Delta internet tv + kosten

Delta is een regionale telecomaanbieder die voornamelijk in Zeeland actief is. Ze bieden kabelinternet aan en glasvezelinternet. Wat betreft het glasvezelinternet zijn ze ook buiten Zeeland actief en ze leveren ook groene energie in huishoudens in ons hele land. Delta is niet de enige telecomaanbieder op de markt en je doet er altijd goed aan om de opties die je hebt met elkaar te vergelijken. Intussen vind je hier alle financiële informatie die je nodig hebt als je overweegt een abonnement bij Delta af te sluiten.

 

De kosten

Bij Delta zijn er twee pakketten waaruit je kunt kiezen, namelijk een pakket met kabelinternet en een pakket met glasvezelinternet. Deze hebben beide een standaardprijs. Nadat je je keuze hebt gemaakt kun je je pakket uitbreiden met bepaalde extra opties, zoals interactieve televisie, extra zenderpakketten of een betere internetsnelheid. Omdat Delta alleen in kabel- en glasvezelinternet handelt weet je zeker dat de snelheid die ze aanbieden ook daadwerkelijk de snelheid is die je zal ontvangen. Onderstaand vind je een overzicht waaruit je kunt afleiden wat je hiervoor betaalt.

 

Delta standaard televisie- en internetpakket

·       100 Mbit/s kabelinternet

·       Gratis installatie door monteur

·       Gratis Modem

·       60+ televisiezenders

·       Gratis tv-module

 

Prijs: €50,50 per maand (eerste 4 maand €30)

Delta Flexpakket Basis

·       150 Mbit/s glasvezelinternet

·       Gratis installatie door monteur

·       Gratis wifi-router

 

 

 

Prijs: €45 per maand

Extra opties voor iedereen:

·       Extra zenderpakketten: €3,50 – €50

·       Interactieve tv: afhankelijk van pakket

Extra opties alleen Flexpakket Basis

·       Meer internetsnelheid: €7,50 – €45

·       Televisiezenders: €10 – €20

·       Wifi access point: €50 eenmalig

·       Wifi powerline access point: €100 eenmalig

 

  • De goedkoopste optie: kabelinternet is bij Delta het goedkoopste en daarbij krijg je ook een volledige en interessante televisiebundel. Deze kun je zelfs nog uitbreiden met een gratis tv-module en het geheel wordt ook gratis geïnstalleerd. Een standaard televisie- en internetpakket bij Delta kost €50,50 per maand. De eerste 4 maand betaal je maar €30.
  • Gemiddelde prijzen: bij Delta kun je voor €45 per maand een abonnement afsluiten voor glasvezelinternet met een snelheid van 150 Mbit/s. Dit wordt gratis voor je geïnstalleerd en je krijgt ook gratis een router in bruikleen. Dit lijkt goedkoop, maar hier zitten echter nog geen televisiezenders bij in en deze moet je dan nog toevoegen. Dit kun je doen voor €10 (50 zenders), €15 (90 zenders) en €20 (120 zenders). Wil je 90 standaardzenders in je pakket, dan betaal je dus voor een glasvezelabonnement €60 per maand.
  • De duurste optie: het is bij Delta ook mogelijk om razendsnel internet te ontvangen met 750 Mbit/s down- en uploadsnelheid. Hiervoor betaal je dan wel €45 extra. Voor een pakket met 120 zenders en het snelste glasvezelinternet kost bij Delta €105 per maand. Dit is in Nederland zeer prijzig.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het kiezen voor je abonnement zal je enkele beslissingen moeten nemen waarmee je de inhoud van je contract bepaalt en die de prijs beïnvloeden. Dit is niet alleen bij Delta het geval, maar bij de meeste internet- en televisieproviders. De grootste bijdragers hebben we hier op een rijtje gezet.

  • Internetsnelheid: bedenk je van tevoren exact welke internetsnelheid je nodig hebt, want zoals je in bovenstaande tabel hebt kunnen zien heeft dit veel invloed op de prijs. Er is voldoende informatie te vinden online over welke situaties baat hebben bij welke snelheid. Hier vind je een tabel die je kunt gebruiken bij het maken van je beslissing.

 

Aantal Mbit/s Situatie waarbij het aansluit
20 Mbit/s Voor 2 gebruikers. Deze kunnen probleemloos e-mailen, YouTube video’s kijken, browsen en sociale media bijhouden.
40 Mbit/s Voor 2 tot 4 gebruikers. Deze kunnen probleemloos tegelijkertijd e-mailen, YouTube video’s kijken in hoge kwaliteit, browsen en sociale media bijhouden.
100 Mbit/s Voor 4 gebruikers. Een gezin kan tegelijkertijd probleemloos e-mailen, YouTube video’s kijken in hoge kwaliteit, browsen en sociale media bijhouden en gamen.
150 Mbit/s Voor meer dan 5 gebruikers. Deze kunnen allen met hun wifi apparaten tegelijkertijd online, 4K televisie- en YouTube kijken, gamen, browsen en sociale media bijhouden. Ideaal om voorbereid te zijn op de toekomst.
300 Mbit/s Voor meerdere zware gebruikers. Deze kunnen in principe alles tegelijkertijd doen, inclusief online interactief gamen, streamen, downloaden, 4K televisiekijken, enzovoorts.

 

  • De extra opties: het spreekt voor zich dat je goedkoper uit bent als je geen extra opties toevoegt aan je contract. Dit betekent natuurlijk niet dat je hier helemaal geen gebruik van hoeft te maken, maar je kunt wel slimmer zijn. Sommige providers bieden bijvoorbeeld gratis sportkanalen aan, als je bij hen een contract afsluit. Wilde je deze toch al toevoegen, dan is dat misschien goedkoper. Of als je een provider kiest die je een gratis app aanbiedt om televisie mee te kijken, dan kun je de kosten voor een extra ontvanger besparen.
  • Het type internet: Delta biedt kabelinternet aan (via de televisiekabel) en glasvezelinternet. Beide kunnen goede snelheden bereiken en zijn daarin erg stabiel. In tegenstelling tot DSL-internet beïnvloedt de lengte van de kabel de snelheid van het internet niet en ook als je televisiekijkt zal deze niet afnemen. De snelheid die je beloofd wordt is dus de snelheid die je daadwerkelijk ontvangt. Kabelinternet is alleen goedkoper dan glasvezel. Vraag je dus af of dat misschien niet een betere optie voor je is.

 

Interessante bespaartips

Heb je te maken met een strak budget of wil je simpelweg de kosten voor je abonnement laag houden, dan kun je onderstaande tips gebruiken.

  • Vergelijk: Delta is niet de enige provider op de markt. Het is goed mogelijk dat een andere telecomaanbieder jou een abonnement kan presenteren dat veel beter aansluit bij je behoeften. Maak daarom altijd een vergelijking van alle abonnementen die voor jou beschikbaar zijn.
  • Neem een basispakket: sluit eerst alleen een basispakket af en probeer deze een maandje uit. Je kunt dan veel beter beoordelen of je deze nog wilt uitbreiden of dat je tevreden bent met wat je hebt.

 

Abonnementen vergelijken

Begin hier direct met besparen en gebruik onze vergelijker om het beste abonnement te vinden met de laagste prijs.