Tv en internet KPN + kosten

Wanneer het tijd is om je televisie- en internetabonnement af te sluiten of te veranderen, dan is KPN één van de meest betrouwbare aanbieders op de markt. Voor het geld dat je betaalt krijg je bij hen dan ook veel diensten terug. Dit maakt KPN ook automatisch niet de goedkoopste provider, maar bij hen weet je zeker dat je compleet en uitstekend wordt voorzien. Natuurlijk is het altijd goed om een vergelijking te maken van wat de verschillende aanbieders op de Nederlandse markt je kunnen presenteren, maar hier lees je alvast wat je exact van KPN kunt verwachten als je een televisie- en internetpakket bij hen afsluit.

 

De kosten

KPN is niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste aanbieder van televisie- en internetpakketten op de markt. Je hebt de keuze uit drie vooraf samengestelde opties die je vervolgens zelf kunt uitbreiden, mocht je dit willen. De kosten voor deze basispakketten vind je in het onderstaande overzicht, inclusief wat je hiervoor terugziet.

 

KPN Internet en TV Basis

·       50 Mbit/s internetsnelheid

·       Gratis internetbeveiliging

·       1 HD tv-ontvanger

·       75+ televisiezenders

·       90+ radiozenders

·       7 dagen gratis terugkijken

·       Live pauzeren

·       Netflix

·       Videotheek thuis

 

Prijs: €51,50 / maand (eerste 3 maand €39)

KPN Internet en TV

·       100 Mbit/s internetsnelheid

·       Gratis internetbeveiliging

·       2 HD tv-ontvangers

·       75+ televisiezenders

·       90+ radiozenders

·       7 dagen gratis terugkijken

·       Live pauzeren

·       Netflix

·       Videotheek thuis

 

Prijs: €61,50 / maand (eerste 3 maand €39)

KPN Internet en TV 4K

·       150 Mbit/s internetsnelheid

·       Gratis internetbeveiliging

·       2 4K tv-ontvangers

·       75+ televisiezenders

·       90+ radiozenders

·       7 dagen gratis terugkijken

·       Live pauzeren

·       Netflix

·       Videotheek thuis

 

Prijs: €71,50 / maand (eerste 3 maand €49)

 

 

  • De goedkoopste optie: bij KPN kun je voor €51,50 het Basispakket afsluiten. Je krijgt dan 50 Mbit/s internet met gratis beveiliging, 1 HD tv-ontvanger en voldoende radio- en televisiezenders. Deze zijn uit te breiden met pakketten, zoals een filmpakket of een pakket met sportzenders.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld betaal je bij KPN €61,50 per maand voor je internet- en televisiepakket. Dit is dan ook de meest gekozen optie. Het verschil met het basispakket is dat je sneller internet krijgt (100 Mbit/s), en dat je 2 HD tv-ontvangers ter beschikking hebt. Uiteraard kun je ook hier weer voor bepaalde extra opties kiezen om je pakket mee uit te breiden.
  • De duurste optie: het meeste betaal je voor het 4K abonnement en maandelijks beginnen de prijzen dan bij €71,50. Hiervoor krijg je internet met een snelheid van 150 Mbit/s en twee 4K ontvangers. Daarmee kun je televisiekijken dat 4 keer zo scherp is als full HD met 4 keer zoveel pixels. Je betaalt dan de hoofprijs, maar als je een gamer bent of je kijkt veel televisie, dan kan dit jouw interesse opwekken.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Zoals bij de meeste aanbieders het geval is, heb je bij KPN ook verschillende keuzes te maken die direct invloed hebben op je maandelijkse abonnementskosten. Hier vind je twee voorbeelden.

  • Het basispakket: de eerste prijsbepalende keuze die je maakt is het basispakket. Aangezien je bij KPN altijd voldoende kanalen ontvangt, zal de internetsnelheid dan doorslaggevend zijn. Ook het aantal tv-ontvangers kunnen invloed hebben op deze keuze. Een extra bijdrage van €10 per maand voor een beter pakket lijkt misschien weinig, maar houd er rekening mee dat je dan per jaar €120 meer betaalt. Het is dus verstandig om goed bij deze keuze stil te staan.
  • De extra opties: vervolgens heb je bij KPN ook de mogelijkheid om je gekozen basispakket, tegen een extra maandbedrag, uit te breiden. Er zijn verscheidene mogelijkheden en hier lees je wat deze financieel veranderen aan je maandlasten.

 

Extra optie Bijzonderheden Prijs per maand
Wifi versterker Een groter bereik thuis, dus ook op zolder en in de tuin €80 eenmalig
Spotify Geeft je toegang tot miljoenen nummers €8,99 – €13,99
Extra tv-ontvangers Als je meerdere televisies wilt kunnen aansluiten €5 per ontvanger
Fox Sports Een groot aantal extra sportkanalen €7,50 – €15
Ziggo Sport 6 extra sportzenders met live wedstrijden €14,99
Film 1 De beste films binnen handbereik €14,99
Videoland Onbeperkt series en films kijken €8,99
Kidspakket 5 extra zenders voor kinderen zonder reclame €4,99
Turks pakket 8 extra zenders in het Turks €7,99
Hindi pakket 7 extra Indiase zenders €15,99
Duits pakket 7 extra Duitse zenders €3,99
Bellen Vast bellen met een vaste lijn €1

 

Interessante bespaartips

Bij KPN kun je dus echt een interessant pakket samenstellen, maar daar betaal je dan ook voor. De volgende tips kun je gebruiken om deze prijs te verlagen.

  • Kritisch beoordelen: als je deze aanbiedingen en mogelijkheden zo bekijkt denk je misschien dat je veel meer nodig hebt dan dat je eigenlijk gaat gebruiken. Kijk dus kritisch naar hoeveel televisie je kijkt en hoeveel internet je gebruikt en bepaal zo wat je nodig hebt. Minder is altijd beter, je kunt later nog steeds pakketten toevoegen, mocht je dit willen.
  • Aanbieders vergelijken: KPN is één van de meest betrouwbare en grote Nederlandse aanbieders van televisie en internet, maar dat betekent niet dat ze automatisch voor jou ook het beste zijn. Kijk daarom dus altijd wat er nog meer op de markt is en maak pas je beslissing als je alle opties hebt overwogen.

 

Abonnementen vergelijken

Je kunt veel geld besparen als je onze vergelijker gebruikt, via de link hier op deze pagina. Je ziet dan snel welke pakketten voor jou geschikt zijn en kunt gemakkelijk bepalen wat de beste aanbieder is voor jou.