Tv en internet bundel

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vaste lijn te laten vallen. Dit is ook logisch, mobiele abonnementen tegenwoordig maken bellen erg goedkoop en naar het buitenland bel je gewoon via het internet. Om die reden zijn televisie- en internetbundels ook zo populair op dit moment en eigenlijk bieden nagenoeg alle providers deze combinatie aan. Je krijgt dan televisie en internet via dezelfde provider, wat natuurlijk goedkoper is en gemakkelijker, omdat je dan aan één contactpunt voldoende hebt.

 

Wat zit er in de bundel?

De meeste televisie- en internetbundels bestaan uit een bepaald type internet (glasvezel, DSL, kabel) met een bepaalde down- en uploadsnelheid, een aantal zenders (waarvan een gedeelde in HD), eventueel een welkomstgeschenk (een gratis zenderpakket, korting voor de eerste paar maanden of een cadeau) en enkele andere extra opties (een televisieapp, Programma Gemist, interactieve televisie, televisie opnemen, etc.). Dit kun je dan uitbreiden met bijvoorbeeld extra zenderpakketten, een extra ontvanger of een abonnement op Netflix, mocht je dit willen. Op die manier kun je je bundel exact zo vormgeven dat hij aansluit bij jouw levensstijl en behoeften.

 

De kosten

De basispakketten hebben een bepaald standaardbedrag en alles dat je daaraan toevoegt kost extra. Wat je geadverteerd ziet is dan ook altijd de startprijs en met elke uitbreiding gaat deze omhoog. De prijzen van de basisbundels op dit moment voor internet en televisie bij enkele bekende providers vind je in onderstaande tabel.

 

Provider Korting Prijs per maand Prijs per jaar
KPN 3 maanden €12,50 korting, gratis monteur €51,50 – €74,49 €580,50 – €826,38
NLE 9 maanden €10 korting €39,95 – €67,50 €389,40 – €720
Caiway 6 maanden voor €39 per maand €48,45 – €72,50 €601,35 – €669
Online.nl 6 maanden €10 korting, gratis Fox Sports 1, 3 en 5 Eredivisie €39 – €72,50 €408 – €840
T-Mobile 6 maanden €10 korting, gratis Fox Sports Eredivisie €42 – €65 €474 – €757,50
Tele2 6 maanden €4 korting €33 – €40 €402 – €489
Telfort 3 maanden €12,50 korting €42,50 – €55 €472,50 – €622,50
XS4ALL 3 maanden €17,50 korting, gratis wifi-versterker cadeau €56 – €83,50 €654,50 – €883,50
Youfone 6 maanden €22 korting €41,95 €401,30
Ziggo 3 maanden minimaal €5 korting €39,50 – €83,50 €464,40 – €762

 

De extra opties die je hieraan toevoegt kosten je dus maandelijks een extra bedrag. Deze zijn vaak wel maandelijks opzegbaar dus als blijkt dat je van één van je gekozen opties geen gebruik maakt, dan kun je deze altijd weer opzeggen om de schade beperkt te houden. Dit schept ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld als er een groot sportevenement is gepland alleen in die maand(en) een aantal sportzenders te laten toevoegen. De kosten voor de meest aangeboden extra opties worden in onderstaand overzicht benoemd, inclusief btw. Wil je exact weten wat jij zal moeten betalen, dan kun je dit beter bij je provider nagaan.

 

Extra optie Bijzonderheden Prijs per maand
Extra ontvanger Een tweede televisie aansluiten met een ontvanger €3
Sneller internet Wanneer je de snelheid van je internet wilt opkrikken Vanaf €5 extra
Wifi-versterker Een groter bereik thuis, dus ook op zolder en in de tuin €80 eenmalig
Interactieve tv Televisie die je kunt opnemen en pauzeren €3
Spotify Geeft je toegang tot miljoenen nummers €8,99 – €13,99
Netflix Toegang tot duizenden films en series €8 – €14
Veilig internet Antivirussoftware en beveiligingssoftware €4
Extra zenderpakket Verschillende specialistische zenderpakketten €2,50 – €25

 

De beste televisie- en internetbundel kiezen

Tijdens het samenstellen van jouw bundel zal je dus veel keuzes moeten maken en deze keuzes hebben direct invloed op de prijs en op hetgeen je ontvangt. Het is dus verstandig dat je hier goed bij stilstaat voordat je een bundel uitkiest. De beste manier om zeker te zijn dat je geen mogelijkheden over het hoofd hebt gezien is door een vergelijking te maken. Dit doe je via een vergelijkingssite, zoals deze. Je zet de filters zodat ze weergeven wat je zoekt en je zal alleen relevante resultaten zien. Deze kun je dan met elkaar vergelijken totdat je zeker weet welke provider je wilt gebruiken.

 

Enkele aandachtspunten

Het samenstellen en aanvragen van je bundel gaat voornamelijk online. De onderstaande aandachtspunten kun je gebruiken om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  • De internetsnelheid: niet in alle gevallen is razendsnel internet nodig. Een tweepersoonshuishouden met een gemiddeld gebruik kan met 50 Mbit/s prima uit de voeten. Houd er wel rekening mee dat als je DSL internet kiest, de snelheid een maximum is. Het kan zijn dat jouw internet langzamer is, omdat de afstand naar de centrale hier direct invloed op heeft.
  • Bevestiging: omdat alles digitaal verloopt eigenlijk zonder persoonlijk contact, is het erg verstandig om goed te controleren of je overal bevestiging van hebt ontvangen. Deze zou je schriftelijk moeten ontvangen van je nieuwe provider. Krijg je dit niet, dan kun je hier beter achteraan gaan. Dit is immers het bewijs van wat je overeen bent gekomen.
  • Onafhankelijk: als je een vergelijking gaat maken, kies dan alleen voor een onafhankelijke vergelijkingssite en probeer wat informatie in te winnen over de manier waarop ze geld verdienen. Alleen echt onafhankelijke vergelijkingssites geven je objectieve resultaten omdat ze geen commerciële of politieke bijbedoelingen hebben.

 

Abonnementen vergelijken

Is het voor jou tijd om een nieuwe televisie- en internet bundel samen te stellen? Als je hier onze vergelijker voor gebruikt zie je alle financiële informatie in één oogopslag. Zo kun je op jaarbasis flink wat geld besparen.