Tv en internet Eindhoven

Woon je in Eindhoven en heb je een nieuw televisie- en internetabonnement nodig? Dan zijn er een groot aantal providers die je hieraan kunnen helpen. En het goede nieuws is ook dat in veel wijken van Eindhoven het glasvezelnetwerk al is aangelegd. Dat betekent dat je toegang krijgt tot het meest stabiele en snelle internet mogelijk op dit moment. Wil jij weten wat er in Eindhoven tot je beschikking is? Lees dan verder en gebruik de onderstaande informatie bij het vinden van een nieuw abonnement.

 

De kosten

Allereerst de kosten. Het is goed om een postcodecheck te doen en te kijken of er op jouw adres glasvezelinternet beschikbaar is of dat je nog DSL of kabelinternet moet nemen. Is er glasvezel, dan kun je jouw abonnement en telecomservices volledig klaarmaken voor de toekomst. Glasvezel is helaas wel duurder, dus je kunt ook om financiële redenen nog voor een andere type internet kiezen. Onderstaand overzicht geeft weer wat de kosten zijn voor een basispakket bij 10 grote providers in Nederland. Deze basispakketten kun je vervolgens nog uitbreiden met extra opties.

 

Provider Korting Prijs per maand Prijs per jaar
KPN 3 maanden €12,50 korting, gratis monteur €51,50 – €74,49 €580,50 – €826,38
NLE 9 maanden €10 korting €39,95 – €67,50 €389,40 – €720
Caiway 6 maanden voor €39 per maand €48,45 – €72,50 €601,35 – €669
Online.nl 6 maanden €10 korting, gratis Fox Sports 1, 3 en 5 Eredivisie €39 – €72,50 €408 – €840
T-Mobile 6 maanden €10 korting, gratis Fox Sports Eredivisie €42 – €65 €474 – €757,50
Tele2 6 maanden €4 korting €33 – €40 €402 – €489
Telfort 3 maanden €12,50 korting €42,50 – €55 €472,50 – €622,50
XS4ALL 3 maanden €17,50 korting, gratis Google Chromecast cadeau €56 – €83,50 €654,50 – €883,50
Youfone 6 maanden €22 korting €41,95 €401,30
Ziggo 3 maanden minimaal €5 korting €39,50 – €83,50 €464,40 – €762

 

Tips bij het kiezen van een basispakket

Door het basispakket te kiezen, bepaal je welke internetsnelheid je ontvangt en welke zenders je standaard kunt kijken zonder extra kosten. Vaak zijn er ook andere dingen in het contract verwerkt, zoals een gratis zender, de mogelijkheid om op te nemen en terug te kijken, interactieve televisie of een app waarmee je vanaf je tablet of telefoon ook televisie kunt kijken. Daarom is dit niet een keuze die je gemakkelijk moet maken en hier vind je enkele tips die je daarmee kunnen helpen.

  • Maak een vergelijking: via een betrouwbare vergelijkingssite zoals deze kun je snel en gemakkelijk alle grote basispakketten van verschillende providers met elkaar vergelijken. Dit kun je doen op verschillende punten, zoals onder andere prijs, inhoud en internetsnelheid. Zo hoef je niet alle providers apart af te gaan om te zien welk abonnement ze aanbieden.
  • Kijk naar de jaarprijs: omdat je bij de meeste providers kortingen krijgt op de maandlasten, is het goed om jnaar de jaarprijs te kijken. Deze jaarprijs geeft exact aan wat je uiteindelijk in totaal zal betalen. Zoals je in bovenstaande tabel ziet is de goedkoopste aanbieder per maand niet altijd de goedkoopste aanbieder per jaar.
  • Maak een verlanglijst: vraag jezelf af wat je van je provider nodig hebt en maak hier een lijstje van. Bepaal wat de minimumsnelheid van je internet moet zijn, hoeveel en welke zenders je wilt ontvangen, of je ook interactieve televisie wilt enzovoorts. Als je exact weet wat je in je basispakket wilt hebben, is het veel gemakkelijker om er een uit te kiezen.

 

De extra opties

Nadat je je basispakket hebt gekozen kun je deze uitbreiden met extra opties. Deze verschillen per aanbieder in Eindhoven, dus je kunt het beste bij hen te rade gaan wat er mogelijk is. Alle extra opties die je laat toevoegen kosten meer geld, dus wees je hier bewust van wanneer je wat aanklikt. Als je een goed aansluitend basispakket hebt uitgekozen heb je deze extra opties soms niet eens nodig. Onderstaande tabel geeft weer welke gangbare extra opties je kunt toevoegen en voor welke prijs. Nogmaals, dit kan per provider anders zijn.

 

Extra optie Bijzonderheden Prijs per maand
Extra ontvanger Een tweede televisie aansluiten met een ontvanger €3
Sneller internet Wanneer je de snelheid van je internet wilt opkrikken Vanaf €5 extra
Wifi-versterker Een groter bereik thuis, dus ook op zolder en in de tuin €80 eenmalig
Interactieve tv Televisie die je kunt opnemen en pauzeren €3
Spotify Geeft je toegang tot miljoenen nummers €8,99 – €13,99
Netflix Duizenden films en series binnen handbereik €8 – €14
Veilig internet Antivirussoftware en beveiligingssoftware €4
Extra zenderpakket Verschillende specialistische zenderpakketten €2,50 – €25
Belbundels Onbeperkt bellen naar mobiel, vast of buitenland €5 per bundel

 

Tips om geld te besparen

Er zijn in Eindhoven dus voldoende mogelijkheden en het is de kunst om een zo goed mogelijk passend pakket te kiezen voor een zo laag mogelijke prijs. Hier vind je enkele tips die je kunt gebruiken om jouw maandelijkse lasten zo laag mogelijk te houden.

  • Focus op het basispakket: als je basispakket goed aansluit bij je wensen kun je overwegen eerst de extra opties achterwege te laten. Vaak zijn deze maandelijks aan en uit te zetten, dus je kunt op een later tijdstip altijd nog besluiten iets toe te voegen. Test je basispakket eerst en bepaal dan of je nog iets extra’s nodig hebt. Vaak zal je je realiseren dat je basispakket ruim voldoende is.
  • Maak een vergelijking: de enige manier om de laagste prijs te vinden is door te kijken wat er op de markt wordt aangeboden. Een goede vergelijking is dan dus essentieel. Probeer hier zoveel mogelijk aanbieders die in Eindhoven beschikbaar zijn bij te betrekken, zodat je een compleet beeld krijgt van de opties op de telecommarkt.

 

Abonnementen vergelijken

Je kunt hier beginnen met je vergelijking als je de link naar onze vergelijker aanklikt. Bespaar ook tientallen euro’s door zo exact uit te vinden wat de telecommarkt jou kan bieden.