SKV internet tv + kosten

SKV staat voor Stichting Kabelnet Veendam en dit bedrijf richt haar diensten dan ook voornamelijk op de provincies Groningen en Drenthe. Hier biedt het glasvezelinternet aan in gebieden die dus in eerste instantie als buitengebieden geclassificeerd worden. Het glasvezelinternet van SKV is erg snel en daarnaast krijg je bij hen nog een aantal andere interessante extra opties. Hier lees je alvast alles over de financiële kant van zaken als je voor een SKV-abonnement kiest.

 

De kosten

Natuurlijk is voor veel mensen de prijs een doorslaggevende factor als ze een abonnement afsluiten. Daarom beginnen we met de exacte kosten waarmee je te maken krijgt als je bij SKV een contract afsluit. In onderstaande tabel vind je de kosten voor de drie basispakketten plus de extra mogelijkheden waarmee je ze kunt uitbreiden.

 

SKV tv en internet

·       60 Mbit/s glasvezel

·       70+ tv zenders

·       Onbeperkt aantal tv’s aansluiten

·       SKV GO optioneel

·       Gratis installatie

 

Prijs: €41,25 per maand

SKV tv en internet

·       100 Mbit/s glasvezel

·       70+ tv zenders

·       Onbeperkt aantal tv’s aansluiten

·       SKV GO optioneel

·       Gratis installatie

 

Prijs: €47 per maand

SKV tv en internet

·       600 Mbit/s glasvezel

·       70+ tv zenders

·       Onbeperkt aantal tv’s aansluiten

·       SKV GO optioneel

·       Gratis installatie

 

Prijs: €53,50 per maand

Extra opties per maand

Kids zenderpakket: €3,50

Muziek zenderpakket: €3,75

Film 1: €14

Fox Sports: €7,50 – €14,75

Ziggo Sport Totaal: €14

Extra smartcard: €3,50

Extra zenders: €3,25 – €9,50

SKV GO: €2,50 – €5

 

  • De goedkoopste optie: het goedkoopste abonnement bij SKV kost €41,25 per maand. Hiervoor krijg je een zeer indrukwekkend aantal zenders, 60 Mbit/s glasvezel internet en mag je zoveel televisies aansluiten als je wilt. Dit pakket is voor gezinnen met kleine kinderen en eenpersoonshuishoudens ruim voldoende.
  • Gemiddelde prijzen: maak jij deel uit van een gezin met daarin een aantal zware gebruikers, dan is het misschien verstandiger om voor een wat sneller internet te kiezen. 100 Mbit/s wordt als erg snel gezien en hier kan een gezin van vier met oudere kinderen prima mee uit de voeten. Breid het nog een beetje uit met een Fox Sports pakket en je betaalt dan €61,75 per maand.
  • De duurste optie: SKV’s duurste optie kost je €53,50 per maand en daar krijg je razendsnel 600 Mbit/s internet voor terug. Dit is één van de goedkoopste contracten in Nederland met een dusdanige snelheid. Als je dit uitbreidt met een aantal extra zenders, SKV GO, een muziek zenderpakket en Film 1, dan betaal je bij SKV maandelijks €85,75 voor je abonnement.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het afsluiten en samenstellen van je contract zal je bij SKV voor een aantal keuzes worden gezet. Deze keuzes moet je zelf maken, omdat ze uiteindelijk de inhoud van je contract bepalen. Alle beslissingen die je neemt hebben direct invloed op de eindprijs.

  • De internetsnelheid: het abonnement bij SKV met 600 Mbit/s internet lijkt aantrekkelijk en deze is ook zeer goed geprijsd, maar de kans is groot dat jij internet met een dergelijke snelheid helemaal niet nodig hebt. Er zijn maar weinig particuliere huishoudens, met uitzonderingen van studentenhuizen misschien, die dit optimaal zullen benutten. Kies je internetsnelheid daarom slim en gebruik de onderstaande tabel als referentie.

 

Aantal Mbit/s Situatie waarbij het aansluit
20 Mbit/s Voor 2 gebruikers. Deze kunnen probleemloos e-mailen, YouTube video’s kijken, browsen en sociale media bijhouden.
40 Mbit/s Voor 2 tot 4 gebruikers. Deze kunnen probleemloos tegelijkertijd e-mailen, YouTube video’s kijken in hoge kwaliteit, browsen en sociale media bijhouden.
100 Mbit/s Voor 4 gebruikers. Een gezin kan tegelijkertijd probleemloos e-mailen, YouTube video’s kijken in hoge kwaliteit, browsen en sociale media bijhouden en gamen.
150 Mbit/s Voor meer dan 5 gebruikers. Deze kunnen allen met hun wifi-apparaten tegelijkertijd online, 4K televisie- en YouTube kijken, gamen, browsen en sociale media bijhouden. Ideaal om voorbereid te zijn op de toekomst.
300 Mbit/s Voor meerdere zware gebruikers. Deze kunnen in principe alles tegelijkertijd doen, inclusief online interactief gamen, streamen, downloaden, 4K televisiekijken, enzovoorts.

 

  • De extra opties: een andere zware bijdrager aan de kosten zijn de extra opties. Het basispakket van SKV is al erg uitgebreid, ook vergeleken met sommige andere providers, en je kunt jezelf afvragen of je wel extra opties nodig hebt. Vooral de standaard mogelijkheid om een onbeperkt aantal tv’s te kunnen aansluiten onderscheidt SKV van de rest.
  • De provider: als laatste is er natuurlijk ook nog de keuze of je SKV neemt of een andere provider. Val je in het juiste postcodegebied, dan is SKV wel zeer aantrekkelijk. Vergeet niet om altijd een vergelijkingssite raad te plegen en te kijken wat de andere providers je kunnen bieden. Misschien zit er wel een pakket tussen dat beter bij je past en kun je ook nog wat geld besparen.

 

Interessante bespaartips

Wil je proberen zo min mogelijk te betalen voor jouw televisie- en internetabonnement? Dan heb je misschien wat aan de onderstaande tips.

  • Kritisch beoordelen: beoordeel kritisch wat je aan je abonnement wilt laten toevoegen en maak daarbij onderscheid tussen wat je echt nodig hebt en wat je graag zou willen. Je zou eerst een zo minimaal mogelijk pakket kunnen afsluiten. Hier kun je later dan altijd nog extra mogelijkheden aan toevoegen.
  • Aanbiedingen: er zijn providers aanwezig die nieuwe klanten belonen met interessante aanbiedingen, cadeaus en acties. Deze zijn soms erg interessant. Je krijgt bijvoorbeeld bij sommige providers gratis Fox Sports en als je deze zender toch al wilde toevoegen bespaar je dan geld. Een voorbeeld van een cadeau is een wifi-versterker die je krijgt bij XS4ALL. Deze acties zijn er om je als klant aan te trekken, maar soms kun je er echt veel voordeel mee doen.

 

Abonnementen vergelijken

De beste besparingen maak je door een uitgebreid marktonderzoek te verrichten. Via onze vergelijker kun je direct zien wel contract voor jou financieel het meest gunstig is. Zo kun jij ook tientallen euro’s besparen op je nieuwe televisie- en internetabonnement.