Tv en internet Telenet

Met een groot aantal telecomaanbieders in België kan het soms lastig zijn om de juiste aanbieder te kiezen voor jou. Zoek je naar een abonnement dat televisie en internet combineert, dan zal je zien dat er op de markt voldoende is te vinden. Het is dan ook zaak om het beste pakket uit te kiezen dat binnen je budget valt. Eén van de aanbieders die je dit kunnen geven is Telenet. Hier lees je alles over wat Telenet als provider van internet en televisie voor jou kan betekenen.

Drie basispakketten

Allereerst heb je bij Telenet de keuze uit drie basispakketten. Deze kun je vervolgens zelf uitbreiden, mocht je dit willen, en aanpassen aan je eigen behoeften en wensen. Uiteraard gaat dan de prijs voor je abonnement ook omhoog. Onderstaand overzicht geeft je de prijzen van deze basispakketten bij Telenet en de extra opties waarmee je deze kunt uitbreiden.

Telenet Basic Internet + digitale TV

·       50 Mbit/s internetsnelheid

·       150 GB inbegrepen volume.

·       85 televisiezenders

·       TV-theek met 1000 films op aanvraag

·       Yelo Play-app

 

 

Prijs: €54,00 / maand (eerste 3 maand €45)

Telenet Internet Fiber 100 + digitale TV

·       100 Mbit/s internetsnelheid

·       200 GB inbegrepen volume

·       85 televisiezenders

·       TV-theek met 1000 films op aanvraag

·       Yelo Play-app

·       Gratis installatie t.w.v. €85

 

Prijs: €78,60 / maand (eerste 3 maand €68,60)

Telenet Internet Fiber 200 + digitale TV

·       200 Mbit/s internetsnelheid

·       Onbeperkt surfen

·       85 televisiezenders

·       TV-theek met 1000 films op aanvraag

·       Yelo Play-app

·       Gratis installatie en activering t.w.v. €135

 

Prijs: €81,10 / maand (eerste 3 maand €101,10)

Telenet extra opties

·       Sneller internet: €15 per maand

·       Play (tv opnemen): €10 per maand

·       Play More: €25 per maand

·       Play Sports: €20 per maand

  • De goedkoopste optie: in België is Telenet zeker niet de goedkoopste provider, vooral niet als je een duurder pakket neemt. Je krijgt bij hen echter wel ook in het meest kleine basispakket veel televisiezenders en een groot aantal films. Daarnaast kun je met de app vanaf je smartphone of tablet ook televisiekijken, zolang je een internetverbinding hebt. Het Basic internet + digitale TV-abonnement kan dus voor jou prima voldoende zijn.
  • Een duurder pakket: verwacht je toch iets meer, zoals sneller internet en televisie die je kunt opnemen en afspelen, dan zit je bij Telenet al gauw aan de €90 per maand voor het Telenet internet Fiber 100 + digitale TV pakket plus extra’s. Dit is veel en eigenlijk alleen het geld waard als je veel televisiekijkt en ook veel download.
  • De duurste optie: het meeste geld betaal je als je kiest voor supersnel 200 Mbit/s (400 Mbit/s voor €15 extra per maand) internet waarmee je onbeperkt kunt surfen. Dit is een goede keuze voor de echte internetliefhebbers. Kies je hier twee extra opties bij, dan zit je op ruim €120 per maand. 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het kiezen van je pakket bij Telenet heb je dus een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Alhoewel deze opties erg aantrekkelijk lijken, is het verstandig om bij elke keuze stil te staan. Ze kunnen de uiteindelijke maandprijs namelijk flink beïnvloeden.

  • Welk basispakket: allereerst moet je kiezen welk basispakket je wilt. Houd er rekening mee dat in een tweepersoonshuishouden 50 Mbit/s meer dan voldoende is. Tenzij je veel downloadt of graag interactieve spellen speelt, heb je dan aan het goedkoopste basispakket genoeg. Bekijk daarom kritisch wat je exact nodig hebt en probeer hier niet overheen te gaan.
  • Welke extra opties: vervolgens heb je natuurlijk de mogelijkheid om extra opties toe te voegen aan je basispakket. Deze kosten geld, dus vraag jezelf wederom af of je niet zonder kan. Kijk je erg veel televisie en is dit een hobby van je, dan geef je het geld voor een extra zenderpakket hier graag aan uit. Kijk je echter niet zo veel tv, dan is het basispakket met 85 zenders misschien voor jou al genoeg.
  • Welke aanbieder: als laatste is er de keuze tussen de verschillende aanbieders die je moet maken. Telenet heeft mooie pakketten, maar dat betekent niet dat een andere provider geen betere pakketten aanbiedt. Kijk daarom altijd als eerste welke aanbieder je wilt gebruiken, voordat je beslissingen gaat maken over de inhoud van je abonnement.

Enkele bespaartips

Bij Telenet gaan de kosten dus snel omhoog en je kunt met een rekening komen te zitten van meer dan €100 per maand. Dit is ook bij Telenet niet nodig en de volgende tips kunnen je helpen de kosten laag te houden.

  • Klein beginnen: tijdens het afsluiten van je abonnement zal je denken dat de extra opties die je krijgt erg handig zijn. Je bent misschien geneigd om sneller internet te nemen of extra zenders te kiezen, omdat dit voordelig lijkt. Het is echter een veel beter idee om met een basispakket te beginnen, deze een tijdje uit te proberen en dan te analyseren of je wel uitbreidingen nodig hebt. Nadat alles wat bezonken is zal blijken dat dit meestal niet zo is.
  • Kritisch beoordelen: kijk kritisch naar je eigen situatie en schrijf bijvoorbeeld een week lang op hoe lang je daadwerkelijk het internet gebruikt en hoeveel je televisiekijkt. Is dit een paar uur per dag, dan zal het lastig worden om de extra zenders of extra Mb’s ook ten volle te benutten.

Abonnementen vergelijken

Via onze website kun je snel, gratis en gemakkelijk een uitgebreide vergelijking maken van de televisie- en internetpakketten van de verschillende providers in België. Zo kun je het best aansluitende pakket kiezen voor de laagste maandprijs.