Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

HDTV staat voor High Definition TV. Het betekent dat u in hoge resolutie televisie kunt kijken. Het beeld is scherper dan voorheen, toen we gebruik maakten van SDTV. Dit staat voor Standard Definition TV.

Scherper beeld met HDTV

HDTV maakt gebruik van meer beeldlijnen in de horizontale en verticale richting. Het betekent in technische zin dat de TV beschikt over meer pixels en daar beelden in hogere kwaliteit voor krijgt aangeleverd. Om HDTV te kunnen kijken heeft u een HDTV nodig en dient u de beelden in HD af te nemen. Op dit moment zenden NPO 1, 2 en 3 al in HD uit. Dat geldt bovendien voor RTL 4, 5, 7 en 8. Ook Net 5 en Veronica zenden in HD uit. Andere zenders die HDTV uitzenden bij bijvoorbeeld 24Kitchen, Eurosport, Animal Planet, Discovery en MTV. Het leidt tot een scherper beeld, waardoor u meer detail kunt zien.

Kijken welke aanbieder HD zenders aanbieden, zie: tv en internet vergelijken

HD ontvanger voor de TV

Om naar HDTV te kunnen kijken heeft u daar een geschikte TV voor nodig. HD-ready TV’s bieden de mogelijkheid om in HD te kijken, op de Full HD TV’s kunt u naar Full-HD kijken en is er sprake van 1080 in plaats van 720 beeldlijnen. Dat is in beide gevallen meer dan de analoge TV-signalen waar we een aantal jaren geleden nog naar kijken. U heeft er een HD ontvanger bij nodig, in de vorm van een ‘kastje’ van de provider of een CAM-module in de TV.

ultra-hd-4k-1080p-720p

Ultra HD voor nog scherper beeld

Kijkt u al een tijdje naar HDTV en wilt u het beeld graag nog scherper maken? De volgende stap heet UHD, 4K of Ultra HD. Het zijn televisies die een groter aantal beeldlijnen bevatten op basis van een groter aantal pixels. Het betekent dat ze nog meer detail kunnen laten zien, waardoor we de pixels met het blote oog haast niet meer van elkaar kunnen onderscheiden. Op dit moment zenden omroepen over het algemeen nog niet in UHD of 4K uit. Ultra HD is nog 4x scherper dan HDTV en belooft daarmee een nog hogere beeldkwaliteit voor de toekomst.

Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Laatste nieuws

Vodafone en Ziggo gaan samen verder

Vodafone en Ziggo hebben besloten om de handen ineen te slaan, ze

TV en internet worden duurder: Delta in Zeeland verhoogt de prijzen

De noodzaak om TV en internet te vergelijken wordt vooral voor inwoners

Ziggo opent de aanval op glasvezel

TV en internet vergelijken: Ziggo opent de aanval op glasvezel De markt voor