Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

De Britse televisie- en telecomprovider BT betaalt een astronomisch bedrag van 1,4 miljard euro om de tv-rechten voor de Champions League de komende seizoenen te verkrijgen. Het is een voormalig staatsbedrijf, dat een enorm bedrag uittrekt om het voetbal op het hoogste Europese niveau de komende 3 seizoenen uit te mogen zenden. Het gaat om de rechten vanaf het seizoen 2018/ 2019, waardoor BT het opnieuw heeft weten te winnen van de rivaal Sky.

Ruim 455 miljoen euro per seizoen

Het enorme bedrag voor de televisierechten betekent ruim €455 miljoen per jaar aan kosten om het voetbal te mogen uitzenden. Uiteraard zal BT er alles aan doen om dit bedrag door middel van exclusieve aanbiedingen voor voetbal en internet terug te verdienen. Het is daarom de moeite waard om rekening te houden met deze pakketten en rechten, tijdens het vergelijken van TV en internet. Door de abonnementen te vergelijken op basis van de voorwaarden voor televisie, internet en de prijs hebben klanten de mogelijkheid het beste pakket voor een scherpe prijs af te sluiten.

Sky afgetroefd voor succes op televisie

Sky is er door het bod van BT opnieuw niet in geslaagd om de rechten binnen te halen. De vorige keer mislukte dat ook al, waardoor Sky opnieuw achter het net vist. BT wist er de vorige keer nog met €345 miljoen per seizoen in te slagen om de rechten binnen te halen. Dat bedrag ligt nu een stuk hoger, waardoor de kans groot is dat ook klanten dat in de tarieven voor de abonnementen zullen gaan merken.

Het is voor hen de moeite waard om de abonnementen voor TV en internet te vergelijken, zoals we dat ook in Nederland steeds meer doen. Het is de moeite waard om goed te kijken naar bijvoorbeeld de exclusieve contracten die Ziggo en KPN afsluiten en de content die ze daardoor kunnen aanbieden. BT heeft Sky weten af te troeven en zal dat waarschijnlijk in de abonnementen tot uiting gaan laten komen. Het contract geldt pas vanaf het seizoen 2018/ 2019, maar dat neemt niet weg dat het voor die tijd al de moeite waard is om de contracten voor TV en internet te vergelijken.

KPN en Ziggo in Nederland

Ook in Nederland zien we de providers content binnenhalen met bijzondere contracten, om hun klanten meerwaarde te kunnen bieden. Het biedt Ziggo vervolgens bijvoorbeeld de kans om de aanval op glasvezel te openen, door flink te investeren in het netwerk en de bandbreedte die er beschikbaar is.

TV en internet vergelijken

Wil je TV en internet vergelijken? Dat kun je eenvoudig online doen. Bekijk de prijzen bij de verschillende providers, net als de bandbreedte voor het internet en bijvoorbeeld de TV-zenders en extra’s die je kunt ontvangen. Houd rekening met de sportabonnementen of andere extra’s. Je kunt in een paar minuten TV en internet vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van wat je van de provider kunt verwachten.


Laatste nieuws

TV en internet vergelijken: veel klachten over Fiber bij Radar

Consumenten die TV en internet vergelijken doen er verstandig aan goed te

Ziggo opent de aanval op glasvezel

TV en internet vergelijken: Ziggo opent de aanval op glasvezel De markt voor

KPN verhoogt per 1 juli hun prijzen

KPN verhoogt per 1 juli de prijzen voor vaste abonnementen KPN zal