 

Een basispakket

Allereerst maak je een keuze uit een basispakket. Meestal worden er drie aangeboden en het verschil zit hem vaak in de snelheid van het internet. Naast je internet krijg je dan een x aantal zenders en speciale opties, zoals een televisieapp, interactieve televisie of een opnamemogelijkheid. Onderstaand voorbeeld geeft je de mogelijkheden bij KPN als voorbeeld, inclusief de maandprijs.

 

KPN Internet en TV Basis

·       50 Mbit/s internetsnelheid

·       Gratis internetbeveiliging

·       1 HD tv-ontvanger

·       75+ televisiezenders

·       90+ radiozenders

·       7 dagen gratis terugkijken

·       Live pauzeren

·       Netflix

·       Videotheek thuis

 

Prijs: €51,50 / maand (eerste 3 maand €39)

KPN Internet en TV

·       100 Mbit/s internetsnelheid

·       Gratis internetbeveiliging

·       2 HD tv-ontvangers

·       75+ televisiezenders

·       90+ radiozenders

·       7 dagen gratis terugkijken

·       Live pauzeren

·       Netflix

·       Videotheek thuis

 

Prijs: €61,50 / maand (eerste 3 maand €39)

KPN Internet en TV 4K

·       150 Mbit/s internetsnelheid

·       Gratis internetbeveiliging

·       2 4K tv-ontvangers

·       75+ televisiezenders

·       90+ radiozenders

·       7 dagen gratis terugkijken

·       Live pauzeren

·       Netflix

·       Videotheek thuis

 

Prijs: €71,50 / maand (eerste 3 maand €49)

 

 

De extra opties

Als je een basispakket hebt gevonden dat aansluit bij jouw behoeftes, dan kun je besluiten deze nog verder uit te breiden. Daarvoor bieden de providers je verscheidene opties aan. Deze kosten uiteraard extra, maar je krijgt zo wel de mogelijkheid om je pakket aan te passen op je eigen behoeften. Uit onderstaand overzicht kun je een idee krijgen van de opties die worden aangeboden op dit moment. Uiteraard kunnen deze per provider verschillen, maar de prijzen zijn vaak wel soortgelijk.

 

Extra optie Bijzonderheden Prijs per maand
Extra ontvanger Een tweede televisie aansluiten met een ontvanger €3
Sneller internet Wanneer je de snelheid van je internet wilt opkrikken Vanaf €5 extra
Wifi-versterker Een groter bereik thuis, dus ook op zolder en in de tuin €80 eenmalig
Interactieve tv Televisie die je kunt opnemen en pauzeren €3
Spotify Geeft je toegang tot miljoenen nummers €8,99 – €13,99
Veilig internet Antivirussoftware en beveiligingssoftware €4
FOX Sports Verschillende sportpakketten €12,95 – €24,95
Ziggo Sport Totaal Zes live sportkanalen €14,95
Film 1 5 filmkanalen €14,95
Turks 9 Turkse televisiezenders €7,95
Duits 10 extra Duitse zenders €2,50
Videoland Unlimited toegang tot films en series €8,99
Hindi 6 Hindi televisiezenders €15,95

 

Enkele tips bij het kiezen van een tv- en internetpakket

Tijdens het kiezen voor je pakket heb je dus vele opties in overweging te nemen. Deze zijn wel belangrijk, aangezien je er daarna voor minstens een jaar (maandelijks opzegbare contracten daargelaten) aan vast zit. Je kunt de onderstaande tips gebruiken bij het kiezen van je pakket.

  • Hoe komt je internet binnen: voordat je ook maar één keuze maakt moet je bepalen hoe je je internet wilt ontvangen. Hiervoor zijn drie gangbare keuzes, namelijk glasvezel, kabel of DSL. Elke optie heeft zo zijn voor- en nadelen, maar kies je voor DSL (internet via je telefoonlijn), dan moet je er rekening mee houden dat de aangeboden snelheid een maximumsnelheid is. Het kan bij jou langzamer uitpakken omdat je verder van de centrale bent gelegen of omdat je veel televisiekijkt.
  • De snelheid van je internet: verkijk je niet op de internetsnelheid, want voor tweepersoonshuishoudens met een gemiddeld gebruik is 50 Mbit/s meer dan voldoende. Alleen als er meerdere personen gebruik maken van het internet, als je 4K televisie kijkt, als de gebruikers veel downloaden of streamen, of als er gebruikers zijn die regelmatig interactieve spellen spelen online, dan is het verstandig om voor een snellere internetversie te kiezen.
  • Gebruik een vergelijkingssite: het is ook altijd slim om een vergelijkingssite te gebruiken bij het vinden van je provider. Tenzij je al weet wie je wilt gebruiken, kun je zo het contract vinden dat het beste aansluit bij je wensen en daarmee het goedkoopste is. Zoek dan wel een betrouwbare en onafhankelijke site op en probeer hier wat meer over uit te vinden. Heeft de site politieke of commerciële bijbedoelingen dan worden de resultaten mogelijk niet op een objectieve manier gepresenteerd.
  • Bekijk de jaarprijs: natuurlijk is het goed om te kijken naar wat je maandelijkse rekeningen zouden zijn, maar als je ook de jaarprijs analyseert weet je wat je uiteindelijk daadwerkelijk gaat betalen. Er zijn vaak kortingen of andere acties die betekenen dat je de maandprijs niet zomaar met 12 kunt vermenigvuldigen om de jaarprijs te krijgen. Dit kan dus betekenen dat je bij de ene provider klaarblijkelijk per maand meer betaalt dan bij een andere, maar dat je per jaar juist goedkoper uit bent.

 

Abonnementen vergelijken

Hier zet je de eerste stap richting je tv- en internetpakket. Gebruik de link naar onze vergelijker en je zal snel zien welke opties voor jou beschikbaar zijn op de telecommarkt. Zo kun jij ook aanzienlijk geld besparen op je eindrekening.