Tv en internet maandelijks opzegbaar

Bij het afsluiten van je televisie- en internetabonnement heb je verscheidene keuzes te maken. Je moet bepalen hoe snel jij wilt kunnen internetten, hoeveel zenders je nodig hebt, of je ook extra zenderpakketten wilt nemen, of je extra ontvangers nodig hebt voor meerdere televisies, of je wilt kunnen opnemen en terugkijken, enzovoorts. Eén van de opties wat betreft je contract zelf is of je deze voor 1 jaar of voor 2 jaar wilt afsluiten. Een alternatieve optie is om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar contract. Hier lees je over waar je in het laatste geval dan mee te maken krijgt.

De kosten

Allereerst de kosten. Maandelijkse opzegbare contracten zijn logischerwijs duurder dan contracten met 1 of 2 jaar vaste looptijd. Dit is ook logisch, een aanbieder is dan niet zeker dat jij de volgende maand nog klant blijft bij hen. Kies je voor een contract met een vaste looptijd, dan hebben ze de zekerheid van jouw inkomen voor 12 of 24 maanden lang. Hierdoor kunnen ze de prijs naar beneden doen. Voor een maandelijks opzegbaar contract betaal je gemiddeld €5 meer per maand, maar dit kan enigszins verschillen per provider. Op jaarbasis is dit dus €60 die je anders niet hoefde te betalen. Daarom is het belangrijk dat je zeker weet dat een maandelijks opzegbaar contract voor jou het beste is.

 

De voordelen

Maandelijks opzegbare contracten hebben natuurlijk een aantal voordelen voor jou, als consument. Dit is ook de reden dat deze contracten nog steeds worden aangeboden en ook afgenomen. Hier vind je de voordelen op een rijtje.

  • Je bent veel flexibeler. Komt er een betere aanbieding langs, dan ben je zonder problemen elk moment overgestapt.
  • Als je tijdelijk een contract nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je maar een paar maand ergens woont, dan is een maandelijks opzegbaar contract ideaal.
  • Zijn er problemen met je provider, dan kun je gemakkelijk wisselen.
  • Het geeft je de mogelijkheid om enkele providers uit te proberen totdat je een vast contract neemt.

 

De nadelen

Uiteraard zijn er ook nadelen verbonden aan een maandelijks opzegbaar contract. In sommige gevallen kun je misschien niet anders, maar in andere gevallen is het beter je hier goed bewust van te zijn voordat je zo’n contract afsluit.

  • Een maandelijks opzegbaar contract kan wel €5 duurder zijn per maand dan een contract voor vaste tijd.
  • Als je een maandelijks opzegbaar contact afsluit kun je niet altijd gebruik maken van de bonussen en aanbiedingen van de provider.

 

Een alternatief: maandelijks opzegbare extra opties

Een andere manier om meer flexibiliteit te krijgen en om niet de extra kosten te betalen voor een maandelijks opzegbaar contract is door een provider te kiezen waarbij je maandelijks opzegbare extra opties hebt. Je sluit dan een contract af voor 1 of 2 jaar, maar kunt deze te allen tijde veranderen via een klantenportal. Zo kun je extra televisiepakketten aan en uitzetten, kun je televisies laten toevoegen en weghalen en heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld tijdens een belangrijk sportevenement de sportkanalen aan te schaffen en deze nadat het evenement is afgelopen weer uit te zetten. Op die manier heb je wel meer vrijheid en zit je niet exact aan het contact vast dat je in eerste instantie hebt afgesloten. Het blijft dan natuurlijk nog wel onmogelijk om van aanbieder te veranderen voordat je contract is afgelopen zonder hiervoor een boete te moeten te betalen.

 

Wel of geen maandelijks opzegbaar contract?

Of een maandelijks opzegbaar contract voor jou de beste optie is, kun jij alleen beslissen. In sommige gevallen is het zeker voordelig, vooral als je wilt testen welke provider het beste voor je is of als je maar voor korte tijd op een bepaald adres woont. Aan de andere kant is het goedkoper om een contract voor een vaste periode af te sluiten. Daarnaast krijg je dan ook toegang tot acties en bonussen die je anders misloopt. Kijk dus goed naar je situatie, vraag je af waarom jij een maandelijks opzegbaar contract wilt en bepaal of dit het extra geld waard is. Eventueel kun je de flexibiliteit die je mist als je een vast contract neemt compenseren met maandelijks opzegbare pakketten.

 

Abonnementen vergelijken

Als jij wilt weten of een maandelijks opzegbaar contract voor jou betaalbaar is, dan kun je via onze vergelijker exact zien wat de verschillende providers je aanbieden. Daarnaast maak je zo ook een handige vergelijking tussen de contracten die er zijn. Met onze vergelijker kies je snel de beste en goedkoopste aanbieder en kun je tientallen euro’s besparen.