Tv en internet Tele2 + kosten

Tegenwoordig kun je geen televisieabonnement meer nemen zonder hier een internetpakket bij af te sluiten. Dit is ook logisch, want je ontvangt je televisie via je internetverbinding. Veel mensen stellen daarom bij een bepaalde aanbieder een internet- en televisiepakket samen en in Nederland zijn er zo’n 10 providers die dit voor je kunnen doen. Tele2 is zeker één van de goedkoopste opties die je hebt en dit is zichtbaar in wat er in hun pakket wordt aangeboden. Dat betekent niet dat je Tele2 zomaar moet wegschuiven, want je kunt er wel degelijk van interessante aanbiedingen gebruik maken. Hier lees je alles over de kosten en de inhoud van de televisie- en internetpakketten van Tele2.

 

De kosten

Bij Tele2 heb je de keuze uit 3 pakketten die ze van tevoren al voor je hebben samengesteld, of je kunt een pakket zelf samenstellen, mocht je dit willen. Dit laatste is handig als je bijvoorbeeld graag veel televisiekanalen wilt hebben, maar internetsnelheid er voor jou niet echt toe doet. Uit onderstaand overzicht kun je aflezen wat er bij Tele2 mogelijk is en voor welke prijs, inclusief btw.

 

Tele2 Light

·       20 Mbit/s internetsnelheid

·       20 televisiezenders

·       TV Gemist

 

Prijs: €33 / maand (eerste 6 maand 50% korting op TV)

Tele2 Basis

·       60 Mbit/s internetsnelheid

·       52 televisiezenders

·       TV Gemist

 

Prijs: €40 / maand (eerste 6 maand 50% korting op TV)

Tele2 Extra

·       100 Mbit/s internetsnelheid

·       52 televisiezenders

·       TV Gemist

 

 

Prijs: €42 / maand (eerste 6 maand 50% korting op TV)

Zelf samenstellen

·       Bepaal zelf je internetsnelheid

·       Bepaal zelf je tv-pakket

·       Voeg extra opties toe, zoals bellen, extra televisieaansluitingen of veilig internet.

 

Prijs: vanaf €33 / maand (eerste 6 maand 50% korting op TV)

 

  • De goedkoopste optie: het Tele2 Light pakket is het goedkoopste pakket en voor €33 per maand (de eerste 6 maand betaal je €29) ook één van de goedkoopste in Nederland. Je krijgt er 20 zenders voor terug en een 20 Mbit/s internetsnelheid, wat voor de meeste mensen misschien niet genoeg is. Ben je echter weinig thuis en gebruik je je televisie en internet niet veel, dan is dit een uitstekende optie.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld betaal je bij Tele2 dus eerder €40 per maand. Hier heb je aardig wat extra televisiekanalen voor en sneller internet. Je hebt natuurlijk voor een extra maandbedrag ook altijd de optie om extra opties toe te laten voegen, zoals televisiekanalen die je interessant vindt of interactieve televisie.
  • De duurste optie: vanaf €42 per maand kun je het Tele2 Extra pakket kiezen. Dit pakket heeft internetsnelheid van 100Mbit/s en dit is voor mensen die veel streamen of downloaden wel een minimale vereiste. Vergeleken met andere aanbieders is dit erg goedkoop, maar je krijgt dan ook veel minder televisiezenders. Deze kun je uitbreiden, uiteraard voor een extra maandbedrag.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het samenstellen van je pakket kun je de prijs zo hoog en zo laag maken als je zelf wilt. Uiteraard zit je vast aan het basisbedrag, maar alles wat je daarna extra bestelt kost geld. Hier lees je welke keuzes het grootste verschil maken op je maandlasten.

  • De internetsnelheid: bij Tele2 kies je je basispakket voornamelijk op internetsnelheid. De snelheden die ze aanbieden zijn niet bijzonder hoog. Bij andere providers kun je bijvoorbeeld 400 Mbit/s vinden. Daar betaal je dan ook twee keer zoveel voor. Vraag jezelf dus goed af hoe snel jouw internet echt moet zijn en maak zo een beslissing over jouw basispakket.
  • De extra opties: uiteraard kun je bij Tele2 ook kiezen uit een aantal extra opties. Je neemt één van de bovenstaande basispakketten en deze kun je vervolgens uitbreiden en persoonlijk maken dor iets extra’s toe te voegen. Hieronder vind je een overzicht met de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen. Ook bij Tele2 kun je deze maandelijks opzeggen of bijvoegen aan je huidige pakket.

 

Extra optie Bijzonderheden Prijs per maand
Pluspakket 26 extra televisiezenders €7
Film 1 Altijd films ter beschikking via 5 extra filmkanalen €15
Ziggo Sport Live games van allerlei internationale topsporten €15
TV Erotiek0 4 erotiekkanalen €9
Extra tv- ontvanger Zodat je een extra televisie aan kunt sluiten €3
Interactieve tv Televisie die je kunt opnemen en pauzeren €3
Bellen Bellen via een vaste lijn €2
Veilig internet Antivirus software en beveiligingssoftware €4
Extra verbindingsset Voor het aansluiten van extra tv’s of pc’s €50 – €100 eenmalig

 

Interessante bespaartips

Bij Tele2 betaal je weinig voor een televisie- en internetpakket, maar hier krijg je dan ook niet al te veel keuzes voor terug. Bij andere aanbieders zijn er meerdere televisiekanalen waaruit je kunt kiezen en ook het internet is sneller. Toch is Tele2 zeker de moeite waard, vooral als het je kan bieden wat je nodig hebt. De volgende tips kun je gebruiken om de maandelijkse lasten zo laag mogelijk te houden.

  • Stel zelf samen: bij Tele2 heb je de optie om je pakket zelf samen te stellen. Dit is erg handig als je meer van het één wilt en minder van het ander. Kies je een sneller internet, dan kun je dit combineren met het basis televisiepakket en dat kan anders natuurlijk niet. Op die manier heb je de prijs zelf in de hand en stel je je pakket exact zo samen dat het in jouw levensstijl past.
  • Pakketten vergelijken: vervolgens is het natuurlijk ook altijd verstandig om verder te kijken dan alleen naar Tele2. Er zijn voldoende andere aanbieders die je misschien een beter pakket kunnen geven voor een gunstige prijs.

 

Abonnementen vergelijken

Via onze vergelijker kun je alvast zien wat de rest van de markt voor jou in de aanbieding heeft wat betreft internet- en televisiepakketten. Alleen als je alle opties hebt gezien kun je bepalen of Tele2 inderdaad de beste optie is voor jou.