Caiway internet tv + kosten

Caiway is een regionale aanbieder van glasvezel- en DSL internet, televisie en bellen abonnementen. Bij hen kun je terecht voor een alles-in-1 pakket met interessante opties. Caiway is niet overal in Nederland nog te gebruiken, want het is een aanbieder die vrij recentelijk op de markt is gekomen. Vooral in het zuiden van het land is het nog onmogelijk om een abonnement bij Caiway af te sluiten. De naam van deze aanbieder komt voort uit de afkorting CAIW en dit staat voor Centrale Antenne Inrichting Westland. Je kunt met een simpele postcodecheck controleren of jij ook in aanmerking komt voor de diensten van Caiway. Hier kun je alvast lezen wat deze inhouden.

 

De kosten

Bij Caiway kun je kiezen voor zowel glasvezel- als kabelinternet. Kabelinternet is internet via je televisiekabel (COAX), wat veel stabieler en ook sneller is dan een DSL-verbinding. Er zijn verschillende pakketten te krijgen bij Caiway en deze kies je op de internetsnelheid. Ook je budget heeft hier waarschijnlijk invloed op. Onderstaand vind je een tabel met de basispakketten van Caiway, een beknopte inhoud en de prijs.

 

Contract Caiway Abonnement inhoud Prijs per maand/jaar
Gewoon Voordelig 100 Mbit/s glasvezel, 72 zenders, 11ct vast bellen €48,50 / €553,50
Gewoon Slim 300 Mbit/s glasvezel, 72 zenders, 11ct vast bellen €60,50 / €597
Gewoon HD Basis 40 Mbit/s kabel, 72 zenders, 11ct vast bellen €48,45 / €601,35
Gewoon Snel 600 Mbit/s glasvezel, 72 zenders, 11ct vast bellen €72,50 / €669
Gewoon HD Plus 120 Mbit/s kabel, 72 zenders, 11ct vast bellen €59,45 / €733,35

 

  • De goedkoopste optie: bij Caiway kun je een glasvezel alles-in-1 abonnement afsluiten voor slechts €553,50 per jaar. Dit is het Gewoon Voordelig pakket en deze heeft voor glasvezel een zeer redelijke prijs. Ben je nog niet op het glasvezelnetwerk aangesloten, dan kost een Gewoon HD Basispakket kabelinternet €601,35 per jaar.
  • Gemiddelde prijzen: wil je graag wat sneller internet, omdat je bijvoorbeeld graag downloadt of streamt, je speelt interactieve spellen of je bent op een andere manier een zware gebruiker, dan betaal je bij Caiway jaarlijks voor glasvezel met een snelheid van 300 Mbit/s €597. Dit is het Gewoon Slim pakket. Kies je voor een nog snellere glasvezeloptie, het Gewoon Snel pakket, dan kun je met snelheden van 600 Mbit/s up- en downloaden voor €669 per jaar.
  • De duurste optie: het is bij Caiway het duurste om kabelinternet te nemen via het Gewoon HD Plus pakket. Hiervoor betaal je €733,35 per jaar, maar hier krijg je 120 Mbit/s stabiel internet voor terug via de kabel. Deze snelheid wordt al als supersnel geclassificeerd en is uitstekend geschikt voor grote gezinnen met veel gebruikers.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Ook bij Caiway kun je je pakket zo samenstellen als je zelf wilt. Je kiest in eerste instantie een basispakket en deze breid je uit al naar gelang je behoeften. Je zal tijdens het samenstellen dus aardig wat keuzes moeten maken en deze hebben direct invloed op de prijs. Hier vind je enkele voorbeelden.

  • Glasvezel of kabel: ook al is dit niet echt een keuze, want nog lang niet iedereen in Nederland is op het glasvezelnetwerk aangesloten, het heeft wel invloed op de prijs. Bij Caiway is kabelinternet duurder dan glasvezelinternet. Dat komt waarschijnlijk omdat Caiway wat betreft kabel in haar dekkingsgebied de enige provider is. Heb je wel een keuze, dan is glasvezel bij Caiway dus goedkoper.
  • De internetsnelheid: in vele gevallen zal je misschien geneigd zijn direct voor het snellere internet te kiezen. Dit is echter lang niet altijd nodig, omdat voor normale gebruikers 600 Mbit/s veel te snel is. Je kunt daarom de onderstaande tabel gebruiken om te bepalen hoe snel jouw internet moet zijn.

 

Aantal Mbit/s Situatie waarbij het aansluit
20 Mbit/s Voor 2 gebruikers. Deze kunnen probleemloos e-mailen, YouTube video’s kijken, browsen en sociale media bijhouden.
40 Mbit/s Voor 2 tot 4 gebruikers. Deze kunnen probleemloos tegelijkertijd e-mailen, YouTube video’s kijken in hoge kwaliteit, browsen en sociale media bijhouden.
100 Mbit/s Voor 4 gebruikers. Een gezin kan tegelijkertijd probleemloos e-mailen, YouTube video’s kijken in hoge kwaliteit, browsen en sociale media bijhouden en gamen.
150 Mbit/s Voor meer dan 5 gebruikers. Deze kunnen allen met hun wifi apparaten tegelijkertijd online, 4K televisie- en YouTube kijken, gamen, browsen en sociale media bijhouden. Ideaal om voorbereid te zijn op de toekomst.
300 Mbit/s Voor meerdere zware gebruikers. Deze kunnen in principe alles tegelijkertijd doen, inclusief online interactief gamen, streamen, downloaden, 4K televisiekijken, enzovoorts.

 

  • De extra opties: ook bij Caiway kun je je contract uitbreiden met extra opties. Deze geven je de mogelijkheid de inhoud van je pakket exact toe te passen op jouw behoeften. Voor elke extra optie die je kiest, betaal je echter meer en de prijs per maand kan zo snel omhooggaan. De volgende tabel geeft je een idee van wat je bij Caiway aan extra opties kunt verwachten en voor welke prijs.

 

Caiway extra opties Prijs per maand
Monteur bij problemen installatie Gratis
Live TV App Gratis
Interactieve tv €7,50 per tv per maand
Extra ontvanger €12,50
Installatie €60 eenmalig
Veilig internet beveiliging €2,50 – €7,50
News + €5,30
Nummerbehoud Gratis

 

Interessante bespaartips

Hoe meer je toevoegt, hoe meer je betaalt en de prijs gaat snel omhoog. Daarom kun je de volgende tips gebruiken als je de maandprijs laag wilt houden.

  • Begin met basis: neem een basispakket en probeer deze eerst een aantal maanden uit. Als je dan later nog wat nodig hebt, kun je dit altijd laten toevoegen. Op die manier bestel je waarschijnlijk minder extra opties bij.
  • Niet te snel: bekijk kritisch hoe snel je internet moet zijn bij jou of jullie thuis. Bestel naar aanleiding van je gebruik, want als je te snel internet neemt en dit niet benut betaal je dus simpelweg te veel.

 

Abonnementen vergelijken

Gebruik hier onze vergelijker en vergelijk de abonnementen voor televisie en internet bij een aantal grote providers in Nederland. Zo bespaar je niet alleen geld, maar kun je ook snel een pakket vinden dat bij je past.