Solcon internet tv + kosten

Bij Solcon kun je een alles-in-1 pakket afsluiten waarmee je kunt internetten, televisie kunt kijken en kunt bellen met een vaste lijn of mobiel. Er zijn pakketten voor glasvezel- en voor DSL-internet en deze kun je zelf verder uitbreiden naar je eigen behoeften. Alhoewel Solcon haar diensten voorheen voornamelijk op stedelijke omgeving richtte, zijn ze ondertussen erg populair geworden onder gebruikers in de buitengebieden. Solcon is wel een regionale provider, dus je zal eerst een postcodecheck moeten doen om te achterhalen of jij hier ook onder valt. Hier vind je alle informatie wat betreft de kosten waarmee je te maken krijgt als je bij Solcon een alles-in-1 pakket afsluit.

 

De kosten

Solcon biedt 6 basispakketten aan, drie voor glasvezel en drie voor DSL-internet. Hoe duurder het pakket, hoe sneller het internet en hoe uitgebreider de inhoud. Deze basispakketten kun je vervolgens uitbreiden met een aantal extra opties, zoals zenderpakketten of een extra tv-ontvanger. Onderstaand overzicht geeft de prijzen weer van de alles-in-1 basispakketten zoals Solcon ze aanbiedt.

 

Solcon glasvezel Start

·       50 Mbit/s

·       70+ tv zenders

·       Tv gemist

·       Gratis SIMkaart

 

 

 

 

€56,75 per maand

Solcon glasvezel Compleet

·       100 Mbit/s

·       70+ tv zenders

·       Tv gemist

·       Gratis opnemen

·       Gratis SIMkaart

 

 

 

€58,75 per maand

Solcon glasvezel Premium

·       200 Mbit/s

·       100+ tv zenders

·       Tv gemist

·       Gratis opnemen

·       Gratis pluspakket

·       Onbeperkt bellen

·       Gratis SIMkaart

 

€78,75 per maand

Solcon DSL Start

·       50 Mbit/s

·       70+ tv zenders

·       Tv gemist

·       Gratis SIMkaart

 

 

 

 

€48,75 per maand

Solcon DSL Compleet

·       100 Mbit/s

·       70+ tv zenders

·       Tv gemist

·       Gratis opnemen

·       Gratis SIMkaart

 

 

 

€53,75 per maand

Solcon DSL Premium

·       100 Mbit/s

·       100+ tv zenders

·       Tv gemist

·       Gratis opnemen

·       Gratis pluspakket

·       Onbeperkt bellen

·       Gratis SIMkaart

 

€68,75 per maand

 

  • De goedkoopste optie: als je kiest voor het Startpakket van Solcon, betaal je €48,75 per maand voor DSL- en €56,70 voor glasvezelinternet met een snelheid van 50 Mbit/s. Houd er rekening mee dat in het geval van DSL, dit een maximumwaarde is en dat de daadwerkelijke snelheid afhangt van de lengte van de kabel. Je krijgt dan meer dan 70 televisiezenders, tv gemist en een gratis SIMkaart.
  • Gemiddelde prijzen: een Solcon Compleet pakket geeft je glasvezel- of DSL-internet met 100 Mbit/s. Je krijgt er dan ook een gratis opnemen pakket bij. Hiervoor betaal je €53,75 of €58,75 per maand.
  • De duurste optie: het Solcon Premium pakket heeft veel extra voordelen. Je krijgt standaard meer dan 100 televisiezenders, je hebt internet met 100- of 200 Mbit/s, je kunt een gratis pluspakket uitkiezen en met je vaste lijn onbeperkt bellen binnen Nederland en Europa. De prijs die je dan betaalt is €68,75 per maand voor DSL en €78,75 per maand voor glasvezelinternet.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Bij Solcon heb je dus vrij veel mogelijkheden, vooral als je geïnteresseerd bent in een alles-in-1 pakket. Je kunt bij hen geen pakketten krijgen voor internet en televisie alleen. Toch heb je nog een groot aantal keuzes te maken tijdens het samenstellen van je pakket, die direct invloed kunnen hebben op de prijs. De grootste bijdragers vind je hier beneden.

  • DSL of glasvezel: nog niet iedereen in Nederland is al op het glasvezelnetwerk aangesloten. Solcon richt haar diensten hier wel voornamelijk op. Voor glasvezel betaal je meer, maar daar krijg je dan ook een zeer stabiel en supersnel internet voor terug. Glasvezel heeft vele voordelen en hier staat dus ook een meerprijs tegenover. Het is aan jou de keuze of je dit ervoor over hebt.
  • De internetsnelheid: niet iedereen heeft supersnel internet nodig. Zo is een snelheid van 50 Mbit/s al ruim voldoende voor een tweepersoonshuishouden en je kunt met 200 Mbit/s als gezin met een aantal zware gebruikers meer dan prima uit de voeten. Lees je een beetje in over de snelheden en de situaties waar deze bij aansluiten. Zo voorkom je dat je internet te traag is, maar ook dat je te veel betaalt. Ondertussen kun je deze tabel raadplegen.

 

Aantal Mbit/s Situatie waarbij het aansluit
20 Mbit/s Voor 2 gebruikers. Deze kunnen probleemloos e-mailen, YouTube video’s kijken, browsen en sociale media bijhouden.
40 Mbit/s Voor 2 tot 4 gebruikers. Deze kunnen probleemloos tegelijkertijd e-mailen, YouTube video’s kijken in hoge kwaliteit, browsen en sociale media bijhouden.
100 Mbit/s Voor 4 gebruikers. Een gezin kan tegelijkertijd probleemloos e-mailen, YouTube video’s kijken in hoge kwaliteit, browsen en sociale media bijhouden en gamen.
150 Mbit/s Voor meer dan 5 gebruikers. Deze kunnen allen met hun wifi-apparaten tegelijkertijd online, 4K televisie- en YouTube kijken, gamen, browsen en sociale media bijhouden. Ideaal om voorbereid te zijn op de toekomst.
300 Mbit/s Voor meerdere zware gebruikers. Deze kunnen in principe alles tegelijkertijd doen, inclusief online interactief gamen, streamen, downloaden, 4K televisiekijken, enzovoorts.

 

  • De extra opties: net als bij veel andere providers kun je bij Solcon je contract uitbreiden. Voor elke extra opties die je kiest betaal je meer, maar misschien heb je dit wel nodig. Onderstaand overzicht geeft weer wat de kosten zijn voor deze extra opties en waar je bij Solcon gebruik van kunt maken.

 

Solcon extra opties Prijs per maand
Film 1 €14,95
Pluspakket met 40+ extra zenders €9,95
Ziggo Sport Totaal €14,95
Opnemen en doorspoelen €5
Duits pakket €3,99
Fox Sports €7,50
Tv-ontvanger extra €2,50

 

Interessante bespaartips

Het is belangrijk dat je een televisie- en internetpakket kunt vinden dat aansluit op jouw persoonlijke behoeften. Daarom zal je waarschijnlijk wat extra moeten betalen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je opties kiest die je uiteindelijk niet gebruikt. De onderstaande tips kunnen je helpen de kosten laag te houden.

  • Probeer eerst basis: bij Solcon krijg je standaard een groot aantal zenders in je pakket. Deze zijn al bij de prijs inbegrepen en meer dan dubbel het aantal als wat je bij sommige andere providers krijgt. Het kan maar zo zijn dat deze zenders voor jou voldoende zijn en dat je eigenlijk niet meer nodig hebt. Probeer daarom eerst alleen een basispakket af te sluiten en test deze een paar maanden. Alleen dan kun je echt beoordelen wat je aan extra opties nodig hebt. Je voegt deze gemakkelijk op een later tijdstip nog toe.
  • Maak een vergelijking: Solcon is niet de enige provider op de markt. Er zijn een aantal andere grote en kleine providers die je misschien een beter pakket kunnen aanbieden. Misschien ben je wel geïnteresseerd in kabelinternet of wil je graag gebruik kunnen maken van een app om op je tablet en smartphone ook televisie te kijken. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een beslissing maakt wat betreft je provider. Alleen zo weet je dat je de beste deal te pakken hebt.

 

Abonnementen vergelijken

Wil jij ook geld besparen op je nieuwe televisie- en internetpakket? Wacht dan niet langer. Via onze vergelijker kun je nu alvast een aantal abonnementen met elkaar vergelijken en zien wat voor jou financieel de beste optie is.