Tv en internet zakelijk + kosten

De meeste telecomproviders bieden ook zakelijk pakketten aan. Dit zijn pakketten die speciaal zijn samengesteld voor bedrijfseigenaren. Zo worden er diensten aangeboden als telefonie over het internet (VoIP), hogere internetsnelheden, gratis monteurs of een persoonlijke adviseur. Per provider verschillen de diensten en daarom is het dus altijd goed om een vergelijking uit te voeren. Op die manier kun je het pakket uitkiezen dat het beste aansluit bij de wensen van jouw bedrijf. Hier lees je over de kosten die daarmee gepaard gaan.

De kosten

Allereerst de prijzen voordat we verder ingaan op de manier waarop deze tot stand komen. Net als bij gewone contracten het geval is, kun je allereerst kiezen uit een basispakket. Dit pakket kun je vervolgens verder uitbreiden, mocht je dit willen. Als je alleen internet en televisie nodig hebt, dan zijn er eigenlijk twee grote providers die dit op zakelijk niveau aanbieden, namelijk KPN en Ziggo. Kies je voor een alles-in-1 pakket, dan zijn de mogelijkheden op zakelijk gebied groter. Onderstaande tabel geeft de prijzen weer, inclusief btw. Ook vind je een kleine greep uit wat je wordt aangeboden.

Provider Bijzonderheden Prijs per maand Prijs per jaar
KPN Internet en televisie, 71 zenders, eerste drie maanden korting, 50 Mbit/s – 500 Mbit/s €50 – €76,33 €570 – €861,96
Ziggo Kabelinternet en tv, 75 zenders, eerste twee maanden gratis, 60 Mbit/s – 500 Mbit/s €44 – €70 €440 – €840
Telfort Alles-in-1, 52 zenders, eerste drie maanden korting, 50 Mbit/s – 200 Mbit/s €37,19 – €47,52 €433,87 – €577,83
Ziggo Alles-in-1, 75 zenders, eerste twee maanden gratis, 60 Mbit/s – 500 Mbit/s, kabelinternet €46,50 – €72,50 €465 – €870
Delta Alles-in-1, 66 zenders, gratis installatie, 80 Mbit/s – 400 Mbit/s, kabelinternet €47,50 – €71 €570 – €852
KPN Alles-in-1, 71 zenders, eerste drie maanden korting, 50 Mbit/s – 500 Mbit/s €50,83 – €77,16 €579,96 – €877,92
  • De goedkoopste optie: als je een simpel zakelijk contract nodig hebt zonder al te veel Mbit/s, dan kun je met het zakelijke alles-in-1 contract van Telfort prima uit de voeten. Voor een bedrag vanaf €37,19 per maand en €433,87 per jaar heb je dan 50 Mbit/s internet, 52 zenders en de eerste drie maanden korting.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld liggen de kosten voor zakelijke contracten echter hoger, omdat de meeste bedrijfseigenaren toch sneller internet nodig hebben. Ligt er nog geen glasvezel in jouw buurt, maar wil je toch snel, betrouwbaar en stabiel internet, dan kun je het kabelinternet van Ziggo overwegen. Hiermee kunnen snelheden van tot 500 Mbit/s worden bereikt en kabelinternet is veel stabieler dan DSL-internet.
  • De duurste optie: het meeste betaal je voor een all-in-one pakket van KPN. Je kunt dan 4K televisiekijken, VoIP bellen, toegang hebben tot een gratis monteur en 71 televisiezenders kijken. Er zijn ook pakketten specifiek voor ZZP’ers.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Het afsluiten van een zakelijk pakket gaat eigenlijk hetzelfde als wanneer je een standaardpakket aanschaft. Allereerst kies je de basisovereenkomsten en daar voeg je dan extra opties aan toe naar behoefte. De prijs die je in de tabel ziet kan voor jou dus duurder uitpakken, omdat je behoefte hebt aan een aantal extra ontvangers, bijvoorbeeld. Zo zijn er verscheidene keuzes die je moet maken die invloed hebben op de eindprijs.

  • Het type internet: je kunt je internet op verschillende manieren ontvangen. Via je televisiekabel (kabelinternet), via je telefoonkabel (DSL) of via de glasvezelkabel. Als bedrijfseigenaar die sterk afhankelijk is van een goede internetconnectie is DSL eigenlijk het beste te vermijden. De snelheid is dan niet stabiel en daarbij afhankelijk van de lengte van de kabel naar de centrale. Kabelinternet en glasvezel zijn veel sneller en zijn ook stabiel. De snelheid die je wordt aangeboden zal ook gerealiseerd worden. Je betaalt hier echter wel meer voor.
  • De internetsnelheid: de basispakketten voor de televisie blijven veelal hetzelfde, ook als de prijs voor een pakket omhooggaat. De maandelijkse kosten worden voornamelijk bepaald door de snelheid van je internet. Hoe sneller, hoe duurder. Probeer als bedrijf niet te weinig internetsnelheid te nemen, omdat dit je klanten en transacties kan kosten. Probeer dit ook niet te hoog in te schatten, omdat je dan dus eigenlijk te veel betaalt.
  • De extra opties: als laatste zijn er de extra opties die je toevoegt aan je basispakket. Je hebt als bedrijfseigenaar misschien meer ontvangers nodig, misschien wil je wel extra zenders of beveiligingssoftware. Deze, en nog vele andere, opties kun je laten toevoegen aan je pakket, uiteraard voor een extra bedrag per maand.

Interessante bespaartips

Wil je geld besparen op je zakelijke contract, dan kun je onderstaande tips gebruiken om de kosten niet uit de hand te laten lopen.

  • Vergelijken: maak een zeer uitgebreide vergelijking van alle abonnementen die worden aangeboden. Alleen als je alle opties hebt gezien kun je tot een weloverwogen en juiste beslissing komen. Kijk wat de providers doen voor jou als bedrijfseigenaar en welke voordelen je krijgt als je bij hen een contract afsluit.
  • Kritisch zijn: tijdens het samenstellen van je contract kun je allerlei handige extra functies selecteren waarvan het op dat moment misschien lijkt alsof het niet duur is en jij het ook echt nodig hebt. Het is beter om te wachten met die extra opties (uitzonderingen daargelaten) totdat je het basispakket hebt uitgeprobeerd. Vaak realiseer je je later dat je daar eigenlijk meer dan voldoende aan hebt.

Abonnementen vergelijken

De beste manier om de kosten voor je zakelijke televisie- en internetcontract laag te houden is door een vergelijking uit te voeren. Gebruik hier onze vergelijker voor en je zal in een paar minuten exact kunnen zien welke zakelijke contracten voor jou voor het oprapen liggen.