SKP internet tv + kosten

SKP staat voor Stichting Kabeltelevisie Pijnacker. Het is een regionale telecomprovider die internet, televisie en telefonie aanbiedt in de omgeving van Pijnacker alleen. Het internet wordt geleverd via COAX of glasvezel en dat betekent dat het snel is en stabiel. Als je wilt weten of jij in aanmerking komt voor glasvezelinternet of één van de andere diensten bij SKP, dan kun je dit het beste via je postcode bij SKP zelf opvragen. Naast internet- en televisieabonnementen kun je bij hen ook een alles-in-1 pakket afsluiten of voor enkel televisie kiezen. Hier vind je alle financiële informatie die je nodig hebt als je SKP overweegt als je toekomstige provider.

 

De kosten

SKP hanteert prijzen die in Nederland gemiddeld zijn. Je krijgt een basispakket die je uitkiest naar aanleiding van je internetsnelheid en het type internet dat je wilt ontvangen. Glasvezelinternet is nog altijd duurder dan kabelinternet, maar de verschillen worden kleiner. Er zijn bij SKP zes contracten beschikbaar voor internet en televisie en de prijzen vind je samengevat in onderstaand overzicht.

 

SKP contract Inhoud Prijs per maand
Brons 72 televisiezenders, 25 Mbit/s kabelinternet €40,50
Zilver 72 televisiezenders, 150 Mbit/s kabelinternet €51,50
Goud 72 televisiezenders, 300 Mbit/s kabelinternet €61,50
Kristal 72 televisiezenders, 50 Mbit/s glasvezelinternet €45
Briljant 72 televisiezenders, 150 Mbit/s glasvezelinternet €55
Diamant 72 televisiezenders, 500 Mbit/s glasvezelinternet €70

 

  • De goedkoopste optie: je betaalt het minste geld als je voor kabelinternet kiest met een snelheid van 25 Mbit/s. Voor €40,50 krijg je dan ook 72 standaard televisiezenders. Voor een tweepersoonshuishouden is dit Brons contract een prima optie.
  • Gemiddelde prijzen: heb je een groter gezin, of zijn er in jouw huishouden enkele zware gebruikers aanwezig, dan kun je beter voor een sneller internet gaan. Voor 150 Mbit/s kabelinternet betaal je dan €51,50 per maand en voor glasvezelinternet met dezelfde snelheid €55.
  • De duurste optie: bij SKP kun je ook razendsnel glasvezelnet bestellen met een snelheid van 500 Mbit/s. Bij deze snelheid kun je met een groot aantal mensen tegelijkertijd wifi gebruiken zonder problemen. Ook 4K televisie, online gamen, downloaden en streamen gaat vlekkeloos, ook tegelijkertijd. Hiervoor betaal je wel de hoofdprijs van €70 per maand.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het afsluiten van je abonnement zal je enkele keuzes moeten maken wat betreft de inhoud ervan. Deze keuzes hebben direct invloed op wat jij elke maand moet betalen. Daarom is het goed om even bij je mogelijkheden stil te staan, voordat je een beslissing maakt.

  • Kabel of glasvezel: glasvezelinternet en kabelinternet hebben beide als grote voordeel dat de snelheid exact is en stabiel. Wat je aangeboden krijgt zal je ook ontvangen en dat constant. De snelheid van internet via DSL, daarentegen, wordt beïnvloed door factoren zoals gelijktijdig gebruik en de lengte van de kabel. Het grote voordeel van glasvezel ten opzichte van kabel is dat je met dezelfde snelheid kunt up- en downloaden. Glasvezel is wel duurder.
  • De extra opties: ook bij SKP heb je een aantal extra opties waarmee je je contract kunt uitbreiden. Deze hebben direct invloed op de prijs, omdat elke optie die je aantikt je maandprijs doet stijgen. Onderstaand overzicht vertelt je exact wat je bij SKP nog meer kunt kiezen en voor welke prijs. Ze bieden ook interessante combipakketten aan en indien je in beide geïnteresseerd was kun je zo geld besparen.

 

Extra optie SKP Prijs per maand
Digitaal premium televisiepakket met 34 extra zenders €9,50
Film 1, 6 extra filmkanalen €13,20
Ziggo Sport Totaal, 7 extra sportkanalen €13,20
Film 1/Sport 1, 13 extra kanalen €21,30
Fox Sport Eredivisie, 4 extra sportkanalen €7,50
Fox Sports International, 3 extra sportkanalen €10
Fox Sports Combi, 7 extra sportkanalen €15
Combi sportpakket, 11 extra sportkanalen €11

 

  • De provider: SKP is natuurlijk niet de enige provider in Pijnacker en omstreken. Ook al bieden ze mooie pakketten aan, het kan geen kwaad om ook te kijken wat de andere aanbieders voor jou beschikbaar hebben. Op die manier kun je de provider en het abonnement kiezen die het beste bij je behoeften past.

 

Interessante bespaartips

Geld besparen op de kosten voor een televisie- en internetabonnement wil natuurlijk iedereen. Daarom kun je de onderstaande tips gebruiken en jouw maandprijs zo laag mogelijk houden.

  • De internetsnelheid: vraag jezelf af welke internetsnelheid je echt nodig hebt. Het is misschien aanlokkelijk om voor de snelste optie te kiezen, maar als je dit niet volledig gebruikt betaal je te veel.
  • De extra opties: hetzelfde geldt voor de extra opties. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door wat er wordt aangeboden, maar vergeet niet dat een extra €13,20 per maand neerkomt op een jaarlijks bedrag van meer dan €150. Vraag jezelf dus af welke extra opties je echt nodig hebt of neem eerst een simpel basisabonnement en breid deze later uit als je merkt dat het niet afdoende is.

 

Abonnementen vergelijken

Via onze vergelijker kun je in één oogopslag zien welke provider de beste contracten aanbiedt voor jouw behoeften. Volg de link op deze website, vul je filters nauwkeurig in en ook jij kunt tientallen euro’s besparen op je nieuwe televisie- en internetabonnement.