Youfone internet tv + kosten

Youfone is één van de aanbieders in Nederland waarbij je een internet en televisiepakket kunt afsluiten. Dit is een populaire keuze, omdat veel consumenten de vaste lijn achterwege laten. De mobiele telefoon is tegenwoordig net zo goedkoop (zo niet goedkoper) en als je dat abonnement toch al hebt, is een vaste lijn overbodig. Natuurlijk is het altijd goed om de abonnementen van zoveel mogelijk providers met elkaar te vergelijken. Hier vind je alvast alle informatie over de televisie- en internetcontracten van Youfone.

De kosten

De prijzen bij Youfone liggen onder het landelijke gemiddelde. Ze bieden DSL internet aan en een basispakket televisiezenders. Dit basispakket kun je vervolgens zelf uitbreiden, mocht je dit willen, en zo toepassen op je eigen situatie en behoeften. Onderstaand vind je een overzicht van de mogelijkheden en kosten bij Youfone.

 

Youfone tv & internet basispakket

·       KPN internet DSL maximaal 100 Mbit/s

·       Gratis wifi-modem

·       26 televisiezenders

·       Gratis Fox Sports 1

·       Gratis 7 dagen terugkijken

·       Begin gemist

·       Opnemen en pauzeren

·       Eenmalige administratiekosten: €14,95

 

Prijs: €41,95 / maand (eerste 6 maand €19,95)

Youfone extra opties per maand

·       Regionale omroepen: gratis

·       Mix 5 (5 extra zenders naar keuze): €3,50

·       Mix 10 (10 extra zenders naar keuze): €5

·       Plus (alle zenders): €9,95

·       Fox Sports: €7,50 – €12,50

·       Ziggo Sport: €13,95

·       Kidspakket: €3

·       Erotiekpakket: €6

·       Extra tv-ontvanger: €5

 

  • De goedkoopste optie: bij Youfone ben je per jaar €386,35 kwijt als je geen extra opties kiest. Het basispakket is met 26 televisiezenders wel wat summier, vooral vergeleken met andere providers. De prijs is daarentegen erg laag en dit geeft je misschien wat mogelijkheid je pakket verder uit te breiden. Voor het basispakket betaal je bij Youfone de eerste 6 maanden €19,95 en de rest van het jaar €41,95 per maand.
  • Gemiddelde prijzen: aangezien de meeste mensen toch liever wat meer zenders hebben, kun je voor een extra €9,95 per maand meer dan 20 zenders toevoegen aan je pakket. In totaal betaal je dan de eerste 6 maand €29,90 en de laatste 6 maanden €51,90 per maand.
  • De duurste optie: zoals bij alle providers het geval is, kun je je abonnement bij Youfone ook zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. Kies je voor een pluspakket, een extra ontvanger, een kidspakket en Ziggo Sport, dan betaal je bij Youfone het eerste half jaar €51,85 per maand en het laatste half jaar is dit dan €73,85. Je hebt dan wel een uitgebreid pakket dat volledig is afgestemd op jouw wensen.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Het samenstellen van je pakket bij Youfone doe je door bepaalde keuzes te maken wat betreft de inhoud. Je betaalt altijd de maandelijkse basislasten, maar elke keuze die je maakt kan deze lasten verhogen. Hier vind je enkele voorbeelden.

  • Het pakket: bij Youfone kun je naast een televisie- en internetpakket ook een alles-in-1 pakket aanschaffen. Voor slechts €6 per jaar heb je dan ook een vaste lijn. Dit is natuurlijk nauwelijks extra geld, maar of je een vaste lijn nodig hebt is een tweede.
  • De extra opties: het is zo gemakkelijk om je mee te laten slepen door de extra handige opties die je worden aangeboden. Elke keer als je zo’n optie aanklikt gaat de maandprijs omhoog. Misschien lijkt €3 extra voor een kidspakket niet veel, maar op jaarbasis is dit toch €36 dat je extra betaalt. De extra opties bij Youfone zijn maandelijks aan te passen.
  • De provider: hier krijg je de financiële informatie van Youfone alleen, maar er zijn natuurlijk nog andere providers die je ook een mooi pakket aan kunnen bieden. Het is dus verstandig niet alles op één paard te wedden, maar te zien wat er nog meer wordt aangeboden op de telecommarkt. Misschien is er wel een iets duurder abonnement met betere inhoud, zodat je deze niet hoeft uit te breiden.

 

Interessante bespaartips

Bij Youfone ben je dus niet veel geld kwijt voor je internet- en televisieabonnement, maar je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Gebruik daarom de onderstaande tips om de kosten voor jouw contract zo laag mogelijk te houden.

  • Begin klein: je zal bij het samenstellen van je contract geneigd zijn om bij Youfone wat extra opties toe te laten voegen. Aangezien je dit maandelijks kunt veranderen, is het geen slecht idee om met enkel en alleen een basispakket te beginnen. Heb je deze uitgeprobeerd en blijkt dat je toch meer mogelijkheden nodig hebt, dan kun je deze altijd op een later tijdstip nog toevoegen.
  • Vergelijk jaarlijks: je kunt elk jaar geld besparen op je televisie- en internetcontract als je deze elke keer na afloop vernieuwt. Sluit daarom een jaarcontract af en maak wanneer deze dreigt te verlopen een vergelijking. Zo kun je jaarlijks de beste deals en goedkoopste contracten uitkiezen en dus geld besparen.

 

Abonnementen vergelijken

Wil je nu zien wat de telecomproviders jou aanbieden op het gebied van televisie- en internetpakketten? Via onze vergelijker kun je snel zien wat jij voor een nieuw contract zal moeten betalen. Je krijgt alle financiële informatie in een handig overzicht waardoor je vele euro’s kunt besparen op je nieuwe contract.