Tv en internet Vlaanderen

Woon je in Vlaanderen en is het tijd om een nieuw abonnement af te sluiten voor je internet en televisie, dan zijn er voldoende providers waarvan je gebruik kunt maken. Zo is er Proximus, SFR, Orange, Mobile Vikings en TV Vlaanderen zelf die allen digitale abonnementen aanbieden en internet packs. Het is zaak de juiste provider te vinden voor jouw behoeften en of je nu op zoek bent naar het snelste internet of de meeste zenders, het moet natuurlijk wel aansluiten bij wat je zoekt. Hier lees je over de verschillende providers in Vlaanderen en over hoe je hier gemakkelijk het beste abonnement tussen vindt.

 

De providers en de abonnementen

Als je alleen op zoek bent naar een internet- en televisieabonnement, dan heb je niet zoveel keuze. De meeste providers in Vlaanderen bieden of een alles-in-1 pakket aan (internet, televisie, GSM en vaste lijn) of een pakket van internet en televisie in combinatie met GSM of vaste lijn. Onderstaande tabel geeft je vijf mogelijke opties die je hebt als je enkel en alleen geïnteresseerd bent in internet- en televisie.

 

Provider Inhoud contract Prijs
Scarlet 50 Mbit/s internet, 29 zenders, gratis modem en activatie €39 per maand
Proximus 100 Mbit/s internet, 80 zenders, gratis modem en activatie €59 per maand
Telenet 50 Mbit/s internet, 85 zenders, gratis modem, activatie €50 €54,90 per maand
Telenet 100 Mbit/s internet, 85 zenders, gratis modem, activatie €50 €78,60 per maand
Telenet 200 Mbit/s internet, 85 zenders, gratis modem, activatie €50 €101,10 per maand

 

De beste provider vinden

In Vlaanderen kun je dus misschien beter je zoektocht wat vergroten en ook kijken bij de andere abonnementen die beschikbaar zijn. Dit kan je ongetwijfeld geld besparen en als je dan een vaste lijn erbij moet nemen, dan is dat nu eenmaal zo. Wanneer je verder gaat kijken zal je zien dat er een groot aantal providers aanwezig zijn in Vlaanderen en dat deze allen proberen jou over te halen om een abonnement bij hen te nemen. Het kan dan lastig zijn om tussen al deze mogelijkheden de juiste optie te vinden. De beste manier om dan je zoektocht te vergemakkelijken is door een uitgebreide vergelijking uit te voeren.

 

Een vergelijking stappenplan

Hier hebben we een handig stappenplan voor je geformuleerd dat je kunt gebruiken bij je zoektocht naar de beste telecomprovider in Vlaanderen. Dit kan je niet alleen helpen het best passende contract te vinden, het kan je ook aardig wat euro’s besparen.

  1. Besluit wat je nodig hebt: neem allereerst even de tijd om op te schrijven wat je nodig hebt van je telecomprovider. Zijn er zenders die je per se wilt ontvangen, is er een bepaalde internetsnelheid die je nodig hebt, hoeveel ontvangers wil je gebruiken en wil je een app ter beschikking hebben waarmee je ook via je telefoon en tablet televisie kunt kijken? Deze en meerdere vragen kunnen je helpen bij het formuleren van je exacte behoeften.
  2. Kies een vergelijkingssite: vervolgens ga je op zoek naar een goede website om je vergelijking mee uit te voeren. Om dit zo soepel en eerlijk mogelijk te laten verlopen, moet deze aan enkele voorwaarden voldoen. Als eerste is het essentieel dat de website geen commerciële en politieke bijbedoelingen heeft en dus onafhankelijk is. De resultaten worden dan ook op een objectieve manier gepresenteerd. Ten tweede moet je een site kiezen die bij veel (zo niet alle) aanbieders is aangesloten. Alleen dan kun je je een compleet beeld vormen van wat de markt voor jou in de aanbieding heeft. Eventueel kun je twee sites uitkiezen. Voor een second opinion en voor een zo breed mogelijke dekking.
  3. Vul de filters in: via de filters kun je de vergelijkingssite opdragen alleen resultaten naar voren te brengen die voor jou relevant zijn. Dus dat betekent dat je het lijstje dat je bij stap 1 gemaakt hebt erbij pakt en jouw voorkeuren gaat instellen. Dit is erg handig, omdat je dan zelf de resultaten niet meer hoeft te filteren en je alleen de mogelijkheden krijgt te zien die je ook wilt zien. Filters kunnen bijvoorbeeld een minimale internetsnelheid aangeven of een maximaal budget.
  4. De vergelijking maken: de één na laatste stap is het maken van de vergelijking. Kijk niet alleen naar prijs, maar ook naar inhoud van het contract en eventuele aanbiedingen en acties. Ook de algemene voorwaarden zijn belangrijk, de contractduur en de extra opties waarmee je je pakket eventueel kunt uitbreiden. Vergeet ook de eenmalige kosten niet, omdat deze de uiteindelijke prijs aanzienlijk kunnen verhogen.
  5. De winnaar kiezen: nu is het tijd om het beste contract uit te kiezen. Dit is vaak het contract waarvoor je het minste betaalt, maar het meeste voor terugkrijgt. Tenzij je met een strak budget te maken hebt zal het ook niet het goedkoopste contract zijn. Het is de bedoeling dat jij een telecomcontract afsluit die voldoet aan al je behoeften.

 

Abonnementen vergelijken

Je kunt hier alvast beginnen met het vergelijken van verschillende abonnementen. Gebruik de link naar de vergelijker, vul de filters in en begin je onderzoek. Zo kun je aardig wat euro’s besparen en exact zien waar je financieel aan toe bent in jouw situatie.