Tv en internet België

Ook in België is een goede telecominfrastructuur. Je kunt er gemakkelijk internetten, digitale televisie ontvangen en telefoneren en ook de aanleg van het glasvezelnetwerk is in volle gang. Daarbij liggen we voor op sommige andere landen. Is het tijd voor jou om een nieuw telecomabonnement te kiezen, dan zijn er ook voldoende providers in België die allemaal graag jou als klant willen hebben. Het is echter zaak dat je hieruit het abonnement kiest dat het beste aansluit bij jouw specifieke wensen. Hier vind je een handig stappenplan waarmee je dit snel en gemakkelijk kunt doen.

De mogelijkheden

Als je in België woont en je wilt digitale televisie en internet ontvangen, dan zal je merken dat er relatief weinig opties beschikbaar zijn. De meeste providers bieden internet en televisie aan in combinatie met telefonie (mobiel en vast). Het is dus soms beter om te kiezen voor een alles-in-1 abonnement, omdat je daar meer mogelijkheden en betere prijzen zal vinden. Onderstaand vind je een tabel met enkele voorbeelden van de opties die je hebt als je alleen televisie en internet kiest. De exacte mogelijkheden kun je het beste opzoeken via een betrouwbare vergelijkingssite zoals deze.

 

Provider Inhoud contract Prijs
Scarlet 50 Mbit/s internet, 29 zenders, gratis modem en activatie €39 per maand
Proximus 100 Mbit/s internet, 80 zenders, gratis modem en activatie €59 per maand
Telenet 50 Mbit/s internet, 85 zenders, gratis modem, activatie €50 €54,90 per maand
Telenet 100 Mbit/s internet, 85 zenders, gratis modem, activatie €50 €78,60 per maand
Telenet 200 Mbit/s internet, 85 zenders, gratis modem, activatie €50 €101,10 per maand

 

Stap 1: maak een vergelijking

De eerste stap die je neemt als je een nieuw abonnement gaat zoeken is het maken van een vergelijking. Dit doe je gemakkelijk via een vergelijkingssite en daarvan zijn er voldoende te vinden. Zolang deze onafhankelijk is en zolang er voldoende (zo niet alle) providers bij zijn aangesloten kun je een goede vergelijking maken. Eventueel kies je er twee, voor een second opinion en voor een complete dekking. Gebruik de filters om aan te geven wat je nodig hebt en bekijk de resultaten. Deze resultaten kun je het beste ook wat dieper ingaan, zodat je alles te weten komt over mogelijke eenmalige kosten, de extra opties, de algemene voorwaarden enzovoorts. Het beste contract voor jou is het contract met de laagste prijs en de meest aansluitende inhoud.

 

Stap 2: kies een basispakket

Nu je een goede provider hebt gevonden kun je de basispakketten nogmaals goed bekijken. Deze basispakketten geven je een x aantal televisiezenders, internet met een bepaalde snelheid en eventueel wat extra mogelijkheden zoals opnemen en pauzeren, een gratis televisieapp of een gratis zenderpakket. Dit basispakket geeft je exact aan wat je ontvangt voor de maandprijs en hoe uitgebreider deze is, hoe beter. Als je een goed basispakket hebt gevonden dan zal je nauwelijks nog de noodzaak voelen om hem uit te breiden.

 

Stap 3: kies de extra opties

Vervolgens heb je nog de mogelijkheid om je basispakket aan te vullen met extra opties. Deze kun je het beste goed overwegen, omdat ze de prijs vaak aardig doen stijgen. Het is mogelijk extra zenderpakketten toe te laten voegen, als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in sport of muziek. Je kunt ook meerdere ontvangers aanvragen, zodat je digitale televisie op verschillende televisies kunt kijken. Soms krijg je ook de mogelijkheid om je internet te versnellen of voor interactieve televisie te kiezen. De extra opties verschillen per provider in België, dus dit kan ook een doorslaggevende factor zijn als je je contract uitkiest.

 

Stap 4: afsluiten

De één na laatste stap die je moet zetten is het afsluiten van je contract. Dit doe je gemakkelijk online, vaak simpelweg door de opties aan te vinken die je nodig hebt. Heb je al een bestaand contract en wil je overstappen, dan helpt je nieuwe provider je daarmee via een overstapservice. Sluit je voor het eerst een contract af, dan kun je dit simpelweg via de vergelijkingssite of via de website van de provider doen, zonder overstapservice. Een paar dagen nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je hier een bevestiging van en krijg je een aansluitdatum medegedeeld.

 

Stap 5: aansluiten

De laatste stap die je maakt is het aansluiten van je apparatuur. Bij sommige providers komt er een monteur langs om dit te doen en bij anderen moet je dit zelf doen. Gaat er dan wat mis, dan komt er alsnog een monteur naar je woning om je te helpen. Het aansluiten is vaak vrij gemakkelijk, dus maak je daarover geen zorgen. En vanaf het moment dat je je digitale ontvanger aandoet en je smartcard installeert, kun je beginnen met het kijken naar je nieuwe digitale televisie.

 

Abonnementen vergelijken

Je kunt hier beginnen met je zoektocht naar een nieuwe telecomprovider en via onze vergelijker een grondige vergelijking uitvoeren van de providers die voor jou beschikbaar zijn. Op die manier vind je het beste contract en kun je ook aanzienlijk besparen op je maandlasten.