Jonaz internet tv + kosten

Jonaz is een regionale telecomprovider. Ze staan bekend om hun razendsnelle glasvezelinternet met 1Gbit/s down- en uploadsnelheid. Door voor Jonaz te kiezen bereid je jouw telecominfrastructuur dus echt voor op de toekomst. Op dit moment is Jonaz alleen beschikbaar in de omgevingen Amersfoort en Almere, maar binnenkort kun je ze ook in de gemeentes Lelystad, Veenendaal en de Gooise Meren verwachten. Val jij binnen deze regio, dan kun je hier lezen wat je bij Jonaz aangeboden krijgt in je internet- en televisiepakket en voor welke prijs.

 

De kosten

Jonaz is een aanbieder van het snelste internet in Nederland en dit doen ze voor een zeer lage prijs. Ze concentreren zich voornamelijk op het internet-gedeelte van de abonnementen, dus de televisiebundel is minder uitgebreid dan bij sommige andere providers. Onderstaand vind je de prijzen bij Jonaz. Er wordt momenteel maar één pakket aangeboden en deze stel je zelf samen. Je hebt ook de mogelijkheid hier een telefoniebundel aan toe te voegen.

 

Jonaz internet + tv

·       1000 Mbit/s glasvezelinternet

·       Gratis modem

·       38 televisiezenders

·       Gratis 5 tv’s aansluiten

·       Gratis installatie

 

Prijs: €44,90 per maand

Extra opties:

Bij het standaard televisiepakket van Jonaz heb je verder geen extra opties.

 

Telefonie:

·       Gratis goedkoop bellen

·       Onbeperkt bellen binnen Nederland voor €9,95 per maand

 

  • De goedkoopste optie: aangezien dit abonnement voornamelijk uitblinkt in het internet-gedeelte, kun je ook besluiten alleen je internet bij Jonaz af te sluiten. Je betaalt dan €39,95 per maand voor de snelste internetverbinding in Nederland. Dit is erg goedkoop en als deze snelheid voor jou belangrijk is, zeker een contract om in overweging te nemen.
  • Gemiddelde prijzen: voor het televisie-gedeelte van het contract bij Jonaz betaal je €4,95 per maand extra. Dit neem je altijd af tegelijkertijd met internet. Een internet- en televisiecontract kost dan ook €44,95 per maand. Het geld dat je betaalt voor het televisie-gedeelte is laag, maar je krijgt dan ook een zeer summier aanbod terug dat je klaarblijkelijk niet kunt uitbreiden.
  • De duurste optie: neem je een alles-in-1 pakket bij Jonaz, dan betaal je of €44,90 per maand en €0,07 per minuut om te bellen naar vaste en mobiele nummers, of je betaalt €54,85 en je kunt onbeperkt bellen. Als je denkt dat je je vaste lijn genoeg gebruikt om €10 per maand of meer op te maken, dan is de onbeperkt bellen optie natuurlijk goedkoper.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Bij Jonaz heb je minder keuzes dan bij andere providers. Er zijn drie diensten die ze aanbieden, deze hebben een vaste prijs en je kunt ze zo combineren als je zelf wilt. Over het algemeen heb je echter wel enkele beslissingen te maken en hier kun je lezen hoe deze de uiteindelijke prijs kunnen beïnvloeden.

  • De internetsnelheid: het mag gezegd worden, bij Jonaz betaal je geen cent te veel voor je internet. Een snelheid van 1Gbit/s is echter op dit moment voor niemand nodig. Een gezin met een aantal zware gebruikers kan prima uit de voeten met 300 Mbit/s, zelfs als ze 4K televisiekijken op meerdere toestellen en online gamen. De realiteit is echter dat je bij Jonaz nog steeds één van de goedkoopste glasvezelabonnementen te pakken hebt, ongeacht de snelheid. Het is dus eigenlijk de vraag of je het televisiepakket erbij accepteert of niet.
  • De provider: Jonaz is een zeer regionale en nieuwe provider die nog lang niet voor iedereen diensten kan leveren. Val jij binnen hun postcodegebied, dan heb je ook de keuze tussen andere providers. Deze bieden soms standaardpakketten aan met meer dan 100 televisiezenders en vele uitbreidingsmogelijkheden. Maak dus altijd een goede vergelijking en bepaal wederom of je het geld bij Jonaz over hebt voor een schitterend internetpakket met beperkte televisiemogelijkheden of dat je liever een beter gebalanceerd abonnement neemt bij een andere provider.
  • Het contract: het is mogelijk om alleen een internetcontract te nemen bij Jonaz. Door de andere twee opties weg te laten, bespaar je uiteraard geld. Het probleem is dat het moeilijk is om ergens anders een abonnement te vinden voor televisie alleen. Hier zou je dan eerst flink wat onderzoek naar moeten doen. Lukt het je, dan heb je natuurlijk de mogelijkheid beide te combineren, wat in dit geval ideaal is.

 

Interessante bespaartips

Jonaz is een goedkope provider, maar niemand betaalt graag te veel. Gebruik daarom de onderstaande bespaartips en houd de kosten voor jouw televisie- en internetabonnement laag.

  • Geen uitbreidingen: bij de meeste providers heb je de mogelijkheid extra opties aan- en uit te zetten wanneer je dit wilt. Dit kun je via een klantenportal doen. Als je eerst alleen een basispakket neemt en deze een maandje uittest, dan heb je daarna een veel beter beeld van wat je nog wel en niet nodig hebt. Je kunt dan altijd je abonnement nog aanpassen, mocht dit nodig zijn.
  • Het type internet: glasvezelinternet is het duurste internet wat je in Nederland op dit moment kunt krijgen. DSL-internet is het goedkoopste, maar het probleem daarmee is dat de snelheid afhankelijk is van de lengte van de kabel. Doe daarom eerst een postcodetest en controleer welke snelheden je op jouw adres kunt verwachten met DSL. Is dit voor jou afdoende, dan kun je zo’n €10 per maand besparen door voor DSL te kiezen in plaats van glasvezel.

 

Abonnementen vergelijken

Wil jij graag geld besparen en tegelijkertijd het beste televisie- en internetabonnement afsluiten? Via onze vergelijker kun je exact zien wat er op dit moment op de telecommarkt wordt aangeboden door de verschillende providers. Je kunt zo tientallen euro’s besparen en het ideale pakket samenstellen voor jouw behoeften.