Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Overstappen naar een andere provider en benieuwd hoe u dat dient te regelen? Het is over het algemeen voldoende om u aan te melden bij de nieuwe provider, deze zorgt ervoor dat het oude contract wordt opgezegd.

Op zoek naar de beste aanbieding? Doe dan de postcode check hier: tv en internet vergelijken

Dat was in het verleden nog niet het geval, het is wat dat betreft gemakkelijker geworden om over te stappen naar een andere provider. Dat is bijvoorbeeld interessant wanneer u ontevreden bent over de huidige service of tarieven. Bovendien is het de moeite waard om na te gaan of u voordeel kunt behalen door meerdere diensten te bundelen. Het is vaak voordeliger om zowel internet, televisie als telefonie af te nemen dan de drie diensten bij verschillende providers onder te brengen. Overstappen van provider kan dan dus een goed idee zijn.

Samenwerking tussen providers

Het is gemakkelijk geworden over te stappen tussen de verschillende providers, bijvoorbeeld omdat een aantal van hen inmiddels samenwerkt. Het gaat dan om Tele2, Online.nl, Ziggo, Vodafone, KPN, Telfort en XS4ALL. Zij hebben onderling afspraken gemaakt, waardoor ze de opzeggingen bij elkaar kunnen verzorgen.

Houd er rekening mee dat het gemiddeld zo’n 20 werkdagen duurt tot je de nieuwe provider kunt gebruiken, het is daarom verstandig om de overstap op tijd aan te vragen. Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Het is verstandig om voorafgaand aan het klussen alvast een aanvraag te doen, zodat je zodra je de woning betrekt direct beschikbaar hebt over internet, televisie en telefonie.

Overstappen en afloopdatum van het contract

Je kunt overstappen naar een andere provider op het moment dat het contract afloopt, dit is van belang om een eventuele boete te voorkomen. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de contractperiode. Ben je minder dan een jaar klant? Dan kan de opzegdatum nog een paar maanden van je verwijderd zijn. Na een jaar ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt dan overstappen naar een andere provider, al dien je rekening te houden met de opzegtermijn van 1 maand bij je huidige provider.

overstappen tv en internet

Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Laatste nieuws

tv vergelijken

Providers verhogen de prijzen

Providers verhogen de prijzen van hun abonnementen Diverse providers hebben het afgelopen

Ziggo verhoogt internetsnelheid tot 400 Mbit/s

Ziggo is de grootste aanbieder van breedband internet in Nederland. En er

Internet-, UTP- of LAN-kabel inkorten

Een internet-, UTP- of LAN-kabel gebruikt u om een connectie te maken