Tv en internet Android

Als jij een nieuwe televisie- en internetprovider uit gaat kiezen, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Misschien ben je wel op zoek naar het snelste internet of het beste zenderaanbod. Er zijn ook andere kenmerken die je over kunnen halen om een bepaalde provider te kiezen en één hiervan is de mogelijkheid om televisie te kijken op je Android telefoon of tablet. Hier lees je hoe dit in zijn werk gaat en welke providers wat aanbieden.

 

Televisie via een app of website

Wil jij graag televisie kunnen kijken op je tablet of smartphone, dan kun je zoeken naar telecomproviders die je beschikking geven over een app. Deze app download je gemakkelijk via de Playstore en kun je openen als je op je thuisnetwerk bent ingelogd. Weer andere providers bieden een app aan waar je overal mee televisie kunt kijken. Vaak vind je deze in combinatie met een website zodat je ook toegang hebt tot een aantal programma’s via je pc of laptop. Dit wordt ook wel online televisie genoemd

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Is het voor jou belangrijk dat je via je Android apparaat televisie kunt kijken, dan is het natuurlijk mogelijk om je provider hierop uit te kiezen. De meeste telecombedrijven bieden al een app aan of iets soortgelijks, maar de mogelijkheden die je krijgt zijn onderling nog aardig verschillend. De onderstaande tabel geeft je een idee van wat je bij een aantal providers in Nederland krijgt. Vaak wordt dit dan al in het standaardpakket aangeboden dus hoef je geen extra geld te betalen.

 

Provider Mogelijkheden online tv
Caiway Multiscreen TV: televisiekijken via je computer of laptop en via je Android-toestellen. Opnames programmeren kan niet.
CanalDigitaal CanalDitigaal TV app: televisiekijken op je pc, laptop of Android-toestel, waar je ook bent. Toegang tot tv-gids en opnames inplannen mogelijk.
Delta Delta TV app of website: kijk naar de 25 meest populaire zenders via je Android-toestellen, pc en laptop. Programmeren is niet mogelijk, tv-gids is wel beschikbaar.
KPN KPN interactieve TV Online: een website voor je pc en laptop en een app voor je Android toestellen. Kijk 30 zenders live en programmeer opnames. De app werkt ook buitenshuis.
Online.nl Online.nl app en site: 60 beschikbare zenders op pc, laptop en Android-apparaten. Opnames programmeren van afstand kan ook.
Solcon Tablet TV: app om live televisie te kijken met je Android-apparaat. Opnames inplannen en terugkijken ook mogelijk.
Tele2 Online TV app: kijk 30 zenders live via je Android-toestel. Er is geen website beschikbaar voor laptop en pc’s.
Telfort Telfort Interactieve TV Online: 35 zenders die je via een app of een website kunt kijken op al je toestellen. Er is ook een tv-gids.
T-Mobile TV-anywhere app: gratis app met 18 tot 23 zenders die je overal kunt kijken op 3 apparaten tegelijk.
XS4ALL XS4ALL Web TV: een app en een website dus je kunt ruim 30 zenders bekijken op je tablet, telefoon, pc en laptop. Opnemen op afstand is niet mogelijk.
Ziggo Ziggo Go: live website en app waarop je via je tablet of mobiele telefoon, pc en laptop live televisie kunt kijken, tot 80 zenders en ook buitenshuis.

 

Wel of geen online televisie in je abonnement?

Er zijn natuurlijk argumenten te noemen voor- en tegen online televisie. Je haalt het meeste uit je abonnement als je zo veel mogelijk televisie kunt kijken, waar je ook bent. Tegelijkertijd wil je misschien ook af en toe even een pauze van je televisie en is het eerder iets dat je thuis wilt doen dan ergens anders. Of jij zo’n app of website belangrijk vindt is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw voorkeur. Het is erg handig als je vergeten bent een programma op te nemen om dit alsnog met je app te kunnen doen. Zijn er meerdere personen in je huishouden die het niet eens kunnen worden over wat te kijken, dan kan iemand zijn of haar gewenste programma kijken op de laptop of op de tablet. Door nog meer kijkmogelijkheden aangeboden te krijgen wordt de televisie in je leven misschien wel dominant. Of jij dit wel of niet een probleem vindt, kun jij alleen bepalen.

 

Abonnementen vergelijken

Via de link naar onze vergelijker krijg je de mogelijkheid alle abonnementen met elkaar te vergelijken waarbij je online televisie kunt kijken. Zo zie je alleen de abonnementen die voor jou relevant zijn en kun je direct de beste deal vinden.