Tv en internet online

Of je nu verhuisd bent, je gaat voor het eerst op jezelf wonen, of je huidige internet- en televisiecontract is verlopen; er komt een moment waarop je aan een nieuw abonnement moet gaan denken. Er zijn voldoende aanbieders en voldoende opties, maar hoe vind je daartussen nu het juiste contract voor jou? Er is een gemakkelijke en snelle manier om dit te doen en dat is via het internet.

Wat kun je online regelen?

Eigenlijk kun je het hele traject van het zoeken naar de juiste provider, naar het afsluiten en eventueel overstappen allemaal online regelen. Er zijn verscheidene vergelijkingswebsites die je kunt gebruiken, je kunt online je abonnement volledig samenstellen en met één druk op de knop sluit je deze af. Daarna zijn er ook overstapservices die je oude contract voor je opzeggen.

  • Vergelijken: via een goede en onafhankelijke vergelijkingssite kun je gemakkelijk je filters instellen en een vergelijking maken van alle (of zo veel mogelijk) contracten op de markt op dit moment. Stel je de filters goed in, dan krijg je alleen de resultaten te zien die relevant zijn voor jou en kun je gemakkelijk bepalen welk contract het beste is.
  • Afsluiten: via de vergelijkingssite kun je vervolgens ook je contract afsluiten. Dit kun je overigens ook direct bij de provider doen, mocht je dit willen. Je krijgt de mogelijkheid alle extra opties aan te vinken die je nodig hebt en je zal uitkomen op een bepaalde maand- en jaarprijs. Ga je hiermee akkoord, dan krijg je in een paar dagen een schriftelijke bevestiging binnen van de provider met daarin een aansluitdatum. Sneller en gemakkelijker kan bijna niet.
  • Overstappen: een laatste dienst die de meeste providers en ook vergelijkingssites aanbieden is een overstapservice. Je geeft ze door wat je wilt en wat je had en je oude contract wordt voor je opgezegd. Uiteraard krijg je hier ook weer bevestiging van en soms moet je je televisieabonnement zelf annuleren. Lees dit dus goed en wees er zeker van dat alles is geregeld. Zo voorkom je misverstanden en dubbele betalingen.

 

Waaraan moet een goede vergelijkingssite voldoen?

Eigenlijk kun je dus theoretisch alles online regelen en via één website: de vergelijkingssite. Hiervan zijn er veel aanwezig en het is belangrijk dat je een site kiest die geschikt is voor jou. Sommige sites vergelijken alle providers, andere sites vergelijken alleen een selectie en weer andere sites vergelijken alleen specialistische contracten (een bepaald type internet, goedkope contracten, enzovoorts). Er zijn echter enkele kenmerken die elke goede vergelijkingssite moet hebben.

  • Een goede dekking: het is belangrijk dat er bij de vergelijkingssite voldoende providers zijn aangesloten. Alleen dan heb je een compleet beeld van wat er aangeboden wordt. Controleer dit dus van tevoren. Eventueel kun je de ontbrekende providers compenseren met een andere vergelijkingssite.
  • Onafhankelijk: vervolgens is het natuurlijk van belang dat je eerlijke resultaten te zien krijgt. Deze moeten op een objectieve manier worden gegenereerd en gepresenteerd. Je kunt dit gemakkelijk controleren door wat meer over de vergelijkingssite in kwestie te lezen. Vaak zijn eerlijke sites erg transparant over hoe ze hun geld verdienen en dat heb je nodig. Kies daarom alleen onafhankelijke vergelijkingssites waarvan je zeker weet dat ze geen politieke of commerciële bijbedoelingen hebben.
  • Handige filters: als laatste kun je kijken naar de filters die door de vergelijkingssite worden aangeboden. Deze gebruik je om de juiste resultaten naar voren te brengen. Voor jou is het erg handig als deze filters jouw wensen representeren. Je kunt dan exact instellen wat je zoekt en alleen de resultaten zien die hierbij aansluiten. Kijk daarom altijd even naar de filters en bepaal of ze voor jou afdoende zijn.

 

Enkele aandachtspunten

Natuurlijk is het erg gemakkelijk om alles zo online te regelen. Je hebt een goede vergelijkingssite gevonden, je kunt je vergelijking in je eigen tijd uitvoeren en hebt verder niet te maken met openingstijden, wachttijden aan de telefoon of onbehulpzame medewerkers. Als jij van plan bent je contract zo af te sluiten, houd dan de volgende aandachtspunten in acht.

  • Bevestiging: vraag overal bevestiging van en als je dit binnen een paar dagen niet hebt ontvangen, ga er dan achteraan. Omdat je zelf niet in staat bent met een medewerker om de tafel te zitten en een contract te ondertekenen, is dit het enige bewijs dat je hebt van jouw handelingen.
  • Maandprijs en jaarprijs: probeer bij je vergelijking zowel de maandprijs als de jaarprijs te weten te komen. Veel providers bieden de eerste x maand een korting aan en adverteren hun contracten daarmee. In realiteit betaal je na deze periode dus een hoger bedrag. Wat in eerste instantie maandelijks goedkoop leek, kan dan op jaarbasis duurder uitpakken dan een ander contract.
  • De aangeboden internetsnelheid: ga je internet via telefoonkabel (DSL) aanschaffen, houd er dan rekening mee dat de aangeboden internetsnelheid de maximale snelheid is. In realiteit is deze afhankelijk van de lengte van de kabel naar de centrale en het gebruik van de lijn (bijvoorbeeld door de televisie). Het kan dus zijn dat de snelheid voor jou aanzienlijk langzamer uitpakt.

 

Abonnementen vergelijken

Wil je nu je vergelijking beginnen en ben je klaar voor het vinden van een nieuw televisie- en internetabonnement? Bespaar dan tientallen euro’s per jaar als je hier gebruik maakt van onze onafhankelijke vergelijker.