Tv en internet goedkoopste

Als jij niet erg veeleisend bent wat betreft de inhoud van je televisie en internetpakket, dan is het voor jou misschien het beste om het goedkoopste pakket uit te kiezen. Nu is dit natuurlijk een vrij grijze term, want wat voor jou het goedkoopste is, is voor je buurman misschien duur. Je stelt je televisie- en internetpakket namelijk samen naar aanleiding van je wensen. Heb jij een groter huishouden, dan is het wel verstandig om aan een snellere internetverbinding te denken, terwijl tweepersoonshuishoudens dit niet nodig hebben. Hier lees je over de goedkoopste internet- en televisiepakketten van dit moment en vind je enkele tips waarmee je de kosten laag houdt.

 

De goedkoopste pakketten

De prijzen die je voor je pakket betaalt verschillen natuurlijk per provider. Er zit ook aardig wat variatie in de goedkoopste pakketten die zij aanbieden. Deze prijzen fluctueren door het type internet dat wordt aangeboden, door het aantal zenders dat je krijgt, door de snelheid van het internet en eigenlijk dus door de algemene inhoud van het pakket. Waar sommige providers echt enkel de basisdiensten aanbieden krijg je bij een andere duurdere provider voor meer geld ook meer diensten. Onderstaand overzicht geeft goed weer wat deze kosten op dit moment zijn, per maand en per jaar.

 

Provider Korting Minimumprijs per maand Minimumprijs per jaar
KPN 3 maanden €12,50 korting, gratis monteur €51,50 €580,50
NLE 9 maanden €10 korting €39,95 €389,40
Caiway 6 maanden voor €39 per maand €48,45 €601,35
Online.nl 6 maanden €10 korting, gratis Fox Sports 1, 3 en 5 Eredivisie €39 €408
T-Mobile 6 maanden €10 korting, gratis Fox Sports Eredivisie €42 €474
Tele2 6 maanden €4 korting €33 €402
Telfort 3 maanden €12,50 korting €42,50 €472,50
XS4ALL 3 maanden €17,50 korting, gratis wifi-versterker cadeau €56 €654,50
Youfone 6 maanden €22 korting €41,95 €401,30
Ziggo 3 maanden €5 korting €39,50 €464,40
Gemiddelde prijzen Nederland september 2018 €43,40 €503

 

Maandprijs en jaarprijs

Wat uit bovenstaande tabel direct opvalt is dat de goedkoopste provider per maand dit op jaarbasis niet is. Bij Tele2 betaal je maandelijks zonder korting €33 en jaarlijks inclusief korting €402 terwijl je bij NLE maandelijks zonder korting €39,95 betaalt en jaarlijks €389,40. Uiteindelijk is NLE dus de goedkopere provider, ook al lijkt dit in eerste instantie niet zo. Kijk je vervolgens naar de inhoud van het contract, dan zijn er meerdere redenen waarom NLE een betere keuze is. De moraal van dit verhaal is dus dat prijs niet alleszeggend is en dat het verstandig is toch een beetje dieper te kijken voordat je een provider kiest. Onderstaande tabel verduidelijkt dit.

 

NLE

·       100 Mbit/s ADSL internet

·       70 televisiezenders

·       €10 korting eerste 9 maanden

 

Maandprijs zonder korting: €39,95

Jaarprijs inclusief korting: €389,40

Tele2

·       20 Mbit/s ADSL internet

·       34 televisiezenders

·       €4 korting eerste 6 maanden

 

Maandprijs zonder korting: €33

Jaarprijs inclusief korting: €402

 

Val niet voor de extra opties

Bovenop de kosten die je bovenstaand hebt kunnen vinden, is het mogelijk je abonnement nog verder uit te breiden. Dit kost extra geld, dus als je op zoek bent naar een goedkoop pakket, dan is het verstandig dit niet te doen. Het kan echter zijn dat je toch graag wat extra zenders zou willen hebben of dat je je internet toch naar een niveau sneller wilt tillen. De extra opties zijn erg gemakkelijk aan te vinken terwijl je je pakket samenstelt. Probeer hier niet voor te vallen en kies alleen de opties die je echt nodig hebt. Het beste is om ze volledig te negeren.

 

Enkele bespaartips

Als je graag wilt besparen op je televisie- en internetpakket, dan kun je onderstaande tips gebruiken om je te helpen de kosten laag te houden.

  • Netflix: wil je graag wat extra zendermogelijkheden, maar niet te veel betalen, dan is Netflix een perfecte optie. Bij KPN kun je dit in je abonnement laten opnemen. Voor €8 per maand heb je dan onbeperkt toegang tot duizenden films en series.
  • Begin basic: bij de meeste providers kun je de extra opties maandelijks aan- en uitzetten. Het is veel beter om later te beslissen of je deze nodig hebt, dan tijdens het samenstellen van je abonnement. Misschien blijkt uit de praktijk wel dat je helemaal geen tijd hebt om zoveel televisie te kijken of dat je deze zenders niet mist. Test daarom het basispakket eerst even en kijk hoe deze in je leven past, voordat je overgaat tot uitbreiden.
  • Doe jaarlijks een vergelijking: als je er zeker van wilt zijn dat je altijd het goedkoopste pakket gebruikt, dan kun je jaarlijks een vergelijking maken van wat er op de telecommarkt aan televisie- en internetpakketten wordt aangeboden. Sluit elke keer een contract af voor een jaar en bekijk wanneer deze bijna afloopt wat er veranderd is. Zo kun je jaarlijks vaak aardig wat geld besparen en je abonnement altijd actueel houden.

 

Abonnementen vergelijken

Wil je nu al beginnen met het vergelijken van de abonnementen die op dit moment aangeboden worden? Gebruik dan de link naar onze vergelijker en neem de eerste stap richting een nieuw goedkoper pakket.