Tv en internet Telfort + kosten

Sinds iedereen digitale televisie heeft zijn de kijkmogelijkheden aanzienlijk uitgebreid. We kunnen nu zelf bepalen welke zenders we willen zien en je kiest dan dus ook alleen voor wat je nodig hebt. Daar komt bij dat je dan direct ook een internetpakket kiest en deze gezamenlijk in één abonnement afsluit. In Nederland zijn er zo’n tien aanbieders en Telfort is hier één van. Het beste pakket vind je door een vergelijking te maken tussen alle aanbieders en pakketten, maar hier kun je alvast lezen wat Telfort jou te bieden heeft.

 

De kosten

Bij Telfort heb je veel vrijheid om je eigen pakket samen te stellen. Je hebt de keuze uit internet met een snelheid van 50 Mbit/s tot 200 Mbit/s en wat betreft je televisie krijg je eerst een basispakket en deze kun je later zelf verder uitbreiden. De prijzen van Telfort vind je in onderstaand overzicht.

 

Standaardpakket Telfort Extra opties per maand
·       50 Mbit/s internetsnelheid

·       Gratis aansluiting op glasvezelnetwerk

·       40 televisiezenders

·       Terugkijken

·       TV Online

 

 

 

 

 

 

 

Prijs: €42,50 / maand (€30 eerste 3 maand)

·       Sneller internet: vanaf €5 extra

·       Opnemen pakket: €4,99 extra

·       15 extra zenders: €5 extra

·       30 extra zenders: €10 extra

·       Ziggo Sport: €14,99 extra

·       Fox Sports: €7,50 – €15 extra

·       Film 1: €14,99 extra

·       Kidspakket: €4,99 extra

·       Duits pakket: €3,99 extra

·       Hindi pakket: €14,99 extra

·       Erotiek pakket: €12,99 extra

·       Turks pakket: €7,99 extra

·       Videoland: 8,99 extra

 

  • De goedkoopste optie: bij Telfort krijg je dus een basispakket die je zelf verder uitbreidt. Het basispakket alleen geeft je internet met 50 Mbit per seconde snelheid, met 40 televisiezenders die je terug kunt kijken tot 7 dagen en live kunt pauzeren. Met TV Online kun je ook televisiekijken op je smartphone, tablet of pc. De prijs voor dit standaardpakket van Telfort is €42,50 per maand.
  • Gemiddelde prijzen: voor de meeste mensen is dit echter niet genoeg en deze kiezen ervoor om het pakket enigszins uit te breiden. Dit is een goede mogelijkheid om je eigen draai te geven aan je abonnement en deze af te stemmen op je eigen behoeften. Kies je sneller internet, dan betaal je €5 extra voor 100 Mbit/s en €10 voor 200 Mbit/s internetsnelheid. Je kunt een specialistisch pakket kiezen of extra zenders laten toevoegen. De gemiddelde prijs voor een Telfort televisie- en internetpakket is €50 – €60 per maand.
  • De duurste optie: woon jij in een gebied waar het snelste glasvezelinternet beschikbaar is en houd je van televisiekijken, dan zal jij misschien je pakket wel nog meer uitbreiden. Voor een extra filmpakket, bijvoorbeeld of sportkanalen betaal je al gemakkelijk €15 extra per maand. Wil je ook kunnen opnemen dan komt daar nogmaals €5 bij en heb je kinderen en wil je televisiezenders voor hen nogmaals €5. Een uitgebreid pakket bij Telfort komt dan uit op €70 – €80 per maand, al naar gelang je eigen keuzes natuurlijk.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Bij Telfort krijg je veel vrijheid om je eigen internet- en televisiepakket samen te stellen. Je kunt hier ook een belabonnement aan toevoegen of een extra voordelig abonnement op Spotify Premium. Tijdens het samenstellen heb je bepaalde keuzes te maken die de prijs direct zullen beïnvloeden. Hier vind je enkele op een rijtje.

  • De internetsnelheid: bij Telfort krijg je standaard internet met een snelheid van 50 Mbit per seconde. Dit is niet voor iedereen voldoende en als je veel films kijkt via internet of je download regelmatig wat, dan heb je eigenlijk wel een snellere verbinding nodig. Kijk goed naar je huidige gebruik en pas je pakket daar op aan. Vergeet niet dat je ook niet te hard van stapel loopt. Is je internet te snel, dan betaal je jaarlijks minstens €60 te veel.
  • De televisiezenders: vraag jezelf af hoeveel je thuis bent en hoe vaak je realistisch naar de televisie kijkt. Vergeet niet dat je via het internet ook veel series en programma’s kunt bekijken. Heb je dus echt meer dan 40 zenders nodig of is dit voldoende voor jou? Als je vaak weg bent is het opnemen pakket misschien wel handig. De extra opties zijn dus handig, en maandelijks opzegbaar, maar ook hier is het verstandig om niet te hard van stapel te lopen en alleen te kiezen wat je ook echt gaat gebruiken.

 

Interessante bespaartips

Televisie- en internetabonnementen zijn niet goedkoop en daarom is het belangrijk dat je deze goed uitkiest. Je kunt de onderstaande tips gebruiken om zo min mogelijk te betalen voor je abonnement.

  • Speciale acties: de meeste aanbieders gebruiken speciale acties om leden te krijgen. Soms kunnen deze flink in je voordeel werken. Bij Telfort is er bijvoorbeeld CombiVoordeel. Je kunt dan elke maand van bepaalde acties gebruik maken, zoals een maand gratis FOX-sports of extra internetdata.
  • Regelmatig vergelijken: misschien is Telfort nu het voordeligste pakket voor jou, maar wie zegt dat dat over een jaar nog zo is? Elke keer dat je contract afloopt is het verstandig om een vergelijking te maken van de aanbiedingen op de huidige markt. Zo kun je geld blijven besparen en zorg je ervoor dat je altijd het meest actuele en geschikte pakket hebt voor jou.

 

Abonnementen vergelijken

Voordat je naar Telfort gaat om je abonnement af te sluiten is het niet onverstandig om een vergelijking te maken om te zien of er toch geen beter pakket op de markt is voor jou. Gebruik daarom onze vergelijker en je kunt mogelijk tientallen euro’s besparen op je internet- en televisieabonnement.