Tv en internet 5 tips

Het afsluiten van een televisie- en internetabonnement is tegenwoordig erg gemakkelijk. Je gebruikt een vergelijkingssite als deze, voegt je filters toe, kiest het beste basispakket, klikt je extra opties aan en sluit de deal. Dit kun je allemaal online doen, of via de provider zelf of via de vergelijkingssite. In theorie klinkt dit heel gemakkelijk, maar er zitten een aantal addertjes onder het gras. Je kunt de volgende tips gebruiken om je keuze sneller en soepeler te laten verlopen.

Tip 1: doe een postcodecheck

Door een postcodecheck te doen kun je van tevoren bekijken welke soorten internet er voor jou beschikbaar zijn. Dit is voornamelijk afhankelijk van het type kabel dat je wilt gebruiken. Elk heeft zo zijn voor- en nadelen en niet elke kabel kan je internet even snel leveren. Het volgende overzicht geeft je een goed idee van de mogelijkheden en de kenmerken. Naar aanleiding van deze informatie, samen met de informatie uit je postcodecheck kun je alvast bepalen welk type internet je wilt bestellen.

Kabelinternet

·       Internet via COAX kabel

·       Stabiel

·       Snel (200 Mbit/s)

·       Aangeboden snelheid door provider is snelheid die je krijgt

·       Duurder dan DSL

·       In de meeste huizen aanwezig

·       Tv-kijken heeft geen invloed op de snelheid van je internet

·       Weinig providers bieden dit aan (Ziggo, Delta)

DSL

·       Internet via de telefoonkabel

·       Goedkoopst

·       Minder stabiel

·       Maximaal 100 Mbit/s

·       In de meeste huizen aanwezig

·       Tv kijken kan invloed hebben op de snelheid van je internet

·       Aangeboden snelheid door provider is een maximum

·       Snelheid wordt bepaald door de lengte van de kabel naar de centrale

Glasvezel

·       Internet via glasvezelkabel

·       Duur

·       Aangeboden snelheid door provider is wat je krijgt

·       Zeer stabiel

·       Zeer snel (1Gbit/s mogelijk)

·       Up- en downloadsnelheid is hetzelfde

·       Tv kijken en kabellengte hebben geen invloed op de snelheid van je internet.

·       Nog lang niet overal in Nederland beschikbaar

 

Tip 2: wees kritisch

Het is erg gemakkelijk om meegesleurd te worden in alle aanbiedingen, internetsnelheden, extra zenders en handige andere opties terwijl je je abonnement aan het invullen bent. Deze kosten echter allemaal geld en je maandprijs kan zo snel oplopen. Wees daarom kritisch en bestel in eerste instantie liever minder dan meer en probeer dit eerst even uit. Je kunt altijd later nog extra zenderpakketten of een ontvanger toevoegen. Als je fulltime werkt, je hebt een hobby en een sociaal leven, hoeveel tijd heb je dan om daadwerkelijk achter je computer of tv te besteden?

 

Tip 3: beoordeel je internetsnelheid

De meeste providers bieden hun contracten aan op internetsnelheid. Hoe sneller je internet, hoe duurder het contract. Het lijkt daardoor net alsof de langzamere internetsnelheden niet voldoende zijn. Maar dit is niet altijd waar. Een 20 Mbit/s internetsnelheid is prima voor een huishouden van 2 personen mits er niet interactief gegamed wordt, veel wordt gestreamd of gedownload. Twee mensen die internet nodig hebben voor sociale media, YouTube, e-mail en surfen hebben aan 20 Mbit/s voldoende. Je kunt online exact uitvinden welke snelheid het beste geschikt is voor jou.

 

Tip 4: maak een jaarlijkse vergelijking

Of je nu voor het eerst een contract afsluit, of je huidige contract dreigt af te lopen; het is altijd goed om jaarlijks een vergelijking te maken en te zien hoe de markt is veranderd. Net als dat jouw behoeften anders worden, veranderen ook de contracten die de providers aanbieden met de tijd mee. Je kunt geld besparen door regelmatig over te stappen en je zorgt ervoor dat je contract actueel blijft. Natuurlijk kun je er direct voor kiezen om met een bepaalde provider in zee te gaan of om bij je huidige provider te blijven zitten, maar dan weet je nooit of er voor jou misschien iets beters (en goedkopers) aanwezig is.

 

Tip 5: kies een goede vergelijkingssite

Er zijn een aantal vergelijkingssites waarmee je een goede vergelijking kunt uitvoeren, maar deze sites zijn niet allemaal objectief. De eigenaren moeten natuurlijk geld verdienen aan hun website en sommigen doen dit door deals te sluiten met een provider. Ze zullen deze dan bijvoorbeeld bovenaan de lijst van resultaten zetten, zodat je eerder geneigd bent daarvoor te kiezen. Wil je dit voorkomen en wil je zeker weten dat je een goede vergelijking kunt maken, dan kun je de site op de volgende punten controleren.

  • Dekking: als je een vergelijking maakt wil je natuurlijk dat er resultaten van zoveel mogelijk verschillende providers worden aangeleverd. Alleen op die manier heb je een duidelijk beeld van de markt. Kies daarom een vergelijkingssite met een goede dekking of kies meerdere sites die samen alle providers dekken.
  • Filters: ook al wil je misschien zoveel mogelijk providers terugzien in je resultaten, je wilt ook dat deze resultaten zo goed mogelijk aansluiten op jouw wensen. Neem daarom een vergelijkingssite die goede filters heeft en waarmee je exact kunt aangeven wat je zoekt. Op die manier krijg je alleen de resultaten te zien die voor jou relevant zijn.
  • Onafhankelijk: kies altijd een vergelijkingssite die onafhankelijk is. Dat betekent dat ze geen commerciële winst maken van jouw overstap of aankoop. Twijfel je, controleer dan of er wordt beschreven hoe de site zijn winst maakt. Onafhankelijke en betrouwbare vergelijkingssites zullen geen problemen hebben om dit publiek te maken.

 

Abonnementen vergelijken

Via onze vergelijker hier kun je de eerste stap zetten naar het afsluiten van je nieuwe televisie- en internetabonnement. Zo kun je en geld besparen en het beste abonnement vinden voor jouw specifieke eisen.