Tv en internet en mobiel

De meeste telecomproviders bieden televisie en internet aan, zowel als telefonie. Dit telefoniegedeelte bestaat of uit een vaste lijn met of zonder belbundels en/of een mobiel abonnement. Je hebt de mogelijkheid om alles onder te brengen in één abonnement, wat voor jou natuurlijk gemakkelijk en overzichtelijk is. De meeste providers bieden je ook een korting aan of geven je de mogelijkheid van bijzondere acties gebruik te maken als je vaste lijn en je mobiele contract ook bij hen onderbrengt. Dit wordt ook wel Quad Play genoemd.

 

Wat is Quad Play en wat zijn de voor- en nadelen?

Waarschijnlijk ben je al bekend met de alles-in-1 abonnementen die de providers aanbieden. Dit is een abonnement waarmee je internet, televisie en een vaste lijn combineert. Als je hier ook een mobiel contract aan toevoegt, dan spreken we van Quad Play. Je brengt dan al je telecomdiensten onder bij één en dezelfde provider. Hieraan zitten uiteraard enkele voor- en nadelen verbonden.

  • Je hebt maar één contactpunt nodig voor al je vragen. Dit maakt de communicatie een stuk gemakkelijker.
  • Je komt in aanmerking voor kortingen als je alle diensten bij één provider onderbrengt. Denk aan dubbele databundels of gratis tv-zenders.
  • Je bent vaak goedkoper uit met één Quad Play contract dan met vier afzonderlijke contracten.

 

  • Je bent afhankelijk van één enkele provider. Overstappen is dan veel moeilijker.
  • Je hebt veel minder keuzevrijheid. Misschien is er een mobiel abonnement bij een andere provider die beter aansluit bij je behoeften.

 

De voordelen per provider

Als je geïnteresseerd bent, dan kun je het onderstaande overzicht raadplegen. Hierin hebben we exact samengevat wat je bij de grote Nederlandse providers ontvangt aan voordelen als je een Quad Play abonnement neemt. Het is moeilijk om de kosten weer te geven voor deze abonnementen, omdat deze sterk afhankelijk zijn van je eigen voorkeuren en instellingen. Het is daarom beter deze direct op te vragen bij de verschillende providers.

 

Provider Quad Play voordelen
KPN KPN Compleet: €5 korting op je mobiele abonnement, verdubbeling databundel, gratis zenderpakket, MB’s delen, gratis bellen.
Telfort Telfort Combivoordeel: verdubbeling databundel, €5 korting op je factuur, gratis FOX Sports Eredivisie, gratis opnemen pakket of een combinatie hiervan
XS4ALL XS4ALL compleet: bij combinatie met een mobiel abonnement van KPN krijg je dezelfde voordelen als bij KPN compleet.
Ziggo Bij mobiel Vodafone abonnement: verdubbeling databundel, €5 korting op je mobiele abonnement, gratis tv-pakket en gratis Veilig Online internetbeveiliging.
T-Mobile €2,50 korting op je alles-in-1 abonnement, korting op Sportpakketten.

 

Wel of geen Quad Play abonnement afsluiten?

Een Quad Play abonnement levert je dus veel interessant voordeel op. Als jij van plan bent een telecomabonnement af te sluiten en deze de eerste tijd niet te veranderen, dan is het een zeer gemakkelijke manier om al je telecomdiensten met elkaar te combineren. Ben je echter van plan om jaarlijks van provider over te stappen, omdat je altijd van de beste deals en acties gebruik wilt maken, dan is een Quad Play abonnement minder geschikt. Je moet dan direct 4 verschillende contracten laten veranderen en dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Is een Quad Play abonnement voor jou de beste optie? Dat hangt volledig af van je eigen voorkeur en behoeften.

 

Abonnementen vergelijken

Ben je op zoek naar een televisie- en internetpakket inclusief mobiel? Dan kun je hier onze vergelijker gebruiken om het beste pakket te vinden voor jouw situatie. Zo kun je veel geld besparen en toch de meest geschikte samenstelling vinden.