Goedkoop internet en tv

Ook wanneer je geen hoog budget hebt kun je internet en televisie thuis ontvangen. De meeste aanbieders hebben een basic standaardpakket waarin je internet met een bepaalde snelheid en een aantal televisiezenders met elkaar kunt combineren. Het is zeker niet nodig om een fortuin uit te geven aan dit soort abonnementen en vooral als je niet veeleisend bent, kun je voor weinig geld toch een mooi pakket samenstellen. Hieronder lees je over de minimumprijzen bij verschillende providers en krijg je enkele bespaartips om de kosten nog lager te kunnen houden.

 

De minimumprijzen

Voor een goedkoop basispakket betaal je in Nederland gemiddeld €43,40 per maand en iets meer dan €500 per jaar. Dit is voor de goedkoopste basispakketten die de verschillende aanbieders in Nederland ter beschikking stellen. Vaak heb je dan internet met een snelheid van tussen de 20 en 50 Mbit/s, tussen de 50 en 80 zenders en kun je gebruik maken van acties en welkomstgeschenken. Onderstaande tabel geeft weer wat de prijzen zijn en welke acties er op dit moment lopen, bij een aantal bekende Nederlandse providers.

 

Provider Korting Minimumprijs per maand Minimumprijs per jaar
KPN 3 maanden €12,50 korting, gratis monteur €51,50 €580,50
NLE 9 maanden €10 korting €39,95 €389,40
Caiway 6 maanden voor €39 per maand €48,45 €601,35
Online.nl 6 maanden €10 korting, gratis Fox Sports 1, 3 en 5 Eredivisie €39 €408
T-Mobile 6 maanden €10 korting, gratis Fox Sports Eredivisie €42 €474
Tele2 6 maanden €4 korting €33 €402
Telfort 3 maanden €12,50 korting €42,50 €472,50
XS4ALL 3 maanden €17,50 korting, gratis wifi-versterker cadeau €56 €654,50
Youfone 6 maanden €22 korting €41,95 €401,30
Ziggo 3 maanden €5 korting €39,50 €464,40
Gemiddelde prijzen Nederland €43,40 €503

 

De goedkoopste provider?

Kijkende naar de informatie in de tabel is Tele2 per maand het goedkoopste, terwijl je jaarlijks bij NLE het minste betaalt. Het is dus altijd goed om ook het jaarbedrag erbij te pakken, omdat deze door de aangeboden kortingen lager kan uitpakken. Aangezien het jaarbedrag exact aangeeft hoeveel je uiteindelijk moet betalen, raden we aan deze te vergelijken. In dit geval is de goedkoopste provider dus NLE en zoals beneden zal blijken krijg je daar ook veel waar voor je geld. Onze tip is dan ook niet alleen op prijs te vergelijken, maar ook te kijken wat je daarvoor terugkrijgt. Onderstaande tabel laat zien dat je anders een beter contract mis zou kunnen lopen.

 

NLE

·       100 Mbit/s ADSL internet

·       70 televisiezenders

·       €10 korting eerste 9 maanden

 

Maandprijs zonder korting: €39,95

Jaarprijs inclusief korting: €389,40

Tele2

·       20 Mbit/s ADSL internet

·       34 televisiezenders

·       €4 korting eerste 6 maanden

 

Maandprijs zonder korting: €33

Jaarprijs inclusief korting: €402

 

De extra opties

Aangezien je op zoek bent naar een goedkoop pakket, kun je uiteraard beter niet van de extra opties gebruik te maken. Laat je een zenderpakket toevoegen, bijvoorbeeld, dan kost je dit soms €15 per maand extra, wat op jaarbasis natuurlijk al €180 is. Zoek je meer kijkmogelijkheden, overweeg dan Netflix. Sommige providers, zoals KPN, bieden deze diensten al aan in hun pakket. Voor €8 per maand heb je dan toegang tot een grote videotheek vol met series en films.

 

Interessante bespaartips

Is het voor jou belangrijk om een zo goedkoop mogelijk contract af te sluiten met de beste inhoud? Gebruik dan de onderstaande tips om dit waar te maken.

  • Zo standaard mogelijk: probeer geen extra opties uit te kiezen, maar houd het bij wat er in het basispakket wordt aangeboden. Eventueel kun je een provider nemen die je veel zenders aanbiedt en toch een lage prijs hanteert, zoals NLE. Vaak heb je de extra kanalen helemaal niet nodig, omdat je naast je werk en je sociale leven veel minder tijd hebt om televisie te kijken dan je misschien in eerste instantie dacht.
  • ‘Langzaam’ internet: als je kijkt naar de verschillende internetsnelheden, dan lijkt 20 of 50 Mbit/s misschien langzaam. Deze snelheden zijn echter prima als je het internet gebruikt om te surfen, te e-mailen, YouTube filmpjes te kijken en om je sociale mediapagina’s bij te houden. Pas in een huishouden met meer dan 2 personen of wanneer er zware gebruikers aanwezig zijn heb je misschien behoefte aan wat snellers.
  • Vergelijk ook op inhoud: ook al ben je op zoek naar het goedkoopste contract, het is niet verkeerd om ook enigszins op de inhoud in te gaan. Zoals bovenstaand voorbeeld heeft bewezen kun je soms voor een klein beetje geld meer per maand een aanzienlijk beter pakket vinden. Je hebt dan ook minder de neiging om voor extra opties te kiezen, omdat het aangeboden pakket al uitgebreider is.
  • Bekijk acties en aanbiedingen: als laatste is het ook goed om de acties en aanbiedingen goed te analyseren. Als je geïnteresseerd bent in sport kun je maandelijks €15 besparen als je een provider uitkiest die je Fox Sports gratis geeft. Bij XS4ALL krijg je een gratis wifi-versterker waarmee je ook wifi-bereik hebt op zolder of in de tuin. Zo’n apparaat is toch al gauw €80 waard. In sommige gevallen kun je deze aanbiedingen dus echt in je voordeel laten werken.

 

Abonnementen vergelijken

Begin hier met het vinden van je goedkope televisie- en internetabonnement en gebruik de link naar onze vergelijker om te kijken wat de beste providers in Nederland je te bieden hebben.