Tv en internet Spanje

Ga je op vakantie naar Spanje en wil je daar Nederlandse televisiekijken en internet kunnen ontvangen? Dan heb je natuurlijk een aantal mogelijkheden. Deze zijn niet allemaal even gemakkelijk, maar het is zeker niet onmogelijk om ook in Spanje naar Nederlandse kanalen te kijken. Hier kun je lezen hoe je in Spanje en andere landen buiten Nederland het beste televisie en internet kunt ontvangen.

 

Internet in Spanje

Natuurlijk zijn er in Spanje ook gewoon wifi-punten waarop je kunt inloggen. Daarnaast heb je op veel mobiele abonnementen tegenwoordig ook de mogelijkheid dat je zonder extra kosten kunt internetten binnen de EU. Gebruik je telefoon vervolgens als een hotspot en je kunt dit dan projecteren naar je tablet of laptop. Als je dit niet hebt of je wilt niet van wifi-punten afhankelijk zijn, dan heb je de volgende opties.

  • Via een dongel: wil je graag internet kunnen ontvangen op je laptop, dan is een dongel misschien een optie. Je kunt deze in Nederland of Spanje aanschaffen en in een USB-poort doen in je apparaat. Dongels zijn klein en gemakkelijk mee te nemen. Kies voor een prepaid versie en doe er een Spaanse simkaart in die je daar oplaadt met geld. Dan ben je veel goedkoper uit.
  • Via een 4G modem: wil je graag internet op je boot, caravan of camper dan kun je een 4G modem aanschaffen en daarmee je eigen wifi-netwerk maken. Deze modem bevat een simkaart en je kiest daar een abonnement bij. De prijs voor een modem ligt eenmalig rond de €200 en daarna kost het abonnement gemiddeld €30 – €50 per maand. Controleer goed wat het kost als je je modem mee neemt naar het buitenland.
  • Via de satelliet: heb je een camper, een caravan of een boot, dan kun je ook via de satelliet internetten. Dit is handig als je ook televisie wilt ontvangen en in Spanje Nederlandse kanalen wilt bekijken. Kies je voor een satelliet dan zijn de aanschafkosten erg hoog, omdat je de apparatuur moet kopen. Ook het installeren is vaak niet gemakkelijk. Daarna zijn de abonnementskosten echter vaak lager. Dit is alleen een optie als je veel naar het buitenland gaat of als je ook televisie wilt ontvangen in je mobiele woonruimte.

 

Televisie in Spanje

Er zijn dus een aantal manieren waarop je internet kunt ontvangen in het buitenland en tegenwoordig is dit ook helemaal niet moeilijk en duur meer. Bel je provider eens op en vraag na of jij ook in aanmerking komt voor gratis internet in de EU, dan ben je direct van je probleem af. Televisiekijken in het buitenland is echter aanzienlijk ingewikkelder, vooral als je je gewone Nederlandse zenders wilt kunnen blijven zien. Hier vind je enkele mogelijkheden die je hebt.

  • Via de satelliet: als jij een mobiel onderkomen hebt in Spanje, zoals een boot een camper of een caravan, dan kun je hier een schotel op laten monteren. Daarmee kun je gewoon Nederlandse televisiekijken en dus ook internetten, mocht je dit willen. Een schotel is duur en omdat je een abonnement moet nemen ook niet seizoensgebonden. Dit is alleen een optie als je veel weggaat of als je je contract telkens aan- en uit wilt zetten.
  • Via het internet: je bent enigszins beperkt in Spanje, maar het is mogelijk om via een website zoals NPO gemist en RTL XL je programma’s terug te kijken. De keuze is niet erg groot, maar misschien zit er iets tussen dat je graag wilt zien. Heb je daar een Google Chromecast of een Apple TV bij, dan kun je deze beelden projecteren naar een televisie in Spanje.
  • Via een app: controleer bij je telecomprovider of er een televisieapp beschikbaar is en of deze ook in het buitenland te gebruiken is. Meestal is dit niet het geval, in verband met uitzendrechten, maar het is wel het proberen waard.
  • Via een Slingbox: een Slingbox koop je voor ca. €200. Het is een apparaatje waarmee je de beelden van je digitale ontvanger in huis kunt bekijken waar je ook bent in de wereld. Je hebt dan wel een snelle internetverbinding nodig, anders werkt het niet.
  • Via een VPN-verbinding: met een VPN-verbinding geef je het idee af dat je in Nederland op het internet zit, in plaats van in het buitenland. Dat komt doordat je IP-adres dan Nederlands wordt en de geografische blokkering wordt opgeheven. Er zijn verschillende providers om uit te kiezen, zoals VyprVPN, GooseVPN, Express VPN of NORDVPN. Deze zijn te gebruiken op alle apparaten en soms kun je ze gratis testen. Daarna betaal je zo’n €5 – €10 per maand. Ook maandelijks opzegbare abonnementen zijn mogelijk.

 

Abonnementen vergelijken

Is het tijd voor een nieuw televisie- en internetabonnement? Dan kun je deze gemakkelijk vinden als je van onze vergelijker gebruik maakt. Je vindt dan alle financiële informatie die je nodig hebt in een handig overzicht, zodat je niet alleen het beste- maar ook het voordeligste abonnement kunt uitkiezen.