Canal Digitaal internet tv + kosten

Canal Digitaal is een aanbieder van televisiepakketten die je ontvangt via de schotel. Dit is handig, omdat je dan op vakantie ook Nederlandse televisie kunt kijken. Daarnaast is een schotel een interessante optie voor mensen die in een buitengebied wonen, omdat je er ook internet mee kunt ontvangen. Bij Canal Digitaal zijn de pakketten voornamelijk gericht op televisie. Hier vind je alle kosten die daarmee gepaard gaan en de mogelijkheden om geld te besparen.

 

De kosten

Bij Canal Digitaal heb je de keuze uit vijf verschillende televisiepakketten. Deze kun je uitbreiden met extra opties. Ga je op vakantie, dan kun je overwegen de pakketten voor 3 of 6 maanden te kiezen. Een nadeel bij Canal Digitaal is wel dat je bij deze pakketten plus bij het Basis HD pakket dan nog wel de apparatuur zelf moet betalen. Bij andere pakketten krijg je deze gratis in bruikleen. Alle kosten die je bij Canal Digitaal kunt verwachten vind je in het onderstaande overzicht.

 

Basis HD

·       56 televisiezenders

·       Gratis films kijken

·       Gratis TV App

·       Apparatuur €99 of gratis in bruikleen bij 2-jarig abonnement

 

Prijs: €22,95 per maand plus apparatuur

Familie HD

·       77 televisiezenders

·       Gratis films kijken

·       Gratis TV App

·       Apparatuur gratis in bruikleen

 

 

Prijs: €24,95 per maand

Entertainment HD

·       90 televisiezenders

·       Gratis films kijken

·       Gratis TV App

·       Apparatuur gratis in bruikleen

 

Prijs: €34,95 per maand

 

Extra opties en apparatuur

·       Film 1: €13,95 per maand

·       Ziggo Sport Totaal: €13,95 per maand

·       Fox Sports Compleet: €14,95 per maand

·       Man-X: €7,95 per maand

·       Apparatuur starterset: €199 eenmalig

·       Interactieve hd-ontvanger: €139 eenmalig

·       Interactieve hd-recorder: €299

·       CI+ module met smartcard: €99 eenmalig

·       Triple LNB: €99 eenmalig

TV op vakantie 3 maanden

·       Kies zelf 3 maanden

·       56 televisiezenders

·       Gratis TV App

·       Ontvangst in bijna heel Europa

·       Inclusief Fox Sports Eredivisie

·       Apparatuur niet gratis

 

Prijs: €25 per maand plus apparatuur

TV op vakantie 6 maanden

·       Kies zelf 6 maanden

·       56 televisiezenders

·       Gratis TV App

·       Ontvangst in bijna heel Europa

·       Inclusief Fox Sports Eredivisie

·       Apparatuur niet gratis

 

Prijs: €20 per maand plus apparatuur

 

  • De goedkoopste optie: je kunt voor €75 drie willekeurige maanden Canal Digitaal televisie ontvangen via je schotel in de meeste landen van Europa. Doe je dit voor 6 maanden, dan betaal je €120 in totaal. Je kunt dus een schotel op je caravan of camper laten plaatsen en dan op vakantie nog gewoon Nederlandse televisiekijken. De apparatuur kost eenmalig minimaal €199. Dit is een investering die je moet maken. Daarna ben je dus jaarlijks relatief weinig geld kwijt.
  • Gemiddelde prijzen: woon je in een buitengebied en wil je de schotel gebruiken voor je dagelijkse televisiebehoeftes? Dan kun je met een pakket van Canal Digitaal potentieel meer dan 250 televisiezenders ontvangen. Hiervoor betaal je een bedrag van tussen de €22,95 en €34,95 per maand. Alleen als je een Basis HD contract afsluit voor een jaar moet je de apparatuur ook zelf betalen.
  • De duurste optie: je hebt de mogelijkheid je televisiepakketten uit te breiden met allerlei extra opties. Dit kunnen zijn televisiezenders of extra apparatuur. Deze extra opties kosten natuurlijk wel extra, maar ze zijn soortgelijk aan wat je bij een standaard internet- en televisieaanbieder zou ontvangen. Voor een extra zender betaal je €7,95 tot €14,95 extra per maand.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het afsluiten van het contract heb je ook bij Canal Digitaal enkele keuzes te maken. Deze keuzes hebben direct invloed op de prijs en dit zijn dus beslissingen waar je het beste even bij stil staat.

  • De apparatuur: als je een schotel wilt hebben, dan kan het voor jou de beste optie zijn om de apparatuur zelf aan te schaffen. Als je het niet erg vindt dat deze weer verwijderd wordt als je abonnement afloopt is het veel voordeliger om het te huren. De keuze is aan jou, maar de kosten kunnen oplopen tot vele honderden euro’s die je zelf moet betalen.
  • Het pakket: bij Canal Digitaal geven ze je veel mogelijkheden wat betreft de pakketten. Ze spelen in op de wensen van vakantiegangers, maar ook door soortgelijke zenders aan te bieden als de standaard telecomproviders zijn ze een sterke concurrent op de markt. Vraag jezelf af welk pakket je nodig hebt. Bij Canal Digitaal verschillen de prijzen niet erg sterk.
  • Internet: het is ook mogelijk via de schotel internet te ontvangen. Hier heb je dan een extra apparaatje voor nodig. Als inwoner van een buitengebied of eigenaar van een camper, boot of caravan kan dit zeker handig zijn. Je kunt dit het beste even navragen bij Canal Digitaal, soms kun je via de satelliet internetsnelheden bereiken van 20 Mbit/s.

 

Interessante bespaartips

Niemand betaalt natuurlijk graag te veel voor zijn internet- en televisiepakket. Daarom kun je de onderstaande tips gebruiken om geld te besparen.

  • Bekijk alternatieven: er zijn een aantal alternatieven waarmee je ook internet en televisie kunt ontvangen in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een Slingbox, een 4G router of een prepaid modem. Dit kan voor jou beter zijn en goedkoper.
  • Vergelijk providers: er bestaan regionale providers die zich specifiek richten op klanten in de buitengebieden. Breedband Arnhem, bijvoorbeeld, of Stichting Kabelnet Veendam. Maak daarom altijd een vergelijking op postcode, vooral als je in een buitengebied woont. Misschien is er een regionale aanbieder die voor jou een zeer interessant abonnement heeft.

 

Abonnementen vergelijken

Begin hier alvast met het maken van je vergelijking. Als je de link naar onze vergelijker volgt kun je in een paar minuten zien hoeveel jij moet betalen voor je televisie- en internetabonnement en ook hoeveel euro’s je kunt besparen.