Tv en internet beste

Natuurlijk wil iedereen het beste televisie- en internetabonnement op de markt. En waarom ook niet? Er zijn zo veel mogelijkheden en je kunt je pakket op zo veel verschillende manieren aanpassen dat er in principe voor iedereen een beste pakket beschikbaar is. Het is alleen zo dat de één andere wensen heeft dan de ander en dat wat het beste is voor jou, misschien voor je buurman volledig uit de boot zou vallen. Om die reden is het moeilijk te zeggen wat het beste televisie- en internetpakket is, tenzij we dit per situatie bekijken natuurlijk.

 

Het goedkoopste pakket

Als de prijs doorslaggevend is voor jou, dan is het goedkoopste pakket het beste voor je. We raden je dan wel aan wat verder te kijken dan alleen naar de maandprijzen en om juist de jaarprijzen met elkaar te vergelijken. Er wordt vaak de eerste zoveel maand een kortingsprijs aangeboden en hiermee wordt dan ook geadverteerd. Dit is misleidend omdat na deze periode je gewoon het volle pond betaalt. Kijk daarom naar de kosten per jaar. Dit zijn de totaalkosten en als deze het laagste zijn heb je dus automatisch het goedkoopste pakket te pakken. Onderstaande tabel geeft aan hoe misleidend de prijzen soms kunnen zijn. NLE is overigens het goedkoopste op jaarbasis op dit moment.

 

NLE

·       100 Mbit/s ADSL internet

·       70 televisiezenders

·       €10 korting eerste 9 maanden

 

Maandprijs zonder korting: €39,95

Jaarprijs inclusief korting: €389,40

Tele2

·       20 Mbit/s ADSL internet

·       34 televisiezenders

·       €4 korting eerste 6 maanden

 

Maandprijs zonder korting: €33

Jaarprijs inclusief korting: €402

 

Het pakket met het snelste internet

Is het voor jou van belang dat je internet snel is, dan kun je ervoor kiezen om een pakket te nemen naar aanleiding van het aantal Mbit/s. Het beste pakket voor jou is dan het pakket met de beste downloadsnelheid. Hierbij moet je wel in je achterhoofd houden dat dit in het geval van DSL een maximum is. Ook is het niet verkeerd om ook de uploadsnelheid te controleren. Bij glasvezelinternet is deze exact hetzelfde als de downloadsnelheid, maar bij kabelinternet of bij DSL-internet is dit niet het geval. Het snelste internet ontvang je via glasvezelkabel, maar daar is nog niet iedereen op aangesloten. Daarom vind je hier een lijstje met de providers die het snelste internet aanbieden per de manier waarop je deze ontvangt.

  • Glasvezelinternet: het snelste glasvezelinternet ontvang je op dit moment bij T-Mobile. Met een down- en uploadsnelheid van 750 Mbit/s kun je hier praktisch alles mee. Voor zware gebruikers en interactieve gamers is dit dus ideaal. Uiteraard moet dit dan in jouw omgeving wel beschikbaar zijn.
  • Kabelinternet: het snelste internet via de COAX-kabel vind je bij Ziggo. Er zijn naast Ziggo weinig andere providers die dit type internet aanbieden. Je ontvangt dan zeer stabiel internet dat niet wordt beïnvloed door de afstand naar de centrale. De snelheid die je aangeboden krijgt is dus ook de uiteindelijke snelheid die je ontvangt, praktisch altijd. Bij Ziggo kun je kabelinternet afsluiten met een downloadsnelheid van 400 Mbit/s en een uploadsnelheid van 40 Mbit/s.
  • DSL: DSL, ook wel ADLS, SDSL of SSDSL genoemd, is internet via de telefoonkabel. Dit is één van de meest gekozen opties, omdat deze kabel in elke woning aanwezig is en praktisch elke provider het aanbiedt. Bij XS4ALL bieden ze een pakket aan met DSL-internet met maximaal 200 Mbit/s downloadsnelheid en 20 Mbit/s uploadsnelheid. Dit is het snelste internet via de telefoonkabel van dit moment.

 

Het pakket met de meeste zenders

Soms is het ook niet verkeerd om een pakket uit te kiezen met een groot aantal zenders als standaard. Je krijgt dan een basispakket met een uitgebreide inhoud. Als dit voldoende voor je is, hoef je dan geen extra zenderpakketten meer toe te voegen, waardoor je natuurlijk geld bespaart. Het beste pakket voor jou is dan het pakket met de meeste zenders.

  • Ziggo: de provider waarbij je de meeste zenders ontvangt is Ziggo. Kies je het Ziggo Max pakket, dan krijg je meer dan 129 zenders als standaard, maar dan betaal je wel €83,50 per maand omdat het hun duurste pakket is. Bij de goedkopere pakketten krijg je 78 zenders.
  • KPN: bij KPN krijg je zelfs in het goedkoopste pakket standaard 76 televisiezenders en dat kost je €51,50 per maand.
  • nl: ook Online.nl biedt haar klanten een interessant zenderpakket als standaard. Voor slechts €39 per maand kun je dan al 75 televisiezenders krijgen.

 

Het pakket met het interessantste welkomstcadeau

Als laatste kun je ook een televisie- en internetpakket uitkiezen dat je het beste welkomstgeschenk aanbiedt. Praktisch alle providers geven je de eerste 3, 6 en soms zelfs 9 maanden een korting waardoor je dus op jaarbasis minder betaalt. Er zijn echter enkele providers die hier nog een schepje bovenop doen.

  • XS4ALL: bij XS4ALL krijg je naast een flinke korting ook een gratis wifi-versterker cadeau. Daarmee kun je probleemloos je draadloze netwerk op, ook in je tuin, zolder en/of kelder.
  • T-Mobile: bij T-Mobile krijg je een gratis zenderpakket en wel Fox Sports 1 Eredivisie. Was je toch al van plan om deze te nemen, dan kun je zo de maandelijkse kosten daarvoor besparen.
  • nl: ook bij Online.nl krijg je naast drie maanden korting een gratis zenderpakket cadeau. Bij hen ontvang je zonder extra kosten Fox Sports 1, 3, en 5 Eredivisie.

 

Abonnementen vergelijken

Wil jij ook het beste abonnement vinden voor jouw huishouden? Gebruik dan hier onze vergelijker en begin te onderzoeken wat de telecommarkt jou kan bieden.