Tv en internet aansluiten

Heb je een nieuw televisie- en internetpakket gevonden, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk gebruik van maken. Helaas moet je wachten totdat je wordt aangesloten en dit ligt in de handen van je nieuwe aanbieder. Dit aansluiten wordt bij de aanbieders op verschillende manieren gedaan en als je exact wilt weten hoe dit moet kun je beter bij hen te rade gaan. Hier vind je enige informatie over hoe het proces te werk gaat, in verschillende situaties.

Als je gaat verhuizen

Heb je een nieuw adres en wil je daar je huidige tv- en internet aansluiten? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. De meeste providers zullen op de dag van je verhuizing de televisie en internet op je nieuwe adres activeren. Het is wel belangrijk dat je dit op tijd hebt doorgegeven, anders zal je enige tijd zonder kunnen komen te zitten. Bij KPN krijg je een gratis monteur die langskomt om je apparaten aan te sluiten, maar bij de meeste aanbieders moet je dit zelf doen. Je neemt dan je apparatuur uit je vorige woning mee, krijgt duidelijke instructies over hoe je dit moet doen en gaat zelf aan de slag. Indien er dan problemen ontstaan kun je de aanbieder bellen en zullen ze een monteur langs sturen. Als jij zelf moet gaan aansluiten, kun je de volgende tips gebruiken.

  • Maak foto’s: maak met je smartphone of camera een paar foto’s van je kabels en connecties voordat je je apparatuur losmaakt. Op die manier installeer je het weer net zo makkelijk in je nieuwe woning.
  • Sluit eerst aan: het is veel gemakkelijker om je apparatuur aan te sluiten als je woning nog leeg is. Het is daarom verstandig om dit eerst te doen voordat je gaat uitpakken. Je kunt dan gemakkelijk bepalen waar je het wilt hebben staan en eventueel de kabels trekken voordat je allerlei meubilair moet gaan omzeilen om dat te doen.

 

Als je gaat overstappen

Het is ook mogelijk dat je een nieuwe provider wilt gebruiken en je wilt overstappen naar een nieuw televisie- en internetcontract. Misschien is er een beter abonnement op de markt gekomen en is je huidige contract afgelopen. Overstappen is vaak erg gemakkelijk en wordt eigenlijk probleemloos voor je geregeld. De onderstaande tips kunnen je hierbij helpen.

  • Gebruik een overstapservice: overstappen is veel gemakkelijker als je hier een overstapservice voor gebruikt. Deze wordt aangeboden door de meeste vergelijkingssites of ook door je nieuwe provider zelf. Nadat je de opdracht hebt gegeven voor het nieuwe pakket zal je een bevestigingsbrief ontvangen van je nieuwe aanbieder waarin de aansluitdatum wordt vermeld. Zij hebben dan vaak je oude contract al (gedeeltelijk) voor je opgezegd. Het enige dat je vervolgens nog moet doen is de instructies opvolgen van je nieuwe provider.
  • Vraag om bevestiging: tijdens deze procedure kan dus alles online geregeld worden. Dat betekent dat je nooit face to face met iemand praat of een contract ondertekent. Om die reden is het erg belangrijk dat je alle overeenkomsten officieel op papier hebt staan. In de meeste gevallen ontvang je dit allemaal netjes, maar ontbreekt er iets, vraag hier dan op tijd naar. Je weet maar nooit of je het in de toekomst nodig mocht hebben om iets te bewijzen.

 

Een nieuw contract

Heb je nog geen televisie- en internetcontract en wil je een volledig nieuw contract afsluiten? Dan zal de procedure veel lijken op de overstapprocedure. Vaak kan alles dan wel sneller verlopen, omdat je niet met een opzegtermijn te maken hebt bij je oude provider. Het ligt aan je aanbieder om te bepalen hoe je je apparatuur aansluit, zelf of door een monteur. Bij sommige contracten zijn de kosten hiervoor inbegrepen en bij andere contracten is dit niet zo. Bij sommige contracten krijg je een gratis monteur, die dan direct ook en wificheck doet en bij anderen moet je dit allemaal zelf doen. Uiteraard krijg je hier uitgebreide instructies voor, maar het is wel verstandig voordat je voor een bepaalde provider kiest om te kijken hoe dit bij hen in zijn werk gaat.

Zelf aansluiten of laten doen?

Natuurlijk heb je eigenlijk altijd een keuze en kun je je provider aanspreken en direct een monteur laten sturen. Hiervoor betaal je wel meer geld, vooral als dit niet bij het contract zit inbegrepen. Het aansluiten zou in principe niet erg moeilijk moeten zijn en met de juiste instructies moet iedereen dit kunnen. Gaat er iets mis, dan komt er vaak alsnog een monteur, dus je bent in principe niet alleen. De vraag is dus of je dit zelf wilt. Zit je middenin een zeer stressvolle verhuizing of drukke periode, dan is het misschien niet het beste moment. Hetzelfde geldt voor als je ouder bent en geen hulp hebt om de aansluiting voor je te doen. De keuze is uiteindelijk aan jou en waarschijnlijk een kwestie van tijd en geld.

 

Abonnementen vergelijken

De beste manier om geld te besparen op je televisie- en internetcontract is door een vergelijking te maken van het marktaanbod. Gebruik hier onze link voor en je hebt snel een overzichtelijk rijtje mogelijkheden waaruit je kunt kiezen.