Tv en internet Fiber

Fiber is één van de providers in Nederland die je uit kunt kiezen voor je nieuwe internet- en televisiepakket. Ze bieden ook alles-in-1 pakketten aan, internet only pakketten en internet en bellen pakketten. Je kunt er dus terecht voor al je telecom benodigdheden. Het is uiteraard altijd verstandig om ook te kijken wat de andere providers in Nederland aan abonnementen aanbieden. Dit doe je gemakkelijk via een vergelijkingssite zoals deze. Hier vind je alvast alle informatie die je nodig hebt als je Fiber overweegt.

 

De kosten

Natuurlijk zijn de kosten één van de grootste doorslaggevende factoren bij het kiezen van een abonnement. Of beter gezegd: de kosten in combinatie met wat je ervoor terugkrijgt. Het is altijd verstandig je niet blind te staren op wat je betaalt, maar ook de inhoud van het pakket erbij te betrekken. Deze informatie vind je voor Fiber in de onderstaande tabel. Allereerst is er een basispakket en deze breid je vervolgens uit met extra opties.

 

Fiber basispakket Internet & TV

·       DSL internet tot 100 Mbit/s

·       Glasvezel ook mogelijk

·       Gratis router

·       38 tv zenders

·       Gratis FOX Eredivisie twv €5 per maand

·       Video on demand

·       Begin Gemist

·       Replay TV

·       Fiber TV app

 

Prijs: €39,95 per maand

Eenmalige kosten: €59,90

Extra opties per maand

·       Glasvezel upgrade: €15 – €35

·       Internetbeveiliging: €2,50

·       Extra zenders: €7,95 – €9,95

·       Zenderpakketten: €7,50 – €14,95

·       Extra ontvanger: €4,95

·       Opnamepakket: €4,95 – €6,95

·       Film 1: €14,95

 

  • De goedkoopste optie: bij Fiber betaal je dus minimaal €39,95 per maand. De eenmalige kosten bestaan uit een borg en handelingskosten. Neem je een 1-jarig contract dan komen hier ook €49,95 aansluitkosten bij. Vergeleken met andere providers in Nederland is Fiber hiermee goedkoop. Tegelijkertijd krijg je er wel minder zenders voor terug dan bij soortgelijke andere abonnementen. De rest van de inhoud van het pakket is voor een basisaanbod zeer uitgebreid.
  • Glasvezelinternet: als je liever sneller internet ontvangt, dan kun je bij Fiber ook upgraden naar glasvezel. Je moet hier dan wel op aangesloten zijn, dus controleer dit met een postcodecheck. Het is mogelijk downloadsnelheden te bereiken van 100 Mbit/s tot 500 Mbit/s voor een extra maandbedrag van €15 tot €35. Bij glasvezelinternet is de uploadsnelheid hetzelfde.
  • De duurste optie: aangezien je bij het basispakket maar 38 tv zenders krijgt wil je dit misschien uitbreiden. Dit kost je €7,95 voor 38 extra kanalen. Neem hier een extra ontvanger bij, een zenderpakket en een opnamepakket en je bent maandelijks al gauw meer dan €70 kwijt. Kies je voor sneller glasvezelinternet, dan wordt dit al minstens €85. Dit gezegd hebbende, in Nederland is dit relatief goedkoop. Bij andere providers betaal je voor zo’n uitgebreid pakket gemakkelijk meer dan €100 maandelijks.

 

Glasvezel of DSL?

Fiber biedt dus glasvezelinternet aan en internet via de telefoonkabel, ook wel DSL, ADSL, SDSL of SSDSL genoemd. Als je aangesloten bent op het glasvezelnetwerk, dan heb je de keuze tussen de twee. Voor €15 extra maandelijks kun je bij Fiber ook glasvezelinternet ontvangen, maar dat is jaarlijks natuurlijk wel €180. In het onderstaande overzicht vind je de kenmerken van beide opties.

 

DSL

·       Internet via de telefoonkabel

·       Goedkoopst

·       Minder stabiel

·       Maximaal 100 Mbit/s

·       In de meeste huizen aanwezig

·       Tv kijken kan invloed hebben op de snelheid van je internet

·       Aangeboden snelheid door provider is een maximum

·       Snelheid wordt bepaald door de lengte van de kabel naar de centrale

Glasvezel

·       Internet via glasvezelkabel

·       Duur

·       Aangeboden snelheid door provider is wat je krijgt

·       Zeer stabiel

·       Snel (1Gbit/s mogelijk)

·       Up- en downloadsnelheid is hetzelfde

·       Tv kijken en kabellengte hebben geen invloed op de snelheid van je internet.

·       Nog lang niet overal in Nederland beschikbaar

 

Tips om de prijs voor je televisie- en internetabonnement laag te houden

Zoals je ziet is het bij Fiber gemakkelijk om je te laten meeslepen door alle handige extra opties en hierin zijn ze onder de telecomaanbieders geen uitzondering. De prijs gaat elke keer als je zo’n optie aanklikt omhoog. Maandelijks lijkt dit misschien niet zo’n groot bedrag, maar als je op jaarbasis kijkt dan tikt het toch erg hard aan. Je kunt de volgende tips gebruiken om de prijs laag te houden.

  • Test het basispakket: bij Fiber krijg je een zeer interessant basispakket voor weinig geld. Je krijgt ook een gratis zender ter waarde van €5. Als je besloten hebt voor Fiber te kiezen, probeer dan eerst het basispakket een paar maanden uit. Vaak kun je de extra opties ook op een later tijdstip nog toevoegen. Misschien blijkt na een bepaalde periode wel dat je erg tevreden bent met je basispakket en dat je eigenlijk niets anders nodig hebt.
  • Maak een vergelijking: alhoewel Fiber een goede kandidaat is, zijn er ook andere aanbieders op de markt. Ga nooit zomaar met één provider in zee zonder dat je de rest gezien hebt. Je weet maar nooit, er is een kans dat er een beter abonnement aanwezig is.
  • De internetsnelheid: bij Fiber kun je glasvezelinternet krijgen met 500 Mbit/s up- en downloadsnelheid. Dit klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar de kans is klein dat je dit ook daadwerkelijk nodig hebt. Een tweepersoonshuishouden met een gemiddeld internetgebruik heeft aan 20 tot 50 Mbit/s al voldoende.

 

Abonnementen vergelijken

Voordat je met Fiber in zee gaat, gebruik eerst de link naar onze vergelijker. Je kunt dan snel en in één oogopslag zien of Fiber echt de beste provider is voor jou. Zo niet, dan kun je mogelijk enkele tientallen euro’s besparen op jaarbasis.