Informatie, tips en prijzen
Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Thuis de snelheid van het internet verhogen? Je kunt de snelheid van het internet verbeteren door de ontvangst van het signaal te verbeteren, een repeater of access point te installeren en bijvoorbeeld de PC zelf sneller te maken. We lichten je de tips hieronder uitgebreid toe.

Benieuwd hoe snel de verbinding op dit moment is, zodat je straks na kunt gaan wat de winst is? Je kunt een snelheidstest doen op bijvoorbeeld www.speedtest.net. Probeer de test in ieder geval 5x te doen en neem het gemiddelde om je verbinding goed te testen.

Ontvangst van het signaal verbeteren

Je kunt thuis de snelheid van het internet verhogen door voor een goede ontvangst te zorgen. Plaats de router bijvoorbeeld eens buiten de meterkast of iets hoger in de kast. Meet het verschil en zet de router daarna eens rechtop neer met de antennes in een andere richting. Indien dat allemaal niet helpt is het verstandig om de router op een centrale plaats in huis neer te zetten, bijvoorbeeld door kabels te verlengen en door te trekken.

Een alternatief is internet via het stopcontact. Een setje stroomadapters zorgt ervoor dat je het signaal via het stopcontact elders in huis weer kunt oppakken. Dit kan desgewenst op basis van een set met een geïntegreerde wifi-zender.

Kijken welke snelheid maximaal haalbaar is op jouw adres? Tv en internet vergelijken  (postcode check)

Repeater of access point installeren

Heb je slechts in bepaalde kamers last van een beperkte internetsnelheid? Een wifi-repeater in een kamer met goede ontvangst kan je helpen het bereik te vergroten. Houd er rekening mee dat dit de snelheid van je verbinding in algemene zin met ruwweg de helft zal verminderen. Als alternatief kun je gebruik maken van een access point. Je zorgt er met een bedrade verbinding naar het punt toe dat je vanaf daar voor een draadloos signaal kunt zorgen.

internet snelheid verbeterenPC sneller maken

Wil je nog steeds niet vlotten met de snelheid van het internet bij je thuis? Het is de moeite waard om ook de PC zelf op te schonen. Verwijder software die je niet nodig hebt of installeer deze zelfs helemaal opnieuw. Op die manier zorg je er vanaf het punt dat het internet bij je binnenkomt via de router die het signaal draadloos maakt tot aan de PC die je gebruikt voor dat alle bottlenecks verdwijnen. Dit levert je thuis de snelste internetverbinding op, zodat je onbezorgd over het internet kunt surfen.

Direct tv en internet aanbiedingen vergelijken?

Laatste nieuws

Juiste abonnement kiezen

Voor veel apparaten heb je een abonnement nodig. Bereikbaar zijn kan alleen

Onderhandelingen Fox Sports leidden tot gang naar rechter

De onderhandelingen tussen onder andere KPN en Fox Sports hebben de gemoederen

tv vergelijken

Providers verhogen de prijzen

Providers verhogen de prijzen van hun abonnementen Diverse providers hebben het afgelopen