Tv en internet Netflix

Netflix is een begrip geworden en wereldwijd wordt deze abonneedienst door miljoenen mensen gebruikt. De term ‘Netflix en chill’ is daaruit voort gegroeid als manier om iemand uit te nodigen voor een romantisch avondje bij je thuis, soms met veel stoutere bijbedoelingen. Ook in Nederland heeft Netflix onze huishoudens gevonden en dit is niet vreemd. Voor een vrij laag bedrag per maand heb je toegang tot een groot aantal buitenlandse series en deze kun je simpelweg met je smart tv, Apple TV of Google Chromecast op je televisiescherm te zien krijgen. Bij KPN kun je echter ook Netflix kijken via je KPN-account

 

Wat is Netflix en wat kost het?

Netflix is een database van een groot aantal series en films waar je, als je een abonnement hebt, vrij toegang toe hebt. Dit zijn programma’s voor jong en oud en van een groot aantal genres. Je hebt om dit te zien een apparaat nodig waarmee je kunt streamen of een smart tv. Er zijn in Nederland bij Netflix 3 verschillende pakketten beschikbaar die je eerst uitprobeert met een gratis maand. Daarna kun je onbeperkt kijken, zo lang je je maandelijkse lidmaatschap blijft betalen, natuurlijk. Hier kun je zien hoeveel je hiervoor betaalt en wat je ervoor terugkrijgt.

 

Netflix Basic

·       1 scherm tegelijkertijd

·       Kijken op tablet, tv, laptop en telefoon

·       Altijd opzegbaar

·       Groot aantal series en films

·       Eerste maand gratis

 

 

Prijs: €7,99 per maand

Netflix Standaard

·       2 schermen tegelijkertijd

·       Kijken op tablet, tv, laptop en telefoon

·       Altijd opzegbaar

·       Groot aantal series en films

·       Eerste maand gratis

·       HD-televisie beschikbaar

 

Prijs: €10,99 per maand

Netflix Premium

·       4 schermen tegelijkertijd

·       Kijken op tablet, tv, laptop en telefoon

·       Altijd opzegbaar

·       Groot aantal series en films

·       Eerste maand gratis

·       HD-televisie beschikbaar

·       Ultra HD-televisie beschikbaar

 

Prijs: €13,99 per maand

 

 

  • De goedkoopste optie: het Netflix Basic abonnement is voldoende voor iedereen die wel eens een film of een serie wil kijken, maar die hier niet te veel eisen aan heeft. Je kunt op één scherm tegelijkertijd kijken en HD- of Ultra HD-televisie is niet beschikbaar. Voor alleenstaanden of stellen is dit een prima abonnement en je betaalt hier maar €8 per maand voor.
  • Gemiddelde prijzen: met het Netflix Standaard abonnement kun je net iets meer. Je kunt de series en films dan kijken in HD en dit op twee schermen tegelijkertijd. Uiteraard is dit duurder, namelijk €11 per maand.
  • De duurste optie: heb je een groot gezin en wil je Netflix op meer dan 2 schermen tegelijkertijd kunnen kijken, dan is NetFlix Premium voor €14 per maand een goede optie. Je hebt dan toegang tot series in HD- en Ultra HD-kwaliteit en kunt op 4 schermen tegelijkertijd iets kijken.

 

Tv en internet en Netflix

KPN geeft haar klanten nu de mogelijkheid om een Netflix abonnement via hen op te zetten. Dit is erg handig, want de kosten gaan gewoon van je maandelijkse lasten af. Als je al een abonnement hebt bij KPN, kun je Netflix dus simpelweg toevoegen alsof dit een extra pakket is. Dit heeft een aantal voordelen.

  • Je kunt Netflix series en films kijken op je televisie zonder Google Chromecast of Apple tv nodig te hebben.
  • Je kunt simpelweg betalen via je KPN-factuur.
  • Je kunt bij KPN ook Netflix kijken in 4K, met 4 keer meer pixels dan full HD.
  • Je kunt Netflix vervolgens activeren via je televisie en hebt toegang via je tv-menu van KPN.

 

Netflix en de toekomst

KPN is op dit moment de enige telecomprovider die Netflix aanbiedt als onderdeel van haar extra opties. Verwacht wordt dat andere aanbieders snel zullen volgen, omdat het een erg gemakkelijke manier is om toegang te krijgen tot alle films en series. Je hebt er wel interactieve televisie voor nodig, anders is het niet mogelijk Netflix op deze manier te gebruiken.

 

Abonnementen vergelijken

Wil je ook een Netflix abonnement of wil je weten of een KPN-abonnement voor jou aantrekkelijk is? Vergelijk deze dan via onze vergelijker en zie in één oogopslag wat de beste (en goedkoopste) aanbieder is voor jouw internet en televisie.