Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Benieuwd naar de levertijd van internet, dus hoe snel je online kunt zijn? Een aansluiting op internet kent gemiddeld genomen een vrij lange levertijd, waardoor het een goed idee is om daar op voorhand goed naar te kijken. Ziggo staat bekend om de korte levertijd, een aantal andere providers neemt het daar niet zo nauw mee en laat klanten langer wachten.

Top 3 in levertijden

We hebben de verschillende providers gevraagd naar de levertijd wanneer we er een internetaansluiting willen afnemen. Het gaat dan om zowel nieuwe aansluitingen als het omzetten van bestaande aansluitingen.

Dit zijn de drie providers met de kortste levertijden:

  • Ziggo: 1 week
  • Telfort: maximaal 2 weken
  • Vodafone: 3 weken

Bij Ziggo is er vervolgens sprake van een contract voor 1 jaar, net als bij Telfort. Vodafone biedt je meer flexibiliteit, daar heb je iedere maand de mogelijkheid om je snelheid naar wens aan te passen.

Deze drie providers zorgen voor een korte levertijd wanneer je gebruik wilt maken van het internet. Uiteraard is het mogelijk het internet te combineren met een abonnement voor televisie en/of bellen. Het aansluiten daarvan lukt over het algemeen sneller. Het internet zorgt voor de vertraging met betrekking tot de levertijd.

Overzicht van levertijden per provider

Benieuwd naar de levertijd die je van andere providers kunt verwachten? Online.nl, Tele2, KPN, XS4ALL en bijvoorbeeld Stipte rekenen standaard 3 – 4 weken. Dat betekent dat je tot bijna een maand moet wachten totdat je gebruik kunt maken van het internet.

Telfort slaagt er in een aantal gevallen voor om het internet binnen 2 weken beschikbaar te maken. Dat hangt af van het feit of ze hiervoor hun eigen netwerk of het netwerk van KPN dienen te gebruiken. Indien het via het eigen netwerk gaat levert dit een behoorlijk kortere levertijd op. Bij Vodafone is de levertijd met 3 weken wat langer, maar dat komt onder andere door het feit dat er een afspraak gemaakt dient te worden met de monteur.

Tele2 kan bij hoge uitzondering binnen 2,5 weken zorgen voor internet. Ziggo en Caiway zijn echter sneller. Zij leveren een kabelverbinding (coax) binnen 1 week. Een glasvezelverbinding kost gemakkelijk 4 weken tijd, waardoor de levertijd aanzienlijk is.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Laatste nieuws

Ziggo verhoogt internetsnelheid tot 400 Mbit/s

Ziggo is de grootste aanbieder van breedband internet in Nederland. En er

Internet-, UTP- of LAN-kabel inkorten

Een internet-, UTP- of LAN-kabel gebruikt u om een connectie te maken

XS4ALL meest aanbevolen alles in 1 provider van Nederland

XS4ALL is de meest aanbevolen alles in 1 provider van Nederland. Dat