Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Ziggo is de grootste aanbieder van breedband internet in Nederland. En er is goed nieuws voor klanten, want de provider verhoogt de snelheid van het vaste internet. De pakketten gaan sneller internet aanbieden, tot wel 400 Mbit/s voor het meest uitgebreide abonnement.

Ondertussen blijven de prijzen voor de abonnementen ongewijzigd. Tenminste, behalve voor het goedkoopste Start-abonnement. Dat wordt €3,55 per maand duurder, terwijl er voor die pakketten geen hogere snelheid beschikbaar is. Met name de Complete- en Max-pakketten worden wat dat betreft aantrekkelijker.

Hogere snelheden bij Ziggo: tot 400 Mbit/s

De hogere snelheden bij Ziggo gaan oplopen tot wel 400 Mbit/s. Dat betekent een stijging van 33% van de snelheid, waardoor het gemakkelijker wordt om grote bestanden te downloaden. Een groot deel van de 1,6 miljoen klanten van Ziggo kan sneller internetten met de nieuwe abonnementen. Bovendien zullen het Complete- en Max-pakket voor internet niet duurder worden dan voorheen, waardoor er sprake is van een gratis upgrade.

De hoogste snelheid van 400 Mbit/s wordt beschikbaar gemaakt voor klanten met het Max-abonnement. Dat is het meest uitgebreide pakket voor vast internet bij de provider. Ziggo neemt daarmee naar eigen zeggen de volgende stap naar een ‘Next Generation Network’. De provider wil er uiteindelijk voor zorgen dat het mogelijk wordt om gebruik te maken van het internet met zelfs 1 Gigabit per seconde.

Overigens is het voor klanten die al langer klant zijn niet helemaal een gratis upgrade. Afgelopen juli zorgde Ziggo net als een aantal andere providers namelijk al voor een prijsverhoging. Daardoor is het nu mogelijk om de hogere snelheid aan te bieden.

Sneller internet bij Ziggo: vanaf 2 oktober 2017

De abonnementen voor sneller internet bij Ziggo worden geactiveerd vanaf 2 oktober. Bestaande klanten met een Complete- of een Max-abonnement gaan daar automatisch gebruik van maken. Het kan nog wel een tijdje duren voordat alle abonnementen zijn omgezet. Klanten die al meteen de hogere snelheid wensen kunnen zelf hun modem resetten. Op die manier worden ze aangemeld voor de nieuwe abonnementen, waardoor ze daar meteen gebruik van kunnen maken.

Nieuwe bundels voor internet en telefonie

Ziggo voert daarnaast nog een paar andere veranderingen door. Naast de hogere internetsnelheden voor de verschillende abonnementen komen er ook nieuwe pakketten voor internet en telefonie. Het gaat dan om bundels voor Internet Start en Bellen, voor Internet Complete en Bellen en voor Internet Max en Bellen. In alle gevallen is er sprake van een abonnement voor internet en telefonie. Ziggo biedt de bundels echter alleen aan bestaande klanten aan, die al gebruik maken van internet en telefonie.

Tenslotte heeft Ziggo de naam veranderd van een aantal hardwareproducten. Het gaat om de Connect Box die nu de Ziggo Connectbox gaat heten, het Extra Wifi-punt dat de Ziggo Wifibooster gaat heten, het Extra Internetpunt dat een Ziggo Extra Internetpunt gaat heten en de WifiSpots die voortaan Ziggo WifiSpots heten. Op die manier heeft de provider de line-up een andere naam gegeven, om daar het merk duidelijker in naar voren te laten komen.


Laatste nieuws

XS4ALL meest aanbevolen alles in 1 provider van Nederland

XS4ALL is de meest aanbevolen alles in 1 provider van Nederland. Dat

Vodafone en Ziggo gaan samen verder

Vodafone en Ziggo hebben besloten om de handen ineen te slaan, ze

TV en internet worden duurder: Delta in Zeeland verhoogt de prijzen

De noodzaak om TV en internet te vergelijken wordt vooral voor inwoners